kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 337 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Megjelent 580 példányban. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi szám: KG-3. Kézirat. |
| Hus- és huskészítmények | 5 |
| Hazai állatfajták rövid ismertetése | 5 |
| Sertés | 6 |
| Szarvasmarha | 8 |
| Juh | 10 |
| Vágóhidi technológia | 11 |
| Állatszállások | 11 |
| Vágóállat minősítés | 12 |
| Vágóvonal | 15 |
| Az állatok vágóhidi feldolgozása | 16 |
| A husok vágóhidi minősítése | 25 |
| Husok hütése, fagyasztása | 28 |
| Előhütés | 28 |
| Hütőtárolás | 29 |
| Fagyasztás | 31 |
| A husok fagyasztó tárolása | 37 |
| A husok visszamelegitése | 37 |
| A hütött, fagyasztott husok szállitása | 38 |
| A hus jellemzői | 39 |
| A husok szövetszerkezete | 39 |
| A különféle szöveti részek kémiai összetétele | 42 |
| A hus jelentősége a táplálkozásban | 48 |
| A hus változása vágás után és tárolás közben | 54 |
| Egyes husrészek és vágási termékek értékelése konyhatechnikai szempontból | 60 |
| A szarvasmarha bontása | 60 |
| A borju darabolása | 67 |
| A sertés bontása | 69 |
| A juh bontása | 71 |
| A huskészitmények gyártásának elmélete | 72 |
| Apritás | 72 |
| Sózás | 73 |
| Száritás | 77 |
| Főzés | 80 |
| A pácolt füstölthus és szalonnakészítémények előállitása | 82 |
| Füstölt főtt huskészitmények | 82 |
| Szalonnafélék | 87 |
| Töltelékes huskészitmények | 92 |
| Vörösáruk | 92 |
| Felvágottfélék | 95 |
| Sajtfélék | 96 |
| Májasok | 96 |
| Hurkafélék | 96 |
| Szárazkolbászok | 97 |
| Szalámifélék | 98 |
| Dobozolt huskészitmények | 99 |
| Konzerv készitmények | 101 |
| Félkonzervek | 103 |
| A huskészitmények jellemzői, táplálkozási jelentőségük | 105 |
| A nyersanyag jellemzőinek, tápértékének változása feldolgozás közben | 105 |
| A készitmények fagyaszthatóságot megszabó jellemzői | 107 |
| A készitmények sajátságait megszabó jellemzők | 108 |
| A huskészitmények tárolása, szállitása | 111 |
| Tárolás | 111 |
| Szállitás | 112 |
| Egyéb állatok husa | 115 |
| A baromfi | 115 |
| A baromfi fajták ismertetése | 118 |
| A baromfi minőségére ható tényezők | 126 |
| Az élő baromfi minőségi jellemzői | 129 |
| Vágott baromfi minőségi jellemzői | 133 |
| A vágott baromfi tárolása | 139 |
| Egyéb baromfiipar termékek | 140 |
| Az élő baromfi és a baromfiipar termékek szállítása | 151 |
| Baromfifélék konyhai hasznositása | 155 |
| Halak | 156 |
| A halak szervezete | 157 |
| Fontosabb édesvizi halak ismertetése és minőségi jellemzői | 164 |
| A tengeri halak ismertetése és minőségi jellemzői | 170 |
| Rákok, kagylók, csigák és békák ismertetése | 181 |
| Rákok | 181 |
| Ehető kagylók | 185 |
| Csigák | 186 |
| Békák | 187 |
| Teknősbékák | 187 |
| Halkészitmények | 188 |
| Időlegesen tartósitott készitmények | 188 |
| Valódi vagy teljeskonzervek | 191 |
| Szállitás, tárolás, elkészités | 191 |
| Elváltozások és élelmezésegészségügyi megitélésük | 197 |
| A halak és egyéb hidegvérüek konyhai hasznositása | 201 |
| Vadfélék | 202 |
| Apróvadak | 203 |
| Nagyvadak | 206 |
| Szállitás, tárolás és feldolgozás | 207 |
| Elváltozások és élelmezésegészségügyi megitélésük | 209 |
| A vadfélék konyhai hasznositása | 210 |
| A tojás | 213 |
| A tojás szerkezete | 213 |
| A tojás összetétele | 216 |
| A tojás feldolgozása, szállitása, tárolása | 217 |
| A tojás minőségi jellemzői | 221 |
| A tojás hibái és élelmezésegészségügyi megitélése | 227 |
| A tojás konyhatechnikai hasznositása | 231 |
| Tej és tejtermékek | 235 |
| A tej összetétele és táplálkozástani értéke | 235 |
| A tej tulajdonságai és összetétele | 235 |
| A tej táplálkozástani értéke | 254 |
| A tej feldolgozása | 257 |
| A tej kezelése és szállitása a termeléstől a feldolgozó üzemig | 258 |
| A fogyasztási tej | 263 |
| Savanyitott és izesitett tejtermékek | 273 |
| Tejszinkészitmények | 277 |
| A vaj | 282 |
| Tejkonzervek/süritett tej, tejpor | 289 |
| Fehérjedus termékek | 294 |
| A tej és a tejtermékek romlása és védekezés a romlás ellen | 310 |
| A tej és a tejtermékek hamisitása és a hamisitások felismerése | 312 |
| A tej és a tejtermékek szerepe néptáplálkozásunkban és a hazai tej- és tejtermékfogyasztás alakulása | 313 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.