kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 411 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Megjelent 580 példányban. Tankönyvi szám: KG 4. Kézirat. |
| Bevezetés | 3 |
| Étkezési zsiradékok | 7 |
| A zsiradékok fogalma és csoportositása | 7 |
| A zsiradékok fizikai és kémiai jellemzői | 10 |
| A zsiradékok fizikai tulajdonságai | 10 |
| A zsiradékok kémiai összetétele és tulajdonságai | 12 |
| A zsiradékok romlása | 24 |
| A zsiradékok állandósitása, antioxidánsok | 26 |
| A zsiradékok táplálkozás-élettani jelentősége | 28 |
| A növényi zsiradékok csoportositása | 31 |
| Növényi olajok | 33 |
| Keményitett olajok, margarin | 41 |
| Állati eredetü zsiradékok csoportositása | 45 |
| Az állati zsiradékok előállitása | 46 |
| A használatos állati zsiradékok | 48 |
| A zsiradékok csomagolása, tárolása és tárolás közbeni változásai | 53 |
| Csomagolóanyagok | 53 |
| Tárolás és a tárolás közbeni változások | 55 |
| Különböző zsiradékok összehasonlitása emészthetőség és biológiai érték szempontjából | 57 |
| A zsiradékok szerepe az ételkészités technológiájában | 61 |
| Izesitőszerek | 65 |
| Füszerek | 67 |
| Összetételük | 67 |
| Élettani hatásuk | 68 |
| Tárulásuk | 69 |
| Hamisitásuk | 70 |
| Felosztásuk | 71 |
| Füszerkeverékek | 113 |
| Füszerpótlók | 113 |
| Egyéb izesitőszerek | 114 |
| Konyhasó | 114 |
| Ecet | 118 |
| Asztali mustár | 120 |
| Füszerezett paradicsomsüritmény | 120 |
| Pritamin | 121 |
| Huskivonattal készült izesitő szerek | 122 |
| Nátriumglutanát | 123 |
| Élvezeti cikkek | 125 |
| Az élvezeti cikkek fogalma, felosztása | 125 |
| A kávé | 126 |
| A kávé eredete és elterjedése | 128 |
| A kávénövény és termelése | 129 |
| A kávétermés feldolgozása | 130 |
| Belföldi forgalomba kerülő nyers-és pörköltkávék | 142 |
| A nyers- és pörköltkávék forgalombahozatala | 144 |
| Kávékészités a vendéglátóiparban | 149 |
| A kávé egyéb felhasználása, kávékivonatok, koffeinmentes és koffeinszegény kávé | 159 |
| Kávészerek | 161 |
| Kereskedelmi kávészerek | 162 |
| Kávészerek csomagolása és tárolása | 164 |
| A tea | 165 |
| A tea eredete és elterjedése | 166 |
| A tea feldolgozása | 167 |
| Kereskedelmi teafajták | 169 |
| A tea forgalombahozatal | 172 |
| A teaital készitése és felszolgálása | 174 |
| Édesitőszerek, édesipari termékek | 177 |
| Természetes édesitőszerek | 177 |
| Édesitőképesség | 178 |
| Cukrok fizikai és kémiai tulajdonsága | 179 |
| Cukor | 184 |
| Egyéb természets édesitőszerek | 196 |
| Méz | 204 |
| Édesipari termékek | 209 |
| Cukorkák | 210 |
| Kakaós és csokoládétermékek | 224 |
| Nugatok és nugatos készitmények | 234 |
| Tartós édesipari lisztesáruk | 236 |
| Cukrászsütemények | 249 |
| Cukrásztészták | 253 |
| Jelentősebb cukrászsütemények | 282 |
| Torták | 287 |
| Tekercsek, roládok | 291 |
| Desszertek | 292 |
| Mignonok | 293 |
| Csemegék | 297 |
| Marcipán sütemények | 298 |
| Krémesek | 299 |
| Piték | 300 |
| Teasütemények | 300 |
| Töltelékek | 305 |
| Fagylaltok | 311 |
| Gyümölcsfagylaltok | 323 |
| Tejfagylaltok | 325 |
| Parfé | 327 |
| Egyéb fagyasztással készült termékek | 327 |
| Fagylaltporok | 330 |
| Nem élelmi anyagok | 332 |
| Viz | 332 |
| Használati viz és ivóviz | 334 |
| Ásványvizek gyógyvizek | 345 |
| A vizellátás módjai | 352 |
| Szennyviz | 360 |
| Mosószerek | 366 |
| Anionaktiv anyagok | 384 |
| Kationaktiv anyagok | 386 |
| Amfoter felületaktiv anyagok | 387 |
| Nem ionos felületaktiv anyagok | 387 |
| Összetett mosószerek | 388 |
| Korszerü mosóporok, szintetikus alapu mosóporok | 391 |
| Felhasznált irodalom | 396 |
| Irodalomjegyzék | 400 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.