kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 176 oldal |
| Sorozatcím: | A vendéglátás kérdései |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 21 cm x 16 cm |
| ISBN: | 963-637-092-3 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. |
| ITALOK | 3 |
| Alkoholtartalmú italok | 4 |
| Bor | 9 |
| A szőlőnövény jellemzése | 10 |
| A bor készítése | 12 |
| A bor kezelése | 16 |
| A bor forgalmazása | 18 |
| A bor minősége | 24 |
| A bor kémiai összetétele | 25 |
| A bor érzékszervi tulajdonságai | 29 |
| A bor rendellenes elváltozásai | 34 |
| A borok fő típusai | 36 |
| Természetes borok | 37 |
| Likőrborok | 41 |
| Szénsavas borok | 46 |
| Magyarország borvidékei | 51 |
| A bor helye az étrendben | 4 |
| Sör | 56 |
| A sörgyártás nyersanyagai | 57 |
| A sör készítése | 59 |
| A sör forgalmazása | 65 |
| A sör minősége | 67 |
| A sör kémiai összetétele | 68 |
| A sör érzékszervi tulajdonságai | 70 |
| A sör rendellenes elváltozásai | 72 |
| A sörök fő típusai | 74 |
| Szeszesital-ipari készítmények | 76 |
| Pálinkák | 78 |
| Valódi pálinkák | 78 |
| Különleges pálinkák | 81 |
| Kereskedelmi pálinkák | 82 |
| Egyéb készítmények | 82 |
| Likőrök | 84 |
| Kereskedelmi likőrök | 84 |
| Különleges likőrök | 85 |
| Kevert italok | 87 |
| Külföldi szeszesital-ipari készítmények | 89 |
| Alkoholmentes italok | 94 |
| Gyümölcs- és zöldséglevek | 96 |
| Szörpök | 99 |
| Szénsavas üditőitalok | 100 |
| Cukrot nem tartalmazó üdítők | 101 |
| Cukortartalmú üdítők | 106 |
| Fűszerek és ízesítőszerek | 108 |
| Fűszerek | 108 |
| A fűszerek jellemzése | 108 |
| A fűszerek minősége | 110 |
| A fűszerek forgalmazása | 112 |
| A fűszerek csoportosítása | 114 |
| Gyökerek, gyökértörzsek | 116 |
| Héjrészek | 117 |
| Levelek | 119 |
| Virágok, virágrészek | 120 |
| Magvak | 122 |
| Termések | 124 |
| Hazai fűszerkülönlegességek | 132 |
| Fűszerkeverékek | 135 |
| Ízesítőszerek | 137 |
| Ecet | 137 |
| Étkezési só | 139 |
| Összetett ételízesítő készítmények | 141 |
| Koffeintartalmú élvezeti szerek | 146 |
| Kávé | 148 |
| Kávé jellemzése | 148 |
| A kávé feldolgozása | 151 |
| A kávé minősége | 155 |
| Kávéital | 159 |
| Kávékivonatok | 161 |
| Kávépótszerek | 162 |
| Tea | 163 |
| A tea jellemzése | 163 |
| A tea feldolgozása | 164 |
| A tea minősége | 166 |
| Teaital | 171 |
| Teapótszerek | 171 |
| Felhasznált és ajánlott irodalom | 173 |
| Tartalomjegyzék | 175 |