kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Duál Budapest Bt. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 163 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Tankönyvi száma: D-21. Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva. |
| Élelmiszer áruismeret | |
| Az élelmiszerekben előforduló tápanyagok és egyéb alkotórészek | 7 |
| Fehérjék | 8 |
| Zsírok és zsírszerű anyagok | 8 |
| Szénhidrátok | 12 |
| Vitaminok | 14 |
| Ásványi anyagok | 16 |
| Az élelmiszerek romlása és tartósítása | 17 |
| A romlást előidéző hatások | 18 |
| A romlás elleni védelem | 21 |
| Növényi eredetű élelmiszerek | 27 |
| Gabonafélék feldolgozási termékei | 28 |
| Liszt | 29 |
| Tésztaipari termékek | 30 |
| Sütőipari termékek | 31 |
| Zöldség és gyümölcsfélék | 34 |
| A zöldség- és gyümölcsfélék összetétele és táplálkozási jelentősége | 34 |
| A minőséget meghatározó tényezők | 37 |
| A zöldség-, gyümölcsfélék tárolása, kezelése | 38 |
| Gombák | 40 |
| Növényi eredetű zsíradékok | 41 |
| Étolaj | 41 |
| Margarin | 42 |
| Állati eredetű élelmiszerek | 42 |
| A tej és feldolgozásának termékei | 42 |
| A fogyasztói tej | 43 |
| Tejkészítmények, tejtermékek | 46 |
| Tojás | 51 |
| Hús és a húsfeldolgozás termékei | 56 |
| A hús | 56 |
| A húsfeldolgozás termékei | 61 |
| Egyéb állatok húsa | 66 |
| Állati eredetű étkezési zsíradékok | 70 |
| Élvezeti szerek | 73 |
| Alkoholtartalmú italok | 73 |
| Bor | 74 |
| Sör | 82 |
| Szeszesitalipari készítmények | 86 |
| Alkoholmentes italok | 92 |
| Az alkoholmentes italok csoportosítása és táplálkozástani megítélése | 92 |
| Az alkoholmentes italok minősége és kezelése | 93 |
| Koffeintartalmú élvezeti szerek | 95 |
| A kávé | 95 |
| A tea | 97 |
| A cukor és a méz | 99 |
| A cukor | 99 |
| A méz | 101 |
| Mesterséges édesítőszerek | 101 |
| Édesipari termékek | 102 |
| Cukorkák | 102 |
| Kakaó és csokoládé | 105 |
| Édesipari lisztesáruk | 108 |
| Fűszerek és ízesítőszerek | 112 |
| Fűszerek | 115 |
| Ízesítőszerek | 115 |
| A dohány áruismerete | 116 |
| A dohányipari termékek minőségét meghatározó tényezők | 119 |
| A dohányipari termékek tárolása, szállítása | 119 |
| Higiénés ismeretek | 120 |
| Személyi higiéne | 120 |
| Egészségi állapot | 121 |
| Testi tisztaság | 122 |
| Munkaruha | 123 |
| Az élelmiszerkereskedelem higiénéje | 124 |
| Élelmiszerkereskedelmi egységek létesítése | 124 |
| Az élelmiszerkereskedelem egységeinek típusa és azok higiénés kérdései | 125 |
| Vegyi áruismeret | 129 |
| Szappanok és szintetikus mosószerek | 130 |
| A mosás folyamata | 131 |
| A szappan | 132 |
| Szintetikus mosószerek | 134 |
| Háztartási tisztítószerek | 136 |
| A háztartási tisztítószerek csoportosítása | 136 |
| Univerzális mosószerek | 137 |
| A súrolószerek összetétele, csoportosítása | 137 |
| Kozmetikai készítmények | 139 |
| A bőrápolás alapjai | 139 |
| A kozmetikai készítmények alapjai | 141 |
| Arcápoló készítmények | 146 |
| Kézápoló készítmények | 152 |
| Lábápoló készítmények | 154 |
| Testápoló készítmények | 155 |
| Lakkok és festékek | 156 |
| Csoportosításuk | 158 |
| Norinbergi áruk | 162 |