kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazda Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 543 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 25 cm x 18 cm |
| ISBN: | 963-8160-79-9 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
| Az élelmiszerek mint biológiai rendszerek | 5 |
| Állati szövetek | 5 |
| Az izomszövet szerkezete | 6 |
| Kötő- és támasztószövet | 9 |
| Hámszövetek | 10 |
| Vérszövet | 11 |
| Idegszövet | 11 |
| A tojás | 12 |
| Növényi szövetek | 14 |
| A növényi sejtek és szövetek általános jellemzése | 14 |
| Fontosabb szövetes szerkezetű növényi nyersanyagok | 26 |
| Bioenergetikai alapfolyamatok | 30 |
| Biológiai rendszerek kémiai reakcióinak lejátszódási feltételei, a szabadentalpia és biokémia jelentősége | 30 |
| A csoportátviteli potenciál | 32 |
| Kapcsolt reakciók | 34 |
| A szövetek energiaforrásai | 35 |
| Transzport folyamatok szövetekben és sejtekben | 37 |
| Makro anyagszállító rendszerek, diffúzió | 37 |
| Anyagtranszport a sejtek biológiai membránján keresztül | 38 |
| Élelmiszerek biokémiai változásának általános kérdései | 45 |
| Fermentáció | 45 |
| Légzés | 48 |
| Általános megfontolások | 48 |
| A légzési folyamat biokémiája | 49 |
| A légzési anyagcsere szabályozása | 52 |
| Gabonák légzése | 54 |
| A cukorrépa légzése | 60 |
| A gyümölcsök és zöldségek légzése | 64 |
| A fontosabb élelmiszerkomponensek biokémiai változásai | 72 |
| Szénhidrátok | 67 |
| Lipidek | 71 |
| Fehérjék | 72 |
| Vitaminok | 92 |
| Egyéb élelmiszer-összetevők | 96 |
| Élelmiszerek összetétele és biokémiája | 98 |
| Tej és tejtermékek | 98 |
| A tej fogalma és keletkezése | 98 |
| A tej tulajdonságai | 99 |
| Vaj | 111 |
| Sajtok | 112 |
| Hús- és húsipari (baromfiipari) termékek, halak | 121 |
| A hús kémiai összetétele | 121 |
| Egyes húsipari (baromfiipari) és halkészítmények összetétele | 157 |
| A hús érésének biokémiája | 162 |
| A rendellenes húsérési folyamat | 165 |
| Néhány egyéb, a húsminőség szempontjából számbajövő biokémiai változás | 167 |
| A hús érési folyamatának befolyásolása | 168 |
| A húsérés befolyása a hús technológiai sajátságaira | 1171 |
| Színváltozások a hús feldolgozása során | 173 |
| A fagyasztás során bekövetkező biokémiai változások | 178 |
| Izomfehérje rendszerek egyes fizikokémiai sajátságai | 181 |
| Tojások | 186 |
| A tojások kémiai összetétele | 186 |
| A tojás változásai a tárolás és feldolgozás során | 196 |
| Étkezési zsiradékok és olajok | 198 |
| Vágóállatok zsiradékai | 199 |
| Baromfizsírok | 208 |
| Növényi zsírok és olajok | 208 |
| Halolajak | 222 |
| Növényolaj-ipari termékek | 225 |
| Olajosmagvak aminosavösszetétele | 226 |
| Zsírok, olajok változásai a trolás és feldolgozás során | 228 |
| Gliceridek polimorfizmusa | 254 |
| Gabonák és gabonafeldolgozási termékek | 263 |
| Gabonafélék általános kémiai összetétele | 263 |
| A gabonák fehérjéi | 266 |
| A gabonák lipidjei | 303 |
| Szénhidrátok | 310 |
| Vitaminok | 312 |
| Ásványi anyagok | 313 |
| Egyéb összetevők | 315 |
| Gabonafeldolgozási termékek | 315 |
| Biokémiai folyamatok a gabona tárolása és feldolgozása során | 324 |
| Gyümölcsök, zöldségek, gombák és termékeik | 350 |
| Gyümölcsök | 350 |
| A zöldségfélék | 364 |
| A gombák | 377 |
| Az enzimes barnulás | 383 |
| Cukor, méz és édesipari termékek | 388 |
| Cukor | 388 |
| Méz | 388 |
| Édesipari termékek | 391 |
| A cukrok hőokozta bomlása | 412 |
| Élvezeti szerek | 428 |
| Alkoholtartalmú italok | 429 |
| Alkaloidtartalmú élvezeti szerek | 457 |
| Ásványvíz és üdítőitalok | 469 |
| Ásványvizek | 469 |
| Üdítőitalok | 483 |
| Táplálkozástan | 487 |
| Az emberi szervezet táplálkozástani igényei | 491 |
| Anyag- és energiaszükséglet | 491 |
| Emésztés és felszívódás | 497 |
| Emésztés a szájban | 498 |
| Emésztés a gyomorban | 499 |
| Emésztés a vékonybélben | 501 |
| Emésztés a vastagbélben | 503 |
| Felszívódás | 503 |
| A vér és a nyirok szerepe a táplálkozásban | 505 |
| A táplálkozás néhány speciális biokémiai kérdése | 507 |
| Egyes emésztő enzimek aktiválása | 507 |
| A felszívódás biokémiája | 508 |
| A máj biokémiája | 508 |
| Tápanyagok metabolizmusának kapcsolódása | 511 |
| Ásványi anyag- és vízháztartás | 511 |
| Genetikusan befolyásolt biokémiai rendellenességek | 518 |
| Étrend és diéta | 520 |
| Ajánlott irodalom | 523 |
| Tárgymutató | 525 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.