kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Béres Rt. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 113 oldal |
| Sorozatcím: | Béres kiadványok |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 19 cm x 11 cm |
| ISBN: | 963-85523-2-8 |
| Bevezetés | 5 |
| Alkalmazási lehetőségek az egészségmegőrzés különböző területén | 9 |
| Érelmeszesedés és táplálkozás | 9 |
| Táplálkozás és rosszindulatú daganatok | 15 |
| Elhízás és táplálkozás | 19 |
| A szervezet védekező rendszere és a táplálkozás | 22 |
| Idősödés és táplálkozás | 25 |
| Hangulat, teljesítmény és táplálkozás | 29 |
| "Orvosi" élelmiszerek | 30 |
| Az élelmiszer összetevő egészségvédő hatása | 33 |
| Élelmi rost | 33 |
| Speciális fiziológiai funkciókkal rendelkező újonnan kifejlesztett mono- és oligoszacharidok | 34 |
| Aminosavak, peptidek és proteinek | 38 |
| A vitaminok funkcionális tulajdonságai | 40 |
| Tejsavbaktériumok mint az emberi egészség védőfaktorai | 42 |
| Makro-ásványi anyagok és nyomelemek táplálkozási értékelése | 44 |
| A fémek homeosztázisának és transzportjának mechanizmusa | 46 |
| Ásványi anyagokkal való dúsítás | 46 |
| Ásványi anyagokkal való kiegészítés | 48 |
| Ásványi anyag okozta hiányállapot hatása az egészségre | 49 |
| Zsírsavak | 50 |
| Nómenklatúra | 50 |
| Előfordulás | 51 |
| Egészségvédő növényi anyagok | 54 |
| A funkcionális élelmiszerek hatósági és piaci vonatkozásai | 59 |
| Funkcionális élelmiszerek Japánban | 59 |
| A japán engedélyezési eljárás | 61 |
| A "meghatározott egészségi hasznosságú élelmiszerek" ("funkcionális élelmiszerek") definíciója | 61 |
| Vezérfonal a meghatározott egészségi hasznosságú élelmiszerek engedélyezési eljárásához | 62 |
| Az engedélyezéshez szükséges okmányok | 62 |
| A meghatározott egészségi hasznosságú élelmiszerek engedélyezési eljárásának folyamata | 63 |
| A meghatározott egészségi hasznosságú élelmiszerek címkézése | 64 |
| A meghatározott egészségi hasznosságú élelmiszerek értékesítése. A piac és a termékek | 64 |
| A meghatározott egészségi hasznosságú élelmiszerek forgalmazási kérdései | 66 |
| A funkcionális élelmiszer-üzelet fejlődése az Egyesült Államokban és Európában | 68 |
| Európa | 69 |
| Egyesült Államok | 70 |
| A biotechnológia szerepe | 72 |
| A funkcionális élelmiszerek lehetséges szerepe az orvoslásban és a közegészségügyben | 73 |
| Érdekeltség a funkcionális élelmiszereknél | 74 |
| Tudományos és közegészségügyi kérdések | 75 |
| Az orvosi és közegészségügyi igényeknek megfelelő funkcionális élelmiszerek spektruma | 76 |
| Az idült betegségek megelőzésére szolgáló funkcionális élelmiszerek forgalmazásának kihívása | 77 |
| Gyógyítási és közegészségügyi megfontolások a funkcionális élelmiszerek forgalmazásánál | 77 |
| Szabályozási kérdések | 80 |
| A piacszervezési kapcsolat szerepe a funkcionális élelmiszerek fogyasztói bevezetésében | 82 |
| Piacszervezés és a fogyasztó vásárlási magatartása | 82 |
| Az élelmiszer vásárlása | 82 |
| A kapcsolati folyamatok | 83 |
| A hirdetés és címkézés jogi szabályozása | 84 |
| Az egészségi üzenetű élelmiszerek célba juttatása | 86 |
| Egészségi deklarációk és funkcionális élelmiszerek | 87 |
| Érzékszervi tulajdonságok és az élelmiszer elfogadása | 88 |
| Termék és egészség: a profil | 89 |
| A fogyasztó meggyőzése | 90 |
| Az élelmiszeripar szerepe a funkcionális élelmiszereknél | 91 |
| A fogyasztók nézetei a funkcionális élelmiszerekről | 94 |
| Miről is beszélünk? | 95 |
| Tekints vissza, azután előre | 95 |
| Fogalmi kategóriák | 96 |
| A médiumok üzenetei | 96 |
| A közlési módszerek kialakítása | 97 |
| Mi vezeti a médiumok közléseit | 97 |
| Mit tudnak ma a fogyasztók | 98 |
| Az elfogadás gátjai | 98 |
| Felár? | 98 |
| Hihetőség? | 99 |
| Etikai kérdések | 99 |
| Kényelem a hihetőséggel szemben | 100 |
| A fogyasztók legjobb érdekében | 100 |
| A jövő kilátásai | 102 |
| A funkcionális élelmiszerek jövőbeni kilátásai | 102 |
| A táplálkozás új korszaka | 102 |
| A funkcionális orvostudomány és a genetikai sokféleség | 103 |
| A funkcionális orvostudomány és a halódó egészség | 104 |
| Funkcionális élelmiszerek - válasz a funkcionális orvostudományoknak | 106 |
| A közönség nevelése | 106 |
| A biokémiai rendszer funkcionális tesztjei | 107 |
| A specifikus funkcionális élelmiszerek hozzáférhetősége | 107 |
| A funkcionális élelmiszerek jövőjének korlátai | 108 |
| Összegzés | 108 |
| Irodalom | 109 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.