kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Tankönyvkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 116 oldal |
| Sorozatcím: | Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Kar, Szakmérnöki tagozat, Mérnöki Továbbképző Intézet kiadványa |
| Kötetszám: | 2 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 16 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Kézirat. Tankönyvi szám: J 6-107. |
| Kolloidika | |
| Hidratáció | 4 |
| A hidratáció általános kérdései | 4 |
| Néhány fontosabb az élelmiszerekben előforduló vegyület hidratációja | 12 |
| Emulziók | 16 |
| Az emulziók keletkezésének előfeltételei | 16 |
| Emulziók keletkezése és előállítása | 18 |
| Az emulziók stabilitása | 22 |
| Az emulziók jellege. Az emulziók átcsapása | 29 |
| Az emulziók diszperzitásfokának és stabilitásának megállapítása | 31 |
| Emulgeáló szerek | 33 |
| Néhány élelmiszeripari emulzió | 36 |
| Habok | 37 |
| A habok keletkezése és a keletkezésüket befolyásoló tényezők | 38 |
| A habok állandósága | 41 |
| A habzóképesség és a hab állandóságának mérése | 46 |
| Habképző anyagok | 47 |
| Habgátlás, habzásgátló anyagok | 48 |
| A habok élelmiszeripari jelentősége | 49 |
| Gélek | 52 |
| A gélszerkezet kialakulása | 53 |
| A szól-gél átalakulás néhány kérdése | 56 |
| Gélek képződése xerogélekből. Duzzadás | 58 |
| Szinerézis | 60 |
| Peptizálás | 63 |
| Néhány élelmiszeripari gyakorlatban jelentős gélrendszer | 66 |
| Reológia | 72 |
| Reológiai alapismeretek | 73 |
| A deformációk fajtái, ideális reológiai testek | 73 |
| Ideális reológiai testek, a reológia alapegyenletei | 75 |
| Reológiai modellek | 77 |
| Idealizált komplex reológiai testek | 78 |
| Reológiai mérési módszerek és műszerek | 83 |
| Egyes kolloid rendszerek reológiai tulajdonságai | 84 |
| Emulziók reológiai tulajdonságai | 84 |
| Gélek reológiai tulajdonságai | 89 |
| Egyes élelmiszeripari nyersanyagok és késztermékek reológiai tulajdonságai | 93 |
| Malom sütő- és tésztaipar | 93 |
| Zsiradékok reológiai sajátságai | 101 |
| Egyes tejipari termékek reológiája | 106 |
| Édesipari termékek reológiája | 108 |
| Egyes tartósítóipari termékek reológiája | 113 |