kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Vászon |
| Oldalszám: | 276 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 25 cm x 18 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal. Megjelent 1000 példányban. Tankönyvi száma: 30396. |
| Bevezetés | 7 |
| Nyersanyagismeret | 15 |
| Növényi nyersanyagok | 15 |
| Zöldségek | 15 |
| Gyümölcsök | 42 |
| Állati nyersanyagok | 70 |
| Nagy vágóállatok húsa | 71 |
| Vágási melléktermékek | 77 |
| Baromfik | 79 |
| Vadon élő állatok húsa | 81 |
| Hidegvérű állatok húsa | 82 |
| Segédanyagok | 82 |
| Előkészítés gyorsfagyasztásra | 86 |
| A nyersanyag beszállítása és tárolása | 86 |
| Beszállítás | 86 |
| Tárolás | 88 |
| Előkészítő műveletek | 89 |
| Mosás | 90 |
| Válogatás | 92 |
| Osztályozás | 94 |
| Előfőzés | 97 |
| Hűtés | 105 |
| Üzemen belüli anyagmozgatás | 106 |
| A nyersanyagok előkészítése gyorsfagyasztásra | 110 |
| Zöldségek | 110 |
| Gyümölcsök | 127 |
| Gyümölcskrémek | 136 |
| Gyümölcslevek | 138 |
| Folyékony gyümölcslé | 138 |
| Sűrített gyümölcslé | 139 |
| Félkész és készételek | 141 |
| Csomagolás | 147 |
| Fogyasztói csomagolás | 147 |
| Gyűjtő, illetve nagyfogyasztói csomagolás | 161 |
| Gyorsfagyasztás | 163 |
| Élelmiszerek tartósítása kis hőmérsékleten | 163 |
| A fagyás folyamata | 167 |
| A víz kifagyása az élelmiszerből | 168 |
| A kifagyó víz hatása az állati és növényi sejtekre | 171 |
| A jégkiristály képződésének módja és hatása | 174 |
| A fagyasztás hatása a mikroorganizmusokra | 181 |
| Az élelmiszerek fagyasztásának hűtőtechnikai alapjai | 185 |
| A fagyasztáskor elvonandó hő mennyisége | 192 |
| A fagyasztás időtartama | 192 |
| A kifagyasztás időtartama | 193 |
| Az előhűtés és utánhűtés időtartama | 194 |
| A fagyasztási sebesség | 195 |
| A fagyasztási súlyveszteség | 197 |
| A fagyasztási eljárások és berendezések | 199 |
| Élelmiszerek fagyasztása párolgó hűtőközegben | 203 |
| Élelmiszerek fagyasztása hűtést közvetítő közegek felhasználásával | 208 |
| Az előszárítás utáni gyorsfagyasztás | 222 |
| Tárolás | 226 |
| A gyorsfagyasztott élelmiszerek változásai tárolás alatt | 229 |
| Fizikai változások | 229 |
| Kémiai és enzimus változások | 230 |
| Egyes gyorsfagyasztott élelmiszerek tárolás alatti változásai | 231 |
| A változó tárolási hőmérséklet hatása | 241 |
| A gyorsfagyasztott élelmiszerek tárolási hőmérsékletének és az adott hőmérsékleten való tárolási időtartamának ellenőrzése | 242 |
| Tárolhatósági időtartamok | 244 |
| A gyorsfagyasztott élelmiszerek raktározása | 244 |
| Szállítás | 249 |
| Szigetelt szállítóeszközök és berendezések | 250 |
| Gépi hűtésű hűtő gépkocsik | 256 |
| Hűtővagonok | 257 |
| Kereskedelmi forgalomba hozatal | 263 |
| A gyorsfagyasztott élelmiszerek felengedtetése, elkészítése és fogyasztása | 267 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.