kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Tankönyvkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 123 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Kézirat. Tankönyvi szám: J11-592. Megjelent 270 példányban 18 fekete-fehér ábrával. |
| Bevezetés | 3 |
| Élelmiszerkémiai alapismeretek | 5 |
| Az élelmiszeripar fogalma, feladata, fontosabb ágai | 5 |
| Élelmiszerkémia | 6 |
| Szénhidrátok | 6 |
| Zsírok | 8 |
| Fehérjék | 9 |
| Víz | 12 |
| Ásványi sók | 13 |
| Vitaminok | 14 |
| Enzimek, vagy fermentumok | 17 |
| Hormonok | 18 |
| Az élelmiszerek feldolgozása, tartósítása | 20 |
| A tartósításról általában | 20 |
| Az élelmiszerek üzemi - és konyhai feldolgozása | 21 |
| Az élelmiszerek tartósítása | 24 |
| Az élelmiszerek (nyersanyagok) romlásos jelenségei | 30 |
| Élelmiszeripari nyersanyagok-, áru- és gyártásismeret | 33 |
| Az élelmiszer és a mezőgazdaság kapcsolata | 33 |
| Hazánk főbb élelmiszeripari nyersanyagtermesztési tájai | 33 |
| Kenyérgabona termesztés tájai | 34 |
| Ipari növények termesztési tájai | 35 |
| Gyök-gumós növények termesztési tájai | 35 |
| Zöldség- és gyümölcsfélék termesztési tájai | 36 |
| Olajos- és élvezeti növények termesztési tájai | 37 |
| A magyar élelmiszeripar települése | 37 |
| Az élelmiszeripar ágai és nyersanyagai | 40 |
| Növényi anyagokat feldolgozó iparágak és nyersanyagok | 40 |
| Állati eredetű anyagokat feldolgozó iparágak és nyersanyagok | 70 |
| Vegyes eredetű (növényi és állati) anyagokat feldolgozó iparágak, illetve nyersanyagok | 80 |
| Az élelmiszeripar csomagolóanyagai | 89 |
| A cellulózalapanyagú csomagolóanyagok | 89 |
| A fémből készült csomagolóanyagok | 90 |
| Üvegből készült csomagolóeszközök | 90 |
| Műanyagból készült csomagolóeszközök | 90 |
| Összetett csomagolóanyagok | 90 |
| Ehető csomagolóanyagok | 91 |
| Eldobó csomagolás | 91 |
| Táplálkozástani alapismeretek és konyhatechnológiai gyakorlatok | 92 |
| Táplálkozástani alapismeretek | 92 |
| Az élelmezéstudomány kialakulása | 92 |
| Hogyan táplálkozzunk helyesen? | 93 |
| A gyakorlókonyha (tankonyha) berendezése és felszerelése | 96 |
| A foglalkozás szervezése, az étrend összeállítása | 98 |
| Konyhatechnológiai gyakorlatok | 104 |
| Levesek | 104 |
| Levesbetétek | 106 |
| Előételek | 107 |
| Főzelékek | 107 |
| Mártások (szószok) | 108 |
| Köretek (körítések) | 109 |
| Húsételek | 110 |
| Halételek | 111 |
| Tésztafélék | 112 |
| Hidegtálak | 114 |
| Befőttek, konzervek | 115 |
| Kompótok | 116 |
| Gyümölcslevek, üdítőitalok | 116 |
| Függelék | 119 |
| Felhasznált irodalom | 119 |
| Tartalomjegyzék | 121 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.