1.034.891

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszeripari gazdaságtan III.

Anyag, munkaügy/Főiskolai jegyzet

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Élelmiszeripari Főiskola
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 247 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Megjelent 600 példányban.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Anyagellátás, anyaggazdálkodás3
Anyagellátás, anyaggazdálkodás5
Az anyagellátás és jelentősége5
Az anyagok biztosítása6
Az anyagok mennyiségi és minőségi átvétele11
Az anyagok csoportosítása14
Az anyagfelhasználási és kihozatali mutatószámok21
Anyaggazdálkodás30
Az anyagok készletezése34
Az anyagellátás, anyaggazdálkodás, gazdaságossági kérdései46
Raktárgazdálkodás52
A raktárgazdálkodás jelentősége52
Raktár csoportosítás, raktárszükséglet54
Tárolási veszteségek56
A raktárgazdálkodás gazdaságossági kérdései58
Ellenőrző kérdések61
Létszámgazdálkodás, munkatermelékenység63
Létszámgazdálkodás65
A foglalkoztatottság alakulása65
A létszám csoportosítása68
A vállalati létszám biztosítása79
A munkaidőfelhasználás mutatói84
A létszámszükséglet meghatározása91
Munkatermelékenység102
A munkatermelékenység jelentősége102
A munkatermelékenység szinvonalának mutatói106
A jövő munkaerő-gazdálkodás feladatai119
Ellenőrző kérdések121
A munkabér, munkanormák123
A munkabér125
A bérezés és elvei125
A bérezés formái128
A munkák és munkások besorolási rendszere135
Anyagi ösztönzés, anyagi érdekeltség142
Munkanormák151
A munkanormák szerepe151
A munkanormák fajtái153
A műszaki normák összeállítása170
A normák elavulása és változtatása174
A munkatanulmányozási rendszerek176
A munkanormák és a bérek182
Ellenőrző kérdések185
Munkaszervezés187
A munkaszervezés szükségessége, célja, feladatai189
A munkahelykialakítás szervezési kérdései192
A dolgozó ember az üzemben199
A munkamódszer kialakítása202
A munkaszervezés technikai eszközei211
A munkaszervezés helyzete az élelmiszeriparban214
Ellenőrző kérdések218
A munkajog egyes kérdései219
A munkajog221
A munkaviszony222
Munkaidő és pihenőidő227
A munka díjazása és a dolgozók részére járó egyéb juttatások231
Az egészség és testi épség védelme235
Fegyelmi és anyagi felelősség238
Ellenőrző kérdések242
Irodalom243
Tartalomjegyzék246

Virág József

Virág József műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Virág József könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv