| Kiadó: | Phare Program |
|---|---|
| Kiadás helye: | Szeged |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 101 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér ábrával. |
| Hazai mezőgazdasági termelés jellemzése | 5 |
| Növénytermesztés | 5 |
| Zöldség- és gyümölcstermesztés | 5 |
| Gabonatermesztés | 5 |
| Álattenyésztés | 6 |
| Szarvasmarha ágazat | 7 |
| Juhágazat | 8 |
| Sertéságazat | 8 |
| Baromfiágazat | 9 |
| A növényi eredetű nyersanyagtermesztés helyzete | 10 |
| Tartósítóipari tevékenység jellemzése | 10 |
| A konzervipari zöldségfélék jellemzői | 11 |
| Nyersanyagbiztosítás | 11 |
| Előfeldolgozás | 13 |
| A zöldségfélék jellemzése tartósítóipari szempontból | 15 |
| Hüvelyesek | 15 |
| Kobakosok | 18 |
| Burgonyafélék | 19 |
| Hagymafélék | 21 |
| Gyökérfélék és gumós zöldségnövények | 22 |
| Kukorica | 23 |
| Káposztafélék | 24 |
| Évelő- és leveszöldségek | 24 |
| Gombák | 25 |
| Gyümölcsfélék jellemzői | 26 |
| Nyersanyagbiztosítás | 26 |
| Betakarítás | 28 |
| A gyümölcsfélék jellemzése tartósítóipari szempontból | 29 |
| Bogyós gyümölcsök | 29 |
| Csonthéjas gyümölcsök | 31 |
| Almás termésűek | 34 |
| Egyéb gyümölcsfélék | 35 |
| Bioélelmiszer-termelés | 36 |
| A biotermelés feltételei | 36 |
| A biogazdálkodás által támasztott követelmények | 37 |
| Az állati eredetű nyersanyagok termelése | 40 |
| Nagy és kis vágóállatok jellemzése | 40 |
| A fajokkal és fajtákkal kapcsolatos fontosabb feldolgozóipari igények | 43 |
| Nagy vágóállatok | 43 |
| Vágóbaromfi | 47 |
| A vágóállatok fajtaismerete | 48 |
| Szarvasmarha fajták | 48 |
| Sertésfajták | 50 |
| Juhfajták | 52 |
| Baromfifajok és fajták | 53 |
| Az élelmiszerfogyasztás változásának hatása a feldolgozásra | 55 |
| Az élelmiszeripar adatlék- és segédanyagai | 60 |
| Az adalék- és segédanyagok felhasználásának szabályozása | 60 |
| Ételkomponensek | 63 |
| Kötőanyagok | 63 |
| Keményítő | 66 |
| Tejpor | 67 |
| Zsiradékok | 67 |
| Természetes édesítőszerek és konyhasó | 69 |
| Fűszerek | 70 |
| Természetes anyagok | 71 |
| Aromakészítmények | 77 |
| Egyéb élelmiszer-adalékanyagok | 78 |
| Mesterséges édesítőszerek | 78 |
| Élelmiszer-színezékek | 79 |
| Antioxidánsok | 80 |
| Tartósítószerek | 81 |
| Állományjavító- és módosító anyagok | 83 |
| Hőközléses és vízelvonásos technológiai műveletek | 86 |
| Hőközléssel végezhető gyártástechnológiai műveletek | 86 |
| Előmelegítés | 86 |
| Hőkezelés (sterilezés, pasztőrözés) | 87 |
| Dielektromos melegítés és aszeptikus technika | 91 |
| Hőelvonással végezhető gyártástechnológiai műveletek | 92 |
| Vízelvonással végezhető gyártástechnológiai műveletek | 96 |
| Membránszeparációs műveletek | 98 |
| Felhasznált irodalom | 100 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.