kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Élelmiszeripari Főiskola |
|---|---|
| Kiadás helye: | Szeged |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 215 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 29 cm x 20 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illiusztrált. |
| Bevezetés | 3 |
| Az anyagátadási műveletek osztályozása | 4 |
| A szétválasztási módszerek megválasztása | 5 |
| Kivitelezési módozatok | 5 |
| A méretezés adatai | 8 |
| Fázisegyensúlyok | 9 |
| A fázistörvény alkalmazása különböző rendszerekre | 11 |
| Egy komponensű rendszerek | 11 |
| Két komponensű rendszerek | 12 |
| Diffúzió gázokban, folyadékokban | 15 |
| Molekuláris diffúzió | 15 |
| Molekuláris diffúzió gázokban | 16 |
| Gázok diffúziós állandója | 22 |
| Molekuláris diffúzió folyadékokban | 24 |
| Folyadékok diffúziós állandója | 28 |
| Analógia lamináris áramlás esetén impulzus-, hő- és anyagátadás között | 35 |
| Diffúzió turbulens áramlásban | 40 |
| Anyagátadási együtthatók | 40 |
| Analógiák turbulens áramlás esetén impulzus-, hő- és anyagátadásban | 45 |
| Diffúzió szilárd anyagokban | 55 |
| Kapilláris diffúzió | 62 |
| Anyagátbocsátás | 64 |
| Diffúzió a fázisok között | 65 |
| Filmelmélet | 65 |
| Anyagátadási együtthatók | 68 |
| Nedvesítési /kondicionáló/ műveletek | 71 |
| Gőznyomásgörbe | 71 |
| Entalpia | 75 |
| Gőz - gáz-elegyek | 78 |
| Telített gőz - gáz-elegyek | 78 |
| Telítetlen gőz - gáz-elegyek | 78 |
| Vízhűtés | 85 |
| Hűtőtornyok | 85 |
| Természetes cirkulációjú tornyok | 85 |
| Kényszer huzatú tornyok | 86 |
| A vízhűtéssel kapcsolatos legfontosabb összefüggések | 86 |
| A nomgram használata | 90 |
| Szárítás | 91 |
| Egyensúly | 92 |
| Hiszterézis | 92 |
| Anyag-, víz- és hőmérleg | 93 |
| Anyagmérleg | 94 |
| Vízmérleg | 95 |
| Hőmérleg | 95 |
| Az i-x-diagram | 100 |
| Szárítási műveletek | 109 |
| Szakszos szárítás | 109 |
| Folyamatos üzemű szárítás | 116 |
| Szárítók hatásfokának meghatározása | 126 |
| A korszerű szárítástechnológia művelettanának elméleti vonatkoztatásai | 128 |
| Infravörös szárítás | 130 |
| Melegedés - határhőfok | 133 |
| Szárítás szublimációval | 135 |
| Habszövet - szárítás | 140 |
| Élelmiszerszárítmányok közös légtérben való tárolása | 141 |
| Gázok abszorpciója | 144 |
| Gázok egyensúlyi oldhatósága folyadékokban | 144 |
| Anyagmérleg | 148 |
| Hőmérleg | 150 |
| Az abszorpciós műveletek készülékei az élelmiszeriparban | 153 |
| Lepárlás | 158 |
| Gőz- folyadék - egyensúlyok | 160 |
| Ideális elegyek fázisegyensúlya | 164 |
| Nem ideális elegyek fázisegyensúlya | 165 |
| Pozitív eltérés az ideálistól | 165 |
| Negatív eltérés az ideálistól | 166 |
| Azeotrop elegyek | 166 |
| Vízgőz-desztilláció | 168 |
| Anyagmérleg | 170 |
| Egy fokozatú műveletek | 172 |
| Több fokozatú műveletek | 173 |
| Szeszgyártás az élelmiszeriparban | 178 |
| Folyadék - folyadék-extrakció | 181 |
| Alkalmazási területe az élelmiszeriparon belül | 181 |
| A művelettel kapcsolatos egyszerű számítások | 183 |
| Gibbs-féle fázistörvény | 185 |
| Háromkomponensű rendszerek heterogén egyensúlyai | 185 |
| Az extrakció készülékei | 186 |
| Az adszorpció művelete | 188 |
| Egyensúlyok | 189 |
| Az adszorpciós műveletek kivitelezése | 192 |
| Kromatigráfia | 193 |
| Az adszorpciós oszlop működési elve | 194 |
| Oldószerek és adszorbensek helyes megválasztása | 195 |
| Az adszorbensekkel szemben támasztott követelmények | 196 |
| A kromatográfia alkalmazása az élelmiszeripari műveletekben | 197 |
| Ioncsere | 198 |
| Kilugzás | 200 |
| A kilugzás berendezései | 202 |
| Fermetációs műveletek | 205 |
| Irodalomjegyzék | 210 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.