| Kiadó: | Népszava a Szakszervezeti Tanács könyvkiadóvállalata |
|---|---|
| Kiadás helye: | |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 38 oldal |
| Sorozatcím: | Kereskedelmi Szakkönyvtár |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| A tej szerepe az emberi táplálkozásban | 3 |
| A tej keletkezése | 6 |
| A tejmirigyek | 7 |
| A tőgy | 7 |
| A fejés | 7 |
| A tejtermelést befolyásoló tényezők | 8 |
| A tehén fajtája és takarmányozás | 8 |
| A tehenek igázása | 10 |
| A klíma befolyása | 11 |
| A fejés gyakoriságának a befolyása | 11 |
| Betegségek befolyása | 11 |
| A tej összetétele | 12 |
| A tej zsírja | 13 |
| A tej fehérjéi | 13 |
| A tejcukor | 14 |
| A tej enzimjei | 14 |
| A tejben élő baktériumok | 14 |
| A tej savfoka | 15 |
| A tej vitaminjai | 15 |
| A tej fajsúlya | 16 |
| A tej szállítása | 16 |
| A nagyvárosi tejüzemek | 17 |
| A teljes tej | 17 |
| Aludtej | 19 |
| Yoghurt | 19 |
| Sűrített tej | 19 |
| A tejpor | 20 |
| Kakaós tej | 20 |
| Tejföl | 21 |
| Tejszín | 21 |
| Az étkezési tehéntúró | 22 |
| A sajt és a sajtkészítés módjai | 23 |
| Hazai és külföldi sajtok összetétele | 26 |
| A sajtok felosztása | 27 |
| Minőségi követelmények | 28 |
| Ömlesztett sajt | 29 |
| Gomolya | 29 |
| Juhtúró és kevert-túró | 30 |
| Körözött túró | 30 |
| Körített tehéntúró | 31 |
| Áttört rokfort | 31 |
| Pogácsasajt | 31 |
| A sajtok jelzése | 32 |
| A vaj | 32 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.