kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | HIETE Egészségügyi Főiskolai Kar |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 108 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| A tej és a tejtermékek | 5 |
| A tejről általában | 5 |
| A tej táplálkozásélettani jelentősége | 6 |
| A tej összetétele | 9 |
| A tej fehérjéi | 9 |
| A tej szénhidrátjai | 11 |
| A tej lipidjei | 11 |
| Ásványi anyagok | 12 |
| Víz | 12 |
| Vitaminok | 13 |
| Gázok | 13 |
| Szinezőanyagok | 14 |
| Egyéb anyagok | 14 |
| A tej tulajdonságai | 14 |
| Fizikai és kémiai tulajdonságok | 14 |
| A tej kolloidkémiai tulajdonságai | 15 |
| A tej biológiai tulajdonságai | 17 |
| A tej mikrobiológiája | 18 |
| A tej változásai különféle hatásokra | 20 |
| A tejipar munkája és termékei | 22 |
| Frissfogyasztású tejféleségek, tejkészítmények, tejszínkészítmények | 23 |
| Tartós termékek | 29 |
| Tartósított termékek | 31 |
| Tejtermékek | 34 |
| A tojás | 51 |
| A tojás fogalma | 51 |
| A tojás táplálkozásélettani jelentősége, emészthetősége | 51 |
| A tojás részei és kémiai összetétele | 52 |
| A tojás szerkezete | 52 |
| A tojás kémiai összetétele | 53 |
| A tojás fehérjéi | 54 |
| A tojás lipidjei | 54 |
| A tojás szénhidrátjai | 55 |
| A tojás változásai a tárolás alatt | 55 |
| A tojás tartósítása | 56 |
| A tojás minőségét meghatározó tényezők | 57 |
| Tojáskészítmények | 57 |
| A hús és a húsipari termékek | 59 |
| A hús táplálkozásélettani jelentősége | 59 |
| A hús szerkezete | 60 |
| A hús kémiai összetétele | 61 |
| A hús fehérjéi | 62 |
| A hús lipidjei | 63 |
| Nitrogéntartalmú, nem-fehérje kivonatanyagok (húsbázisok) | 64 |
| Nitrogénmentes kivonatanyagok | 64 |
| Vitaminok | 65 |
| Gázok | 65 |
| Víz | 65 |
| A hús érése | 66 |
| A húsok minősítése, osztályozása | 67 |
| A hús romlása | 67 |
| A hús tárolása, tartósítása, pácolás | 68 |
| A nagy vágóállatok | 74 |
| Szarvasmarha | 74 |
| Sertés | 75 |
| Juh | 75 |
| A nagy vágóállatok elsődleges feldolgozása | 76 |
| Egyéb vágóhídi termékek | 78 |
| Húskészítmények | 79 |
| Vörösáruk | 80 |
| Felvágottak | 81 |
| Pácolt termékek | 81 |
| Nyers, fermentált készítmények | 82 |
| Kenősáruk, hurkafélék, sajtok és aszpikos készítmények | 84 |
| Szalonnafélék | 85 |
| Húskonzervek | 86 |
| Húskivonatok, szárított húskészítmények | 86 |
| Ételkonzervek | 87 |
| A baromfifélék és a baromfiipari termékek | 87 |
| Hidegvérű állatok, halak | 90 |
| Vadhúsok | 94 |
| Különleges összetételű, illetve különféle diétákban alkalmazható húsok és húsipari készítmények | 95 |
| Étkezési zsíradékok | 97 |
| A zsíradékok táplálkozásélettani jelentősége | 98 |
| Állati eredetű zsíradékok | 98 |
| Növényi eredetű zsíradékok | 100 |
| Növényi zsírok és olajok | 100 |
| Az étolaj | 102 |
| A keményített zsír | 104 |
| A margarin | 105 |
| Irodalomjegyzék | 107 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.