1.113.902

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig
Ginop popup ablak bezárása

Élelmiszerismeret I.

A vendéglátóipari szakközép- és szakmunkásképző iskolák számára

Szerző
Grafikus
Lektor
Budapest
Kiadó: Dinasztia Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 243 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-657-159-7
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi szám: 21434/I.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés3
Általános ismeretek5
Táplálkozástudományi alapismeretek7
A táplálkozás jelentősége7
Az élelmiszerek alkotórészei8
A táplálék felvétele és az emésztés folyamatai43
Az intermedier anyagcsere48
Élelmezési ismeretek52
Ellenőrző kérdések, feladatok68
Mikrobiológiai alapismeretek69
A mikroorganizmusok jellemzése69
A mikroorganizmusok életfeltételei78
A mikroorganizmusok életjelenségei84
A mikroorganizmusok élettevékenysége86
Ellenőrző kérdések, feladatok96
Az élelmiszerek tartósítása97
Az élelmiszerek változása és romlása97
Védekezés az élelmiszerek romlása ellen102
Tartósítás fizikai módszerekkel102
Tartósítás fizikai-kémiai módszerekkel108
Tartósítás kémiai módszerekkel109
Tartósítás biológiai módszerekkel111
Ellenőrző kérdések, feladatok113
Növényi eredetű élelmiszerek115
Malomipari termékek117
A gabonafélék jellemzése és fajtái117
A gabonaszem felépítése és kémiai összetétele120
Az őrlés és az őrlemények123
A hántolás és a hántolt termékek126
A pelyhesítés és a pelyhek127
Ellenőrző kérdések, feladatok127
Sütőipari termékek128
Kenyér128
Sütőipari fehértermékek135
Ellenőrző kérdések, feladatok139
Tésztaipari termékek140
A szárított tészták jellemzése és készítése140
A szárított tészták minőségét meghatározó tényezők142
Szárított tésztafajták142
Ellenőrző kérdések, feladatok144
Édesítőszerek145
Természetes édesítőszerek146
Mesterséges édesítőszerek150
Ellenőrző kérdések, feladatok152
Édesipari termékek153
Cukorkák154
Kakaó- és csokoládéáruk157
Nugátok és nugátszerű készítmények160
Édesipari lisztesáruk160
Diabetikus édességek161
Mélyhűtött fagylalt és fagylaltpor161
Ellenőrző kérdések, feladatok163
Zöldségfélék és gombák164
A zöldségfélék jellemzése, kémiai összetétele és táplálkozástani jelentősége164
A zöldségfélék minőségi követelményei, kezelése, tárolása és tartósítása169
A zöldségfélék csoportosítása és jellemzése172
Ellenőrző kérdések, feladatok191
Gyümölcsök192
A gyümölcsök jellemzése, kémiai összetétele és táplálkozástani jelentősége192
A gyümölcsök minőségi követelményei, kezelése, tárolása és tartósítása198
A gyümölcsök csoportosítása és jellemzése200
Ellenőrző kérdések, feladatok213
Növényi eredetű étkezési zsíradékok214
A növényi eredetű étkezési zsíradékok jellemzése, fajtái és jelentősége élelmezésünkben214
Az étolaj előállítása és minőségi jellemzői215
A margarin előállítása és minőségi jellemzői217
Ellenőrző kérdések, feladatok219
Értelmező kisszótár221
Felhasznált és ajánlott irodalom239
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Élelmiszerismeret I. Élelmiszerismeret I. Élelmiszerismeret I. Élelmiszerismeret I. Élelmiszerismeret I. Élelmiszerismeret I. Élelmiszerismeret I.

A gerinc sérült. Több lapon gyermekrajz található.

Állapot: Közepes
3.680 Ft
2.940 ,-Ft 20
15 pont kapható
Kosárba