A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Élelmiszerismeret II.

A vendéglátóipari szakközép- és szakmunkásképző iskolák számára

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 287 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-222-465-5
Megjegyzés: Tankönyvi szám: 21436/1. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Állati eredetű élelmiszerek
Állati eredetű étkezési zsiradékok5
Az állati eredetű étkezési zsiradékok jellemzése, fajtái5
A sertészsír előállítása, minőségi jellemzői6
Egyéb állati eredetű zsiradékok8
Ellenőrző kérdések, feladatok10
A hús és a húsfeldolgozó ipar terméke11
A hús fogalma és szerkezeti felépítése11
A hús kémiai összetétele és táplálkozástani jelentősége12
A vágóállatok és vágóhídi feldolgozásuk15
A hús érése16
A hús romlása16
A hús hűtése és fagyasztása18
A hús minőségét meghatározó tényezők19
A húsfeldolgozó ipar nyersanyagai21
A húsipar feldolgozás műveletei24
A húsipari feldolgozás műveletei24
A húsfeldolgozó ipar termékei26
Ellenőrző kérdések, feladatok41
A baromfi és a baromfi-feldolgozóipar termékei42
A baromfihús összetétele és táplálkozástani jelentősége42
A baromfi-feldolgozó ipar termékei43
A baromfiipari termékek minőségét meghatározó tényezők45
A baromffiipari termékek kezelése46
Ellenőrző kérdések, feladatok47
A hal és halfeldolgozó ipar termékei48
A halhús összetétele és táplálkozástani jelentősége49
A halak minősége és kezelése a vendéglátóiparban50
Fontosabb halfajták és vendéglátó-ipari felhasználásuk51
A halfeldolgozó ipar termékei57
Egyéb hideg vérű állatok59
Ellenőrző kérdések, feladatok60
Vadon élő állatok61
A vadhús összetétele és tulajdonságai61
Fontosabb vadfajták és vendéglátó-ipari felhasználásuk63
Ellenőrző kérdések, feladatok60
Tojás66
A tojás fogalma és táplálkozástani jelentősége66
A tojás szerkezete és kémiai összetétele66
A tojás mikroflórája és romlásos jelenségei69
A tojás minőségét meghatározó tényezők71
A tojás forgalomba hozatala72
A tojás tartósítása72
Ellenőrző kérdések, feladatok73
A tej és feldolgozásának termékei74
A tej fogalma, a tejtermelés jelentősége74
A tej kémiai összetétele és táplálkozástani jelentősége75
A tej tulajdonságai78
A tej mikroflórája és romlásos jelenségei80
A tejipar termékei81
Ellenőrző kérdések, feladatok106
Élvezeti szerek
Italok109
Alkoholtartalmú italok109
Ellenőrző kérdések, feladatok160
Szeszesital-ipari készítményei172
Alkoholmentes italok188
Fűszerek és ízesítőszerek199
Fűszerek200
A fűszerek jellemzése203
Ízesítőszerek223
Ellenőrző kérdések, feladatok230
Koffeintartalmú élvezeti szerek232
Kávé232
Tea247
Értelmező kisszótár259
Felhasznált és ajánlott irodalom281
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv