kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | SZTE Szegedi Élelmiszeripari Főiskolai Kar |
|---|---|
| Kiadás helye: | Szeged |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 107 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-482-655-5 |
| Bevezetés | 1 |
| Az anyagi rendszerek felosztása | 2 |
| Kolloid részecskék és rendszerek (alapfogalmak) | 3 |
| Kolloidika tárgya | 3 |
| A kolloid rendszer fő alkotói | 3 |
| Kolloid részecskék típusai | 3 |
| Kolloid rendszerek típusai | 3 |
| Részecske szerkezet | 4 |
| Részecskeméret | 4 |
| Kolloid rendszerek folytonossága | 4 |
| Inkoherens rendszerek csoportosítása | 5 |
| Koherens (kohezív) rendszerek csoportosítása | 5 |
| A kolloid rendszerek képződését és stabilitását meghatározó kölcsönhatások | 6 |
| A kolloid rendszerek képződésének lépési | 6 |
| Kolloid és durva diszperz rendszerek | 6 |
| Makromolekulás kolloid oldatok | 6 |
| Asszociációs kolloid oldatok | 7 |
| Makromolekulás kolloidok (hidrokolloidok) | 8 |
| Makromolekulák és kicsapása | 9 |
| Az oldott makromolekulák jellemzői | 11 |
| Polielektrolitok oldhatósága | 13 |
| Fehérjeoldatok jellemzői | 14 |
| Fehérjeoldat és gél intermolekuláris kölcsönhatásai | 15 |
| Szilárd polimerek | 16 |
| Szerkezet | 16 |
| Duzzadás | 17 |
| Polimerek ömlesztése | 17 |
| Asszociációs kolloidok | 18 |
| Amfipatikus molekulaszerkezet | 18 |
| Amfipatikus molekulák asszociációja | 21 |
| Amfipatikus molekulák felületi adszorpciója | 21 |
| A micellák felépítése | 22 |
| Vizes közegű asszociációs kolloid oldatok tulajdonságai | 24 |
| Szolubilizáció | 25 |
| Határfelületek tulajdonságai | 27 |
| Alapfogalmak | 27 |
| Folyadék-levegő határfelület | 28 |
| Folyadék-folyadék határfelület | 30 |
| Szilárd határfelületek | 31 |
| Szilárd/gáz határfelületek | 31 |
| Adszorpciós izotermák | 32 |
| Szilárd/folyadék határfelület | 33 |
| Határfelületek elektromos tulajdonságai | 37 |
| Kolloid és durva diszperziók | 40 |
| A diszperz rendszerek főbb jellemzői | 40 |
| Részecskeméret, részecsketípusok | 40 |
| Diszperziótípusok | 41 |
| Diszperz rendszerek öregedése | 42 |
| Kolloid és durva diszperziók stabilitása | 42 |
| Kinetikai stabilizáció: energiagát kialakítása a határrétegben | 43 |
| Stabilitás befolyásoló tényezők | 44 |
| Diszperziók koaguláltatása | 45 |
| A diszperz rendszerek keletkezése | 47 |
| Diszperz rendszerek létrehozása diszpergálással | 48 |
| Diszperz rendszerek keletkezése kondenzálással | 48 |
| inkoherens rendszerek | 50 |
| Aeroszolok | 50 |
| Gázlioszolok, habok | 52 |
| Gázlioszolok | 52 |
| A habok jellemzése | 53 |
| Habzásgátlás, habzásgátló anyagok | 57 |
| Habok előfordulása | 58 |
| Kolloid emulziók, emulziók | 58 |
| Az emulzió jellege | 58 |
| Az emulgeátor és megválasztása | 60 |
| Emulziók előállítása | 63 |
| Emulziók stabilizása | 63 |
| Emulziók előfordulása | 66 |
| Szolok és szuszpenziók | 67 |
| Előállítás | 67 |
| Szolok és szuszpernziók kinetikai stabilitása | 69 |
| Szolok szuszpenziók megszüntetése | 70 |
| Élelmiszerszuszpenziók | 71 |
| Koherens rendszerek | 72 |
| Hidrogélek | 73 |
| Hidrogélek keletkezése, osztályozásuk | 73 |
| A gélek állapotváltozásai | 74 |
| Gélek megszüntetése, öregedése | 76 |
| Gélek előfordulása, alkalmazása | 77 |
| Kötéstípusok a makromolekulás hidrogélekben | 78 |
| Koherens halmazok és pórusos rendszerek | 85 |
| Élelmiszer kolloid rendszerek | 87 |
| Élelmiszerhabok | 87 |
| Élelmiszeremulziók | 89 |
| Élelmiszerszuszpenziók | 102 |
| A búzatészta kolloidikája | 104 |
| Irodalom | 107 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.