kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
| Oldalszám: | 411 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Kihajtható melléklettel. |
| Előszó | 3 |
| Dr. Erdős Sándor: Az élelmiszertermelés szerkezeti alakításának problémái | |
| Bevezető | 7 |
| Élelmiszerfogyasztás fejlődése | |
| Az élelmiszerfogyasztás világhelyezete | 13 |
| A nyugat-európai tőkés országok élelmiszerfogyasztásának fejlődése a második világháború után | 17 |
| A nyugat-európai élelmiszerfogyasztás távlati alakulására vonatkozó elgondolások | 31 |
| A Szovjetunió és a népi demokráciák élelmiszerfogyasztásának fejlődése | 43 |
| Az élelmiszerfogyasztás fejlődésének főbb általános érvényű jellemzői és típusai | 57 |
| Az élelmiszerfogyasztás és termelés élettani összefüggései | |
| Az emberi szervezet tápanyagellátása | 63 |
| Az élelmiszerfogyasztás és termelés bioenergetikai szerkezeti kölcsönhatásai | 75 |
| A bioenergetikai összefüggések élelmiszergazdasági jelentősége | 102 |
| Az élelmiszerfogyasztás és termelés egyéb szerkezeti összefüggései | |
| Az élelmiszeripar fejlesztésének jelentősége | 107 |
| A feldolgozás és elosztás iparszerű egybefonódása | 108 |
| A mezőgazdaság beilleszkedése az élelmiszergazdaság iparszerű fejlődésébe | 112 |
| A modern élelmiszergazdaság kialakulásának főbb általános érvényű jellemzői | 122 |
| Záró következtetések | 125 |
| Dr. Bíró Gyula: Állatállományunk összetételének és termelésének élettani vonatkozásai | 137 |
| Almási Gábor: A mezőgazdasági üzem és az élelmiszergazdaság | |
| Bevezető | 151 |
| A mezőgazdasági üzem és az élelmiszergazdaság | 153 |
| A mezőgazdasági üzem, mint az élelmiszergazdaság alapvető termelési egysége | 157 |
| A mezőgazdasági üzem élelmiszergazdasági kapacitása és ennek bővítése | 167 |
| Növénytermesztés és élelmiszertermelés | 167 |
| Az állattenyésztés és az élelmiszertermelés | 189 |
| A mezőgazdasági üzem élelmiszertermelési hatékonyságának vizsgálata | 215 |
| A termelőszövetkezetek élelmiszer árukibocsátó kapacitása | 223 |
| Dr. Szabó László: Az élelmiszerfogyasztás fejlődése Magyarországon | |
| Bevezető | 233 |
| A lakosság élelmiszerfogyasztása a századforduló előtt, a fogyasztási szokások alakulása | 235 |
| Az élelmiszerfogyasztás színvonala Magyarországon a két világháború között | 245 |
| Az élelmiszerfogyasztás csökkenő tendenciája | 246 |
| A szerkezeti változás és a kielégítetlen szükséglet | 248 |
| Nemzetközi elmaradottságunk | 251 |
| A gazdasági válság hatása az élelmiszerfogyasztásra | 254 |
| A fogyasztás differenciálódása | 257 |
| A falusi lakosság táplálkozása | 259 |
| A munkásosztály élelmiszerfogyasztása | 265 |
| Az élelmiszerellátás biztosítása a felszabadulás után, a háború előtti fogyasztási szint helyreállítása | 271 |
| Az élelmiszerfogyasztásunk fejlődésének legújabb szakasza | 274 |
| Az élelmiszerfogyasztás fejlődésének eddigi főbb tapasztalatai | 310 |
| Zala Ferenc: Az élelmiszerfogyasztás fejlődésének távlata és feltételei | |
| Bevezetés | 315 |
| Az élelmiszerfogyaszás fejlődését befolyásoló tényezők | 319 |
| A jövedelemváltozás hatása az élelmiszerfogyasztásra | 319 |
| Az élelmiszerárak és árarányok fogyasztást szabályozó szerepe | 341 |
| A demográfiai viszonyok kapcsolata az élelmiszerfogyasztásal | 352 |
| A lakosság fogyasztási szokásai, az élelmiszerfogyasztás társadalmi csoportok szerint | 360 |
| Az élelmiszerek kereskedelmi forgalma és ezek hatása a fogyasztásra | 364 |
| Az élelmiszerforgalom struktúrája | 368 |
| A vendéglátóipari forgalom struktúrájának alakulása | 371 |
| A nők foglalkoztatottságának emelkedése és az élelmiszerfogyasztás | 372 |
| A természeti, éghajlati és meteorológiai viszonyok hatása az élelmiszerfogyasztásra | 376 |
| Az élelmiszerfogyasztás fejlődésének jövője | 381 |
| A társadalmi és a gazdasági fejlődés, az életszínvonal növekedése és az élelmiszerfogyasztás összefüggése | 382 |
| Az élelmiszerfogyasztási célkitűzések kijelölésének lehetőségei | 384 |
| Élelmiszerfogyasztás várható fejlődése a szocialista országokban | 386 |
| Élelmiszerfogyasztási prognózisok a tőkés országokban | 391 |
| A hazai élelmiszerfogyasztás várható fejlődése | 397 |
| A hazai élelmiszerfogyasztás racionális normája | 398 |
| Élelmiszerfogyasztásunk fejlesztésének néhány problémája | 401 |
| Az élelmiszerfogyasztási célkitűzések megvalósításának feltételei | 406 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.