1.035.163

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszervizsgálatok

A vendéglátóipari technikum III. és IV. osztálya számára - Laboratóriumi gyakorlatok

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 379 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Kihajtható melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés
A mintavétel5
Az élelmiszerek vizsgálata táplálkozástudományi szempontból6
Az érzékszervi vizsgálatok6
Az élelmiszerek kalorikus és biológiai értékelése9
A levegő nedvességtartalma9
Növényi eredetű élelmiszerek vizsgálatai
Hántolt és hántolatlan termékek vizsgálati módszerei13
Búza vizsgálata13
Malomipari termékek, lisztek vizsgálata
A preparátum vizsgálata18
Sütő- és tésztaipari termékek vizsgálata
Kenyérvizsgálat31
Sütőipari fehértermékek vizsgálata36
Vizes zsemle vizsgálata36
Tejes kifli vizsgálata35
Vajas kifli vizsgálata36
Császárzsemle vizsgálata37
Szárított tésztakészítmények vizsgálata39
Sütőélesztő vizsgálata44
Burgonya, zöldségfélék és tartósított növényi készítmények vizsgálata
A burgonya vizsgálata47
Sárgarépa vizsgálata51
Felesborsó (étkezési célra) vizsgálata53
Étkezési bab vizsgálata55
Paradicsomsűrítmények vizsgálata58
Gyümölcsök és gyümölcskészítmények vizsgálata
Téli alma vizsgálata58
Cukor vizsgálata62
Édesipari termékek vizsgálata
Kakaópor (cukrozott kakaópor, csokoládépor) vizsgálata66
Fagylaltok vizsgálata69
Növényi- és mesterséges zsíradékok vizsgálata
Finomított napraforgó étolaj vizsgálata76
Élvezeti szerek vizsgálata
Borvizsgálat81
Sörvizsgálat98
Szeszesipari készítmények vizsgálata100
A kávé vizsgálata109
A tea vizsgálata117
Ízesítőszerek vizsgálata
Fűszerpaprika-őrlemény vizsgálata120
Feketebor és fehérbors vizsgálata122
Állati eredetű élelmiszerek vizsgálata189
Pácolt, füstölt húsok és töltelékes hentesáruk vizsgálata197
Ételkonzervek vizsgálata208
Baromfi, hal és halkészítmények vizsgálata212
Élő hal és halkészítmény vizsgálata216
Olajos hal dobozban készítmény vizsgálata219
Állati zsíradékok vizsgálata223
Tej, tejszín és tejtermékek vizsgálatai
Tejvizsgálat231
Habtejszín vizsgálata250
Tejfel vizsgálata256
Tejtermékek vizsgálata258
Vaj vizsgálata258
Étkezési tehéntúró vizsgálata264
Puhasajtok vizsgálata270
Krémsajt vagy tejszínsajt érzékszervi vizsgálata271
Félkemény és kemény sajtok vizsgálata275
Trappista sajt érzékszervi vizsgálata275
Tojás és tojáspor vizsgálata
A tojás vizsgálata260
A tojáspor vizsgálata290
Készételek vizsgálata293

Dr. Csuzy Pálné

Dr. Csuzy Pálné műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Csuzy Pálné könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv