1.034.866

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Éléskamra

Szerkesztő

Kiadó: Athenaeum Irod. és Nyomdai R.-Társulat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 51 oldal
Sorozatcím: Háztartási könyvtár
Kötetszám: 6
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta az Athenaeum r.-t. könyvnyomdája.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a kötetből:

AZ ÉLÉSKAMRA.

A háziasszony kincstára az éléskamra, melynek megtöltéséről, jókarbantartásáról és helyes beosztásáról folytonosan gondoskodnia kell.
Télen, disznóölés... Tovább

Előszó

Részlet a kötetből:

AZ ÉLÉSKAMRA.

A háziasszony kincstára az éléskamra, melynek megtöltéséről, jókarbantartásáról és helyes beosztásáról folytonosan gondoskodnia kell.
Télen, disznóölés idején, megtelik az éléskamra zsírral, töpörtyüvel, sonkával, füstölt hússal, a téli alma, a narancs- és czitromszörpök is ekkor tétetnek félre.
A tavasz a fogyasztás ideje, akkor nem igen jut uj anyag a kamrába, de a felügyelet nem szünetel azért egy perczig sem, mert a befőttet, gyümölcsöt, husokat, uborkát mindig át kell nézni és a romlásnak indulót el kell távolítani, vagy felfőzni.
Nyáron és ősszel aztán csőstől szakad a munka a gondos asszony nyakába: alig akar véget érni a befőzés, aszalás és egyéb dolog. Ilyenkor nyáron, mikor kedvező az idő, szokott az éléskamra alapos, nagyszabású tisztogatása is végbemenni.
Az éléskamrának száraznak és hűvösnek kell lennie, nagy ablak és ajtó legyen rajta, az alapos szellőztetés miatt. Berendezése egy nagy asztal, melyen dolgozni lehet, rekeszekre osztott lisztes ládák, a lisztek különböző fajtáinak, egy vagy több fiókos szekrény, a fűszerek, házigyógyszerek eltevésére, köröskörül kényelmes polczok, aztán zsinóron vagy lánczon függő rudak, melyekre szőllőt, füstölt hust stb. aggatnak. Vissza

Tartalom

Az éléskamra 1
Burgonya 4
Dió 5
Eczet 6
Gomba 11
Gyümölcs 13
Husfélék 16
Káposzta 18
Lence 21
Must, mustár 21
Paprika 23
Paradicsom 24
Sajt 28
Sóska 29
Spárga 28
Szőlő 30
Tojások 33
Tök 36
Uborka 37
Vaj 40
Zöldségfélék 42
Zöldbab 45
Zöldborsó 47
Zsir 48
Különféle 49
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv