kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Magánkiadás |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
| Oldalszám: | 159 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 22 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Levesek | |
| Tápla-leves, Szt-Germai módon készítve | 3 |
| Maccaroni leves | 4 |
| Tápleves | 4 |
| Tápla-leves, király módon készítve | 5 |
| Csirke créme leves | 6 |
| Vad-piré leves | 6 |
| Tápleves profiterolokkal | 7 |
| Barna leves, Véfour-módra készítve | 8 |
| Tápla-leves májas metélttel | 8 |
| Tápla-leves velős gombóczczal | 9 |
| Champignon-leves | 10 |
| Mock Tortue barna leves | 10 |
| Szalonka piré leves | 11 |
| Leves, Colbert módon készítve | 12 |
| Leves, Polygnac módon készítve | 13 |
| Leves, Vicot Hugo módon készítve | 13 |
| Leves, Dürbary módon készítve | 14 |
| Leves, Pompadour módon készítve | 14 |
| Sonka-gombócz leves | 15 |
| Leves, Muligatavny módon készítve (angol leves) | 15 |
| Spárga-leves | 16 |
| Császár-leves | 17 |
| Vajas galuska leves | 17 |
| Tavaszi leves | 17 |
| Nyári leves | 18 |
| Leves, Portougis módon készítve | 18 |
| Leves, strassburgi módon készítve | 19 |
| Különfélék | |
| Hogyan készítünk szép és tiszta Aspikot? | 20 |
| Hogyan készítünk Mayonezet? | 21 |
| Maitre d'hotel vaj készítése | 22 |
| Rák-vaj készítése | 22 |
| Mártások | |
| Mártás, Marengo módon készítve | 23 |
| Bechamel-mártás | 24 |
| Mártás, Diablé módon készítve | 24 |
| Rák-mártás | 25 |
| Madeira-mártás | 25 |
| Bearnaises-mártás (franczia) | 26 |
| Fines-herbes-mártás | 27 |
| Madeira-Jus | 28 |
| Fehér bormártás | 28 |
| Mártás, amerikai módon készítve | 29 |
| Mártás, Bordelais-módon készítve | 30 |
| Mártás, Provenczales-módon készítve | 30 |
| Mártás, Orleans-módon készítve | 31 |
| Mártás, Cumberland-módon készítve | 32 |
| Remoulad-mártás | 32 |
| Tártár-mártás | 33 |
| Ravigotte-mártás | 33 |
| Mártás, hollandi módon készítve | 33 |
| Hideg halak | |
| Fogas, Tártár mártás | 35 |
| Fogas, szeletekben | 36 |
| Kocsonyázott hal, formában | 37 |
| Rajnai lazacz, Ravigotte mártással | 37 |
| Rajnai lazacz, szeletekben | 38 |
| Tock szeletekben, Remoulad mártással | 38 |
| Kecsege Mayonezzel | 39 |
| Pisztráng, Ravigotte mártással | 39 |
| Galantin, kappanból | 40 |
| Galantin, pulykából | 41 |
| Meleg halak | |
| Fogas, hollandi mártással | 42 |
| Fogas Chambord-mártással | 43 |
| Csukak, ajókával (sardellával) | 44 |
| Sole aux gratin | 44 |
| Fogas, Cardiál-módon készítve | 46 |
| Kecsege, Matelote-módon készítve | 46 |
| Sol filét fehér borban | 47 |
| Fogas, Menier-módon készítve | 48 |
| Fogas vagy Sol filét, Joinville módon készítve | 48 |
| Tojás rántották | |
| Rántotta, Medicci módon készítve | 50 |
| Rántotta, Cocotte módon készítve | 51 |
| Rántotta, Dauphin módon készítve | 52 |
| Rántotta, király módon készítve | 52 |
| Rántotta, Marengo módon készítve | 53 |
| Rántotta, Mornay módon készítve | 54 |
| Rántotta, Diablé módon készítve | 55 |
| Rántotta, Victoria-módon készítve | 55 |
| Rántotta, Cardinál-módon készítve | 56 |
| Rántotta, Rossini-módon készítve | 56 |
| Rántotta, Metternich módon készítve | 57 |
| Rántotta, Venetienne módon készítve | 58 |
| Rántotta, Florentin módon készítve | 58 |
| Rántotta, Auber módon készítve | 59 |
| Rántotta, Meyerbeer módon készítve | 59 |
| Rántotta, Percyn módon készítve | 60 |
| Rántotta, Strassburg módon készítve | 60 |
| Rántotta, Turque módon készítve | 61 |
| Bouchirozott tojás Jus-mártással | 61 |
| Tojás Bechamel-mártással | 61 |
| Rántotta, Provencales-módon készítve | 62 |
| Omelettek | |
| Omelett vadhussal töltve | 63 |
| Omelett ementáli sajttal | 63 |
| Omelette husmaradékból | 64 |
| Töltött champignon aux Gratin | 64 |
| Debreczeni sódar pite | 66 |
| Pástétomok | |
| Sódar-pástétom, polgári módon készítve | 67 |
| Polgári sódar-pástétom, más módon készítve | 68 |
| Burgonya-pástétom csibéből | 69 |
| Ragout | 70 |
| Kamellon vajas tésztából | 72 |
| Crovett fiatal csibéből | 73 |
| Fogoly-pain | 74 |
| Kis ludmáj-pástétom vajas tésztából | 75 |
| Kis vadhus-pástétom vajas tésztából | 76 |
| Kis borjuhus-pástétom vajas tésztából | 77 |
| Kis velős-pástétom vajas tésztából | 78 |
| Csibe-pástétom | 79 |
| Rák-pitté | 80 |
| Ludmáj-pástétom | 81 |
| Párolt ludmáj, barna czukorban | 82 |
| Cotelettek | |
| Csibe vagy fogoly, Cocotte módon készítve | 84 |
| Csibe, Marengó módon készítve | 85 |
| Csibe, Provencales módon készítve | 85 |
| Csibe, Bordolaises módon készítve | 85 |
| Csibe, Diablé módon készítve | 86 |
| Csibe, Dauphin módon készítve | 86 |
| Csibe, amerikai módon készítve | 86 |
| Csibe, Fines-herbes módon készítve | 87 |
| Csibe, Madeirával és szarvas-gombával | 87 |
| Borju-dió, Volouris módon készítve | 87 |
| Borju-dió | 87 |
| Ju-dió | 88 |
| Borju-cotelett, király módon készítve | 88 |
| Borju-cotelett papírban | 89 |
| Borju filé supremmel | 89 |
| Őz-cotelett, Conti módon készítve | 90 |
| Csibemellek Vopalliért módon készítve | 91 |
| Fiatal csibe rizszsel töltve | 92 |
| Fiatal csibe rákkal töltve | 92 |
| Fiatal csibe ludmájjal töltve | 93 |
| Carfiol (virágkél) sütve | 94 |
| Megsütött virágkel (Carfiol) | 94 |
| Ragouk | |
| Ragout csibéből | 96 |
| Ragout borjuhusból | 97 |
| Rák-meridon | 98 |
| Bárány-regout | 99 |
| Ragout fenyves madárból | 100 |
| Matróz-hus | 101 |
| Borított laboda | 101 |
| Tejfeles gombócz, hirtelen sült ludmájjal | 102 |
| Hus-gombócz | 103 |
| Hus-gombócz vadhusból | 103 |
| Vesepecsenyék | |
| Vesepecsenye Kertész módon készítve | 105 |
| Vesepecsenye Maximilian módon készítve | 106 |
| Vesepecsenye Wellington módon készítve | 106 |
| Angol vesepecsenye Crepinett módon készítve | 108 |
| Vesepecsenye nyárson sülve | 108 |
| Vesepecsenye Provencalles módon készítve | 109 |
| Filét de bouefu á la Bordelais | 110 |
| Filét de bouefu á la Bernaises | 110 |
| Filét de bouefu á la Fines-herbes | 110 |
| Filét de bouefu á la Madeira | 110 |
| Filét de bouefu á la Americain | 110 |
| Filét de aux Trüffles | 110 |
| Beefsteakek | |
| Champignon beefsteak | 112 |
| Beefsteak Maitre de hotellel | 113 |
| Őz-filét salmyval, financier módon készítve | 113 |
| Salmy fenyves madár | 115 |
| Vaddisznó-czomb csipke-befőttel | 117 |
| Roastboeuf Duchesse módon készítve | 118 |
| Beefsteak görög módon készítve | 119 |
| Sódar York módon készítve, Beefsteakekkel | 120 |
| Rák rizszsel | 122 |
| Rák Marengo-módon készítve | 123 |
| Rize de veau á la Colbert | 123 |
| Poulet á la Richelieu | 124 |
| Poulet Stanley módra | 125 |
| Parmezan Souflée | 125 |
| Poulets santes á la Marengo | 126 |
| Ludmáj-pástétom Republicain módra | 128 |
| Cotelettes á la Prince Egon | 129 |
| Borju-mell Palermitaine módon | 130 |
| Lud-máj Malakoff módon | 131 |
| Chateubriand á la mode | 131 |
| Csirke felfujt | 132 |
| Magyar csirke Mályás király módja szerint | 132 |
| Velős-pástétom Bonaparte módon | 133 |
| Ramsteak á la moélle | 134 |
| Ramsteak á la Mirabeau | 134 |
| Szerb gulyás | 135 |
| Csikós hus | 135 |
| Eszterházy-rostélyos | 136 |
| Pálffy rostélyos | 136 |
| Kolozsvári rostélyos | 136 |
| Szegedi csirke | 137 |
| Huszár rostélyos | 137 |
| Török rostélyos | 138 |
| Ökörnyelv Pompadour szerint | 138 |
| Sonkás Cotelettek | 138 |
| Czigány vesepecsenye | 139 |
| Rouges au gratin aux Fines herbes | 139 |
| Magyar filé | 140 |
| Sonka pástétomocska | 140 |
| Talleyrand-féle pástétomkocska | 141 |
| Ramsteak á la Sedan | 142 |
| Sonka-felfujt | 142 |
| Spárga felfujt | 142 |
| Bárány gerincz hálóban | 143 |
| Saláta Riviera | 143 |
| Pástétom füszer | 144 |
| Fogas szelet champion-gombával | 145 |
| Fogas Crém gratein Mornay | 146 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.