1.034.828

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az öngyilkosság

Szociológiai tanulmány

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Grafikus
Lektor

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 364 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-221-102-2
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Második kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az öngyilkosság - immár második - magyar kiadása a szociológiai irodalom kiemelkedő alkotásával ismerteti meg a magyar olvasóközönséget.
Bár a mű megírása óta eltelt 80 esztendő alatt nagyot fejlődött a szociológia módszertana, az egyes konkrét vizsgálatok technikája, ennek ellenére Az öngyilkosság ma is időtálló.
Durkheim érdeme, hogy elsőként rendszerezte a problémákat, megoldásai kísérleteivel pedig hozzájárult a mai fejlettebb elemzési módok kialakításához, nagyrétsz az ő koncepciójából fejlődhettek ki a mai, világosabb és tisztázottabb szociológiai fogalmak is. Az öngyilkosság ma is hat. A kutatók Durkheim eredményeiből kiindulva, felhasználják művének tanulságait. A vizsgáalt módszeres végigvezetése tekintetében is nagyon kevés alapvetően új történt Durkheim óta. Nem véletlenül hivatkoznak a legmodernebb módszertani könyvek Durkheimre és Az öngyilkosság-ból átvett részeken mutatják be a követendő módszerességet. A képzett szociológus a gondolatok kimeríthetetlen gazdagságát... Tovább

Fülszöveg

Az öngyilkosság - immár második - magyar kiadása a szociológiai irodalom kiemelkedő alkotásával ismerteti meg a magyar olvasóközönséget.
Bár a mű megírása óta eltelt 80 esztendő alatt nagyot fejlődött a szociológia módszertana, az egyes konkrét vizsgálatok technikája, ennek ellenére Az öngyilkosság ma is időtálló.
Durkheim érdeme, hogy elsőként rendszerezte a problémákat, megoldásai kísérleteivel pedig hozzájárult a mai fejlettebb elemzési módok kialakításához, nagyrétsz az ő koncepciójából fejlődhettek ki a mai, világosabb és tisztázottabb szociológiai fogalmak is. Az öngyilkosság ma is hat. A kutatók Durkheim eredményeiből kiindulva, felhasználják művének tanulságait. A vizsgáalt módszeres végigvezetése tekintetében is nagyon kevés alapvetően új történt Durkheim óta. Nem véletlenül hivatkoznak a legmodernebb módszertani könyvek Durkheimre és Az öngyilkosság-ból átvett részeken mutatják be a követendő módszerességet. A képzett szociológus a gondolatok kimeríthetetlen gazdagságát találja meg Durkheimnél. Bár a szociológusok legjobbjai Durkheim számos gondolatát továbbfejlesztették, művei még mindig sok kiaknázatlan gondolati lehetőséget nyújtanak a további kutatásokhoz.
A szociológiai irodalom újabb művei talán modernebbek, de aligha időtállóbbak mint Durkheim Az öngyilkosság című munkája.
A magyar kiadáshoz Cseh-Szombathy László írt bevezető tanulmányt.
A kötetet elsősorban szociológusok, pszichológusok, orvosok, általában pedig a társadalmi problémák iránt érdeklődő művelt olvasók számára ajánljuk. Vissza

Tartalom

A magyar kiadás előszava5
Bevezetés29
A társadalmon kívüli tényezők43
Az öngyilkosság és a pszichopatologikus állapotok45
Az öngyilkosság és a normális pszichológiai állapotok. A faj. Az átöröklés71
Az öngyilkosság és a kozmikus tényezők91
Az utánzás109
Társadalmi okok és társadalmi típusok131
Meghatározásuk módszere133
Az egoista öngyilkosság141
Az egoista öngyilkosság159
Az altruista öngyilkosság205
Az anómiás öngyilkosság227
A különböző öngyilkossági típusok egyéni formái263
Az öngyilkosság mint társadalmi jelenség általában279
A társadalmi elem az öngyilkosságban281
Az öngyilkosság kapcsolata a többi társadalmi jelenséggel307
Gyakorlati következtetések339

Émile Durkheim

Émile Durkheim műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Émile Durkheim könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Az öngyilkosság Az öngyilkosság

A védőborító szakadt.

Állapot:
2.880 ,-Ft
26 pont kapható
Kosárba
konyv