1.035.096

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Encyclopaedia Hungarica I-III.

A-H, I-Ö, P-Z

Szerkesztő

Kiadó: Hungarian Ethnic Lexicon Foundation
Kiadás helye: Calgary
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 2.451 oldal
Sorozatcím: Encyclopaedia Hungarica
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 20 cm
ISBN: 0-9695894-0-9
Megjegyzés: A könyv fekete-fehér ábrákkal, reprodukciókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Amikor tizenegy esztendős munka eredményeként útjára bocsátjuk az Encyclopaedia Hungarica első kötetét, az első olyan magyar lexikont adjuk az olvasó kezébe, amely a magyar múlt és jelen témáit... Tovább

Előszó

Amikor tizenegy esztendős munka eredményeként útjára bocsátjuk az Encyclopaedia Hungarica első kötetét, az első olyan magyar lexikont adjuk az olvasó kezébe, amely a magyar múlt és jelen témáit tárgyalva a szétszórtságban élt, vagy élő magyarokra is kiterjed. E tekintetben ez a munka hézagpótló mű.
Az Encyclopaedia Hungarica magyar vonatkozású ismeretek gyűjteménye, ami idegen érdekektől mentesen, tárgyilagos hűséggel van összeállítva. ha a teljességet tekintjük, olyan ez mint egy mozaikkép, mely kép hol ragyogó, hol sötét színekben a magyar történelmet tárja elénk. Egy olyan kép, melyet igyekeztünk megtisztítani az évszázadok óta rárakódott piszoktól, ami akár az idők múlásának törvényszerűségével, akár más okból került oda.
A magyar írásos emlékek hiánya miatt őstörténetünk nagyrészt homályba borult, mely homályt időnként ellenséges érzületek, vagy politikai indulatok még növelték is. A tárgyi emlékek és a magyar történetírás között mutatkozó ellentmondások nem jelentéktelenek, amik mind erősebb hangon követelik a magyar őstörténet átírását. Ez a munka nem tartozik semmiféle lexikonszerkesztés feladatához. A mi munkánk az volt, hogy vizsgáljuk meg a magyarságra vonatkozó adatokat és az írásadatok közül fogadjuk el azt, ami helyes. De megállapítani azt, hogy mi a helyes és mi nem, nem könnyű feladat. Encyclopaediánk nem cáfol téves állításokat, hanem adja a történelmi valót, azokat az ismereteket, melyeket tényeknek tart, vagy legalább is annak elfogad. Igyekeztünk mindezek mellett megszabadítani a köztudatot az évtizedek óta belénk rögződött téves hiedelmektől. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Encyclopaedia Hungarica I-III. Encyclopaedia Hungarica I-III. Encyclopaedia Hungarica I-III. Encyclopaedia Hungarica I-III. Encyclopaedia Hungarica I-III. Encyclopaedia Hungarica I-III.
Állapot:
15.000 ,-Ft
75 pont kapható
Kosárba
konyv