A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

A három lélek

Szerző
Fordító

Kiadó: Tevan-kiadás
Kiadás helye: Békéscsaba
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 32 oldal
Sorozatcím: Tevan Könyvtár
Kötetszám: 61
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Erckmann-Chatrian összetett művésznév Émile Erckmann (1822–1899) német és Alexandre Chatrian (1826–1890) francia írókat takarja, akik minden művüket együtt írták meg. Tevan Adolf Könyvnyomdája nyomása, Békéscsaba.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

ERCKMANN - CHATRIAN

Két író: egy francia és egy német. A német rokona E. T. A. Hoffmannak és mindennek, ami köd a germán hegyekből germán lelkekre aláereszkedett: borzongató misztikumok a tudat... Tovább

Előszó

ERCKMANN - CHATRIAN

Két író: egy francia és egy német. A német rokona E. T. A. Hoffmannak és mindennek, ami köd a germán hegyekből germán lelkekre aláereszkedett: borzongató misztikumok a tudat fenekén, nehéz szorongások az álom és ébrenlét határán. A német kérlelhetetlen és makacs kutató: álmokban fuldokló emberhez hasonlitanám, aki álmában egy álomalakot ijesztget, felemelt karokkal és groteszk hörgésekkel - de ő maga fél legjobban.
A francia feljegyzi az álmodó dadogását és szakgatott szavaiból stílust csinál - elegáns, folyékony modort a tizennyolcadik század enciklopédiái beszélték ezt a hűs, tartózkodó és tartózkodásában ingerlő nyelvet.
Erckmann - Chatrian fantasztikus novellái közül először jelenik meg magyarul egy - ebből az egyből, egyelőre, képzeljük el egyéniségét. Témája megdöbbent talán: az ilyen témákat valamikor rémregényirók használták fel s tették jellegzetessé. Aki azonban meg tudja érteni, hogy Dosztojevszky Raszkolnyikovjának nem az a tartalma, hogy egy fiatal ember legyilkol egy öregasszonyt s aztán feladja magát - az megkülönbözteti majd Erckmann - Chatriant azoktól, akiktől meg kell különböztetni. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv