1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Néprajzi ínyesmesterség

Szerző
Grafikus

Kiadó: Minerva Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 109 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A parázs hunyorgó, piros melege, a bográcsot ölelő kormos láng lengedezése, a sercegő hús, meg a fövő paprikás hal illata - a várakozás, a készülődés derűje mint át meg át hatja e kedves könyv lapjait. Férfiak kedvére való könyv ez. Erdei Ferenc is a maga örömére, pihentetőnek írta; nem fájlalhatjuk eléggé, hogy ő már nem láthatta ezt a szíve szerint való kis munkáját. Annyi nagy műve mellett szinte csupa vidámság ez a könyve: nem a paraszti gondot, kemény munkát, nehéz társadalmi harcokat írta meg. A sütő-, főző emberek tudományának hites rajzát adja. A magyar konyháról már Nobel díjas írók is írtak - Neruda és Asturias - az idegen felfedező lelkesedésével. Erdei Ferenc a régi magyar paraszti konyhát, aztán a pásztorok, halászok szakácsi tudását úgy idézte fel, hogy útmutatása nyomán bárki elkészítheti e jeles étkeket. Meghatottan forgatjuk a kötet lapjait: a neves tudós, politikus mindennapi komoly gondjait feledve, úgy őrizte meg a régi sütés-főzési módok titkait, jóízeit, békés... Tovább

Fülszöveg

A parázs hunyorgó, piros melege, a bográcsot ölelő kormos láng lengedezése, a sercegő hús, meg a fövő paprikás hal illata - a várakozás, a készülődés derűje mint át meg át hatja e kedves könyv lapjait. Férfiak kedvére való könyv ez. Erdei Ferenc is a maga örömére, pihentetőnek írta; nem fájlalhatjuk eléggé, hogy ő már nem láthatta ezt a szíve szerint való kis munkáját. Annyi nagy műve mellett szinte csupa vidámság ez a könyve: nem a paraszti gondot, kemény munkát, nehéz társadalmi harcokat írta meg. A sütő-, főző emberek tudományának hites rajzát adja. A magyar konyháról már Nobel díjas írók is írtak - Neruda és Asturias - az idegen felfedező lelkesedésével. Erdei Ferenc a régi magyar paraszti konyhát, aztán a pásztorok, halászok szakácsi tudását úgy idézte fel, hogy útmutatása nyomán bárki elkészítheti e jeles étkeket. Meghatottan forgatjuk a kötet lapjait: a neves tudós, politikus mindennapi komoly gondjait feledve, úgy őrizte meg a régi sütés-főzési módok titkait, jóízeit, békés óráinak emlékezetét, hogy azt egészében adja vissza népének. A régi falukutató pontossága, és az író gazdag leleménye egyesül ebben a feledhetetlen kötetben. Vissza

Tartalom

Üdvözlet az Olvasónak7
Egy kis szakmai elmélkedés11
A nyárs25
A sült szalonna33
A nyárson sült csirke36
A nyársashús (nyárson sült szeletek)39
A rostély45
A flekken46
Egyéb rostonsültek47
A bogrács51
A paprikás-család52
Marhapaprikás és -gulyás59
Borjú-, báránypaprikás62
Sertéspörkölt, -paprikás és disznótoros65
Birkapörkölt, -paprikás és juhászos68
A csirkepaprikás71
Hétköznapi paprikások73
A halászlé és a halpaprikás79
A tok és a kemence99
A tok99
A kemence100
Zárószó103
Táblázat az anyag- és időszükségletről108

Erdei Ferenc

Erdei Ferenc műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Erdei Ferenc könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv