| Levesek | |
| Bableves | 9 |
| Bableves á la Condé | 18 |
| Bableves olasz módra | 14 |
| Barnaleves | 7 |
| Borleves, bőjtösen | 10 |
| Burgonyaleves | 16 |
| Csirkeleves almával | 18 |
| Darával töltött tésztaleves | 16 |
| Galambleves | 8 |
| Gesztenyés leves | 11 |
| Gombaleves | 12 |
| Gombócleves | 9 |
| Gulyásleves | 5 |
| Gulyásleves másképpen | 6 |
| Gyöngykásaleves | 17 |
| Habartleves | 18 |
| Halleves más módon | 19 |
| Közönséges húsleves | 5 |
| Káposztaleves | 9 |
| Kaszáslé | 8 |
| Koldusleves | 15 |
| Korhelyleves | 14 |
| Köménymagos leves | 16 |
| Lencseleves | 12 |
| Májleves | 19 |
| Májleves, árván | 10 |
| Mákos leves | 14 |
| Muisetra | 19 |
| Nagybetegnek való leves | 7 |
| Paradicsomleves | 15 |
| Pergelt daraleves | 17 |
| Ragout-leves | 11 |
| Rákleves | 7 |
| Rákba való töltelék | 6 |
| Savanyu tojásleves | 12 |
| Szabógallér-leves | 12 |
| Szágó-leves | 26 |
| Székelyleves | 13 |
| Táskaleves | 15 |
| Tejleves | 17 |
| Tiszta halleves | 19 |
| Töltött csirkeleves | 13 |
| Tört májleves | 11 |
| Tüdőstáskaleves | 8 |
| Tyukleves | 7 |
| Velőleves | 11 |
| Zöldbableves | 15 |
| Zöldségleves | 18 |
| Levesbevalók | |
| Csigatészta | 20 |
| Darakockák | 21 |
| Eresztett tészta | 25 |
| Gyöngykása | 22 |
| Gyöngykása, gombával | 22 |
| Gyúrt tészták | 20 |
| Húsgombóc, örmény étel | 24 |
| Hústáska | 25 |
| Lisztgombóc | 24 |
| Májgaluska | 22 |
| Olasz borsó | 22 |
| Rákleves rákhússal | 21 |
| Rákba való fölvert galuska | 21 |
| Reszelt tészta | 25 |
| Rizskása gombával | 23 |
| Tejconsommé levesbe | 25 |
| Tejgaluska | 21 |
| Tojásos kocka | 23 |
| Tüdős rétes | 24 |
| Tüdő consommé levesbe | 25 |
| Tüdőstáska | 23 |
| Levesbe való velőstészta | 25 |
| Vegyes zöldség | 23 |
| Zsemlyemorzsagombóc | 24 |
| Leves után való ételekről | |
| Apró pecsenye | 51 |
| Articsóka | 46 |
| Békacomb | 47 |
| Borjuláb és borjufej rántva | 47 |
| Borjuláb és fej tojással | 48 |
| Borjuvagdalék | 51 |
| Borjuvelő citrommal | 49 |
| Főtt marhahús | 44 |
| Főtt marhahús párolva | 44 |
| Főtt marhahús vagdalva | 45 |
| Gombabecsinált | 49 |
| Kappantekercs | 55 |
| Karfiol | 50 |
| Keserű gomba | 50 |
| Kolbász káposztalében | 56 |
| Kucsmagomba töltve | 50 |
| Kürthy-szelet | 56 |
| Libaaprólék, rizzsel | 46 |
| Liba vagy más szárnyasmájból vagdalék | 57 |
| Lúdmájpástétom | 58 |
| Nyúlpástétom | 48 |
| Ökörfark | 47 |
| Paradicsomos csirke | 59 |
| Pástétomtészta | 45 |
| Rántott sonka | 50 |
| Rántott velő | 52 |
| Risotto | 52 |
| Firenzei risotto | 47 |
| Sajtos tojás | 46 |
| Sonkás omlett | 55 |
| Sonkás vagy sajtos fánk | 59 |
| Spárga | 54 |
| Székelygulyás | 48 |
| Tárkonyos bárány | 48 |
| Tejes rántott bárány | 57 |
| Tésztában sült kolbász | 55 |
| Tojásos és sonkás burgonya | 52 |
| Tojásos pecsenye | 54 |
| Töltött burgonya | 51 |
| Turós gomba | 56 |
| Töltött hagyma | 53 |
| Töltött karalábé | 54 |
| Töltött paradicsom | 52 |
| Töltött tojás | 55 |
| Töltött uborka | 53 |
| Töltött zöldpaprika | 53 |
| Tüdő rizskásával | 49 |
| Tüdő savanyu lével | 46 |
| Tyuk tormával | 51 |
| Vagdalthús labdák | 57 |
| Velőpástétom | 45 |
| Velős szeletek | 45 |
| Vese velővel | 45 |
| Halak | |
| Aszpik | 33 |
| A tengeri halakról | 32 |
| Balatoni fogas vajjal | 30 |
| Csuka fűszeresen | 29 |
| Csuka tejfeles tormával | 29 |
| Egészben megsütött apró hal | 28 |
| Fogas majonézmártással | 31 |
| Hal-majonéz | 31 |
| Hering melegen | 32 |
| Hogyan nem fő széjjel a hal | 33 |
| Kecsege, aszpikkal és majonézzel | 31 |
| Paprikás hal | 28 |
| Paprikás hal sülv. | 28 |
| Pisztráng vajjal | 31 |
| Pisztráng hidegen | 31 |
| Rántott harcsa | 28 |
| Rántott szardella | 30 |
| Rák főve | 32 |
| Süllő vagy csuka töltve | 30 |
| Süllő zöldpetrezselyemmel | 32 |
| Szárított tőkehal | 33 |
| Szegedi halászlé | 27 |
| Szegedi halászlé másképpen | 27 |
| Tépett csuka | 30 |
| Mártások | |
| Citrommártások | 40 |
| Ecetestorma | 36 |
| Fokhagymásmártás | 39 |
| Gombamártás | 39 |
| Gyümölcsmártások | 40 |
| Hagymamártás | 38 |
| Halra való mártás | 37 |
| Hideg alma- és tormamártás | 40 |
| Hideg mustármártás | 40 |
| Hús mellé való mártások | 36 |
| Kapormártás | 38 |
| Kapornyamártás | 39 |
| Magyar házimustár | 37 |
| Májmártás | 39 |
| Mandulás tormamártás | 36 |
| Narancsmártás | 40 |
| Paradicsommártás | 37 |
| Sóskamártás | 38 |
| Szardellamártás | 38 |
| Tatármártás | 31 |
| Tejfeles tormamártás | 36 |
| Tejfeles uborkamártás | 38 |
| Zsemlyemártás | 39 |
| Zsemlyés tormamártás | 37 |
| Pecsenyék és egyéb húsfélék | |
| Marhasültek | 84 |
| Angol rostélyos (Ramstek) | 76 |
| Angol sült | 75 |
| Beafsteak | 77 |
| Divatos marhasült | 79 |
| Fehérbélü pecsenye | 82 |
| Fehérpecsenye | 85 |
| Főtt marhanyelv | 85 |
| Főtt nyelv frissen rántva | 85 |
| Gombás-sült | 81 |
| Hagymás sült | 80 |
| Hagymás tejfölös pecsenye | 220 |
| Korommal pácolt nyelv | 78 |
| Lengyel rostélyos | 76 |
| Luby-sült | 83 |
| Marhahús tejfölös mártással | 82 |
| Marhapecsenye-gombóc | 84 |
| Marhapecsenye zöldséges mártással | 220 |
| Nyári sonka | 83 |
| Paprikásszelet | 77 |
| Rostbeaf | 79 |
| Savanyu vesepecsenye | 84 |
| Serpenyős rostélyos | 79 |
| Szalonnával tüzdelt vesepecsenye | 81 |
| Szenen vagy roston sült | 79 |
| Tejfölös vagy Esterházy-rostélyos | 82 |
| Tojásos sült | 75 |
| Tejfölös fehérpecsenye | 84 |
| Vagdalt marhapecsenye | 83 |
| Vellington-szelet | 78 |
| Vesepecsenye-szelet (filé) | 83 |
| Vetrece | 83 |
| Vöröshagymás rostélyos | 85 |
| Zöldséges pecsenye | 78 |
| Szárnyas sültek | |
| Fojtott libamell | 90 |
| Gombával töltött csirke | 87 |
| Jérce-szelet | 86 |
| Kacsa sülve | 88 |
| Kappansült | 86 |
| Libasült | 89 |
| Pulykasült | 88 |
| Pulyka vagdalt hússla | 89 |
| Rántott csirke | 86 |
| Sült libamáj | 90 |
| Szalonnával sütött kappan | 87 |
| Szelid kacsa vadmódra | 88 |
| Tejben sütött libamáj | 91 |
| Töltött csirke | 87 |
| Vagdalt libamáj | 90 |
| Egyéb sültek | |
| Bécsi szelet | 93 |
| Borjucomb | 91 |
| Borju fehérpecsenye töltve | 92 |
| Borjumáj | 93 |
| Borjunyelv | 93 |
| Borjuszelet | 91 |
| Borjuevés | 92 |
| Disznócomb | 95 |
| Disznóoldalas | 94 |
| Disznóoldalas másképpen | 94 |
| Juhcomb párolva (Őzcomb módra) | 96 |
| Malacpecsenye tordaiasan | 94 |
| Malacsült | 93 |
| Rántott bárány | 95 |
| Rántott borju | 91 |
| Sertés-szelet | 94 |
| Töltött bárány | 95 |
| Töltött borjuszegy | 92 |
| Ürücomb párisi módra | 96 |
| Vagdalt báránymáj | 95 |
| Vad-husok | |
| Díszesen tálalt vaddisznóhús | 105 |
| Fazekas nyul | 102 |
| Fácán sülve | 104 |
| Fenyőmadár | 104 |
| Fiatal nyul rántva | 102 |
| Fogoly sülve | 105 |
| Nyul babérral | 101 |
| Nyul franciásan | 102 |
| Nyulpaprikás | 101 |
| Nyul pác nélkül | 101 |
| Őzderék pácolva | 100 |
| Pácolt nyul | 100 |
| Szalonka és szalonka-bél | 103 |
| Tuzok-mell | 105 |
| Vaddisznó kocsonyásan | 105 |
| Vaddisznó-oldalas | 104 |
| Vadkacsa | 103 |
| Vadliba | 102 |
| Pörköltek | |
| Báránypörkölt | 99 |
| Borjupörkölt | 97 |
| Borjutokány | 97 |
| Erdélyi tokány | 98 |
| Marhahús-paprikás | 96 |
| Paprikás csirke | 97 |
| Paprikás disznófejből | 98 |
| Pörkölt csirke | 98 |
| Pörkölt malac | 99 |
| Pörkölt pulyka | 99 |
| Ürüpörkölt | 99 |
| Becsináltak | |
| Báránybecsinált | 63 |
| Bárány citrommal | 61 |
| Borjumell, citrommal | 63 |
| Csirke karfiollal | 62 |
| Csirke zöldborsóval | 62 |
| Csirke narancsmártásban | 62 |
| Egyszerű csirkebecsinált | 61 |
| Galamb zöldborsóval | 63 |
| Gombás bárány | 63 |
| Karalábés csirke | 61 |
| Kappanbecsinált | 62 |
| Mazsolás csirke | 63 |
| Mazsolás és gesztenyés nyelv | 60 |
| Vegyes becsinált | 59 |
| Vesepecsenye-becsinált | 61 |
| Zöldborsó csirkevagdalékkal | 60 |
| Körítések | |
| Burgonyakiflicskék | 44 |
| Burgonya más módon | 43 |
| Burgonya törve | 43 |
| Csiperkegomba | 41 |
| Házi makaróni | 42 |
| Metélt burgonya | 44 |
| Párolt káposzta | 43 |
| Rizskása gombával | 41 |
| Rizskása hagymával | 41 |
| Rizsrudacskák | 44 |
| Sárgarépa | 43 |
| Tarhonya | 42 |
| Többféle használható gomba készítése | 41 |
| Turós gombóc | 43 |
| Vizes galuska | 42 |
| Zöldborsó | 43 |
| Saláták | |
| Burgonyasaláta, zellerrel | 34 |
| Heringsaláta | 35 |
| Karfiolsaláta | 35 |
| Narancssaláta | 35 |
| Öntött aláta | 34 |
| Uborkasaláta | 35 |
| Vegyessaláta | 36 |
| Vöröskáposztasaláta | 35 |
| Zöldsaláta | 36 |
| Zöldsaláta hidegen | 34 |
| Főzelékek | |
| Toros káposzta | 64 |
| Töltött káposzta | 64 |
| Közönséges töltött káposzta | 65 |
| Hússal összerakott káposzta | 65 |
| Kelkáposzta borssal | 66 |
| Kelkáposzta töltve | 67 |
| Zöldkáposzta töltve | 66 |
| Lucskos káposzta | 66 |
| Kelkáposzta paradicsommal | 67 |
| Kelkáposzta burgonyával | 67 |
| Kelkáposzta fokhagymával | 67 |
| Tejfölös kelkáposzta | 68 |
| Kelkáposzta gesztenyével | 68 |
| Hajdu-káposzta | 68 |
| Zöldpaszuly paradicsommal | 68 |
| Karalábé tejföllel | 69 |
| Rakott sárgarépa | 69 |
| Zöldfuszulykatokány | 69 |
| Zöldpaszuly paradicsommal | 69 |
| Zuzakása | 70 |
| Tökkáposzta | 70 |
| Karalábé mártással | 70 |
| Spárta-tök | 71 |
| Laboda vagy spenót | 71 |
| Szemes zöldborsó | 71 |
| Zöldpaszuly | 71 |
| Vegyes zöldség | 72 |
| Minestrone | 72 |
| Szárazborsó | 73 |
| Szemes paszuly | 73 |
| Tört paszuly | 73 |
| Lencse bőjtösen | 73 |
| Paradicsomos burgonya | 74 |
| Babéros savanyú burgonya | 74 |
| Majoránnás burgonya | 74 |
| Szalonnás káposzta | 74 |
| Solet | 74 |
| Tészták | |
| Gyurt tészták | |
| Burgonyás sodort tészta | 137 |
| Darás tészta | 140 |
| Diósmetélt | 138 |
| Húsos laska | 139 |
| Juhtúrós tészta | 136 |
| Káposztás kockatészta | 138 |
| Makaróni sajttal és hússal | 139 |
| Mákos tészta | 140 |
| Sonkás tészta | 139 |
| Szalonnás gombóc | 141 |
| Szilvaízes derelye | 139 |
| Szilvás gombóc | 141 |
| Tehénturós metélt | 137 |
| Tejbenfőtt laska | 140 |
| Turós gombóc | 140 |
| Sült tészták | |
| Almafánk | 130 |
| Alma köpenyben | 133 |
| Almatöltelék | 119 |
| Aranygaluska | 109 |
| Bába-kalács (Hires jó örmény tészta) | 107 |
| Bormártás | 123 |
| Burgonyarétes (Szepesi étel) | 121 |
| Császármorzsa | 120 |
| Cseh-pimasz (Talkerli) | 109 |
| Csigarétes (Régi erdélyi tészta) | 118 |
| Csokoládé-mártás | 124 |
| Csokoládémártás szilvaízzel | 127 |
| Csokoládés fánk | 133 |
| Csokoládés tálbanfőtt | 124 |
| Csörege kétféleképpen | 128 |
| Darafölfujt | 126 |
| Darázslép-tészta | 110 |
| Debreczeni béles | 120 |
| Diós fánk | 118 |
| Diós-tekercs | 135 |
| Diótöltelék | 118 |
| Egyszerű kalács | 107 |
| Élesztős csókok | 119 |
| Élesztős irós tészta | 114 |
| Élesztős lepény | 111 |
| Élesztős palacsinta | 111 |
| Élesztős sodralék | 110 |
| Fahéjas fánk élesztővel | 119 |
| Fánk | 106 |
| Félirós tészta | 115 |
| Füszeres lepény | 119 |
| Gőzön főtt tészta | 134 |
| Hájas pogácsa | 124 |
| Hassé-fánk | 134 |
| Hideg rizskása | 129 |
| Irós tészta | 136 |
| Kajszinbarack tálbanfőtt | 136 |
| Keményítős tálbanfőtt (tojás nélkül) | 114 |
| Király kalács | 125 |
| Körte tálbanfőtt | 125 |
| Kürtös kalács (Régi híres erdélyi tészta) | 108 |
| Levelensült (Legrégibb magyar tészta) | 125 |
| Mákos gubó (Bobajka) | 108 |
| Máktöltelék | 123 |
| Málé-lepény (Erdélyi tészta) | 110 |
| Málélisztből fölfujt | 118 |
| Meggy-fölfujt | 132 |
| Palacsintatészta | 132 |
| Paraszt-béles | 126 |
| Polenta | 121 |
| Puddingra és tálbanfőttekre való tejmártás | 112 |
| Rántott zsemlye | 132 |
| Réteges (élesztős) pogácsa | 124 |
| Rétesbe való krémtöltelék | 130 |
| Rétes-tészta | 113 |
| Rizskása tálbanfőtt | 117 |
| Rózsa-fánk | 116 |
| Solyomtészta | 126 |
| Székely-béles (Erdélyi tészta) | 128 |
| Széllel bélelt | 119 |
| Szilva tálbanfőtt | 121 |
| Szilvaízes fölfujt | 134 |
| Tálbanfőtt eper | 136 |
| Tejfeles kocka (Tojásnélküli tészta) | 139 |
| Tejfölös omlett | 135 |
| Tejfölös tálbanfőtt | 125 |
| Tepertős pogácsa | 113 |
| Tepertős vakarcs | 113 |
| Tojáslepény | 130 |
| Tolófánk | 115 |
| Turós kockatészta | 112 |
| Turós lepény | 131 |
| Turósperec | 133 |
| Turótöltelék | 117 |
| Uti pogácsa | 130 |
| Zsemlyemorzsás darakockák | 127 |
| Zsemlyepudding | 122 |
| Zsíros lepény | 131 |
| Sütemények és torták | |
| Alma-torta | 149 |
| Ániskenyér (Kétszersült) | 157 |
| Bazárcsókocskák | 156 |
| Bánáti gyümölcskenyér | 142 |
| Citromjég tortákra (Másik mód) | 151 |
| Cukorjég készítése | 161 |
| Cukros perec (Tea tészta) | 143 |
| Cukros tört dió | 153 |
| Cseresznye és szilva sütve | 155 |
| Csokoládé-karikák | 157 |
| Csokoládé-máz | 152 |
| Csokoládé-máz (Más módon) | 152 |
| Csokoládé-torta | 147 |
| Csokoládés édes tészta | 147 |
| Dalauzi (Erdélyi örmény csemege) | 153 |
| Diós rudak | 154 |
| Diós sütemény | 154 |
| Dió-torta | 158 |
| Domika (Étel a régi jó világból) | 154 |
| Édeske (Tea tészta) | 155 |
| Élesztős torta | 149 |
| Füszeres édes tészta | 146 |
| Füszeres lepény (Igen jó, célszerü és könnyü tészta) | 157 |
| Gesztenye, cukorral bevonva | 158 |
| Gesztenye-csemege | 159 |
| Gesztenyepiré | 160 |
| Gesztenyetorta | 150 |
| Gyümölcskenyér | 142 |
| Gyümölcsmáz | 153 |
| Gyümölcsös csókocskák | 156 |
| Habos tészta | 146 |
| Habos torta | 150 |
| Hússal töltött kifli | 154 |
| Indiai fánk | 160 |
| Kávé-máz | 152 |
| Kávé-torta | 151 |
| Libazsíros sütemény | 144 |
| Mandulacsókocskák | 156 |
| Mandulakártya | 155 |
| Mákos torta | 147 |
| Mézes lepény | 145 |
| Mogyorócsemege | 154 |
| Mogyorórudak | 160 |
| Morzsa-torta | 147 |
| Ostyasütés | 159 |
| Porhanyós kis kifli | 145 |
| Pozsonyi mákos (diós) patkó | 144 |
| Pörkölt-torta | 148 |
| Rác-pilé | 144 |
| Sodrott torta-lepény | 148 |
| Sütemények máza | 161 |
| Szaloncukor készítése | 161 |
| Teatészta sonkával | 157 |
| Tojásos perec | 156 |
| Tortákra való jég | 151 |
| Tortákra való (sárga) diszítés | 153 |
| Vajas torta | 145 |
| Vaniliás-hajtás | 143 |
| Vaniliás kétszersült | 158 |
| Vaniliás perec | 143 |
| Könnyebb cukrászat | |
| Fagylaltok | |
| Cukros málnalé fagylalthoz vagy szódavízhez | 164 |
| Csokoládéfagylalt | 163 |
| Eperfagylalt | 163 |
| Gesztenyefagylalt | 163 |
| Gyümölcsfagylalt | 163 |
| Kávéfagylalt | 162 |
| Mogyorófagylalt | 163 |
| Vaniliafagylalt | 162 |
| Krémek | |
| Barack-krém | 165 |
| Birsalmakrém | 166 |
| Csokoládé-, vanilia és mandulakrém | 165 |
| Kávékrém | 165 |
| Madártej | 165 |
| Nemzetiszinü krém | 166 |
| Tejhab krémekhez és kávéba | 165 |
| Parfék | |
| Csokoládé-parfé | 167 |
| Mogyoró-parfé | 167 |
| Parfé friss gyümölcsből | 167 |
| Vaniliás parfé | 167 |
| Fagylalthoz való mindenféle cukros gyümölcskocsonya | |
| Almahéjból lekvár | 194 |
| Almaíz | 194 |
| Cseresnyekocsonya | 193 |
| Csipkerózsaíz | 196 |
| Kajszinbarackocsonya | 193 |
| Körteíz | 196 |
| Málna cukor nélkül | 193 |
| Meggykocsonya | 192 |
| Őszibarack és szilva vegyesen | 194 |
| Őszibarackíz | 195 |
| Őszibarackkocsonya | 193 |
| Ringlóíz | 195 |
| Rózsaíz | 195 |
| Sárgadinnyeíz | 194 |
| Somíz | 195 |
| Szamóca főzve | 192 |
| Szamócakocsonya | 192 |
| Szőlőlé | 193 |
| Gyümölcssajtok | |
| Birsalmasajt | 197 |
| Birsalmasajt más módon | 198 |
| Gyümölcsbefőzés cukor nélkül | 200 |
| Mustba főtt birsalmasajt | 198 |
| Mustkolbász | 198 |
| Szilvalekvár | 199 |
| Szilvalekvár más módon | 199 |
| Tök főtt mustban | 199 |
| Gyümölcs, főzelék és saláta épen való eltartása | |
| Ananászeper-befőtt | 182 |
| Apró aranyalma | 184 |
| Apró aranyalma cukorban | 189 |
| Berkenye-befőtt | 185 |
| Berzencei szilva hámozva | 183 |
| Birsalma-befőtt | 185 |
| Birsalma cukorban | 189 |
| Cukorbafőtt narancs | 187 |
| Cseresznye befőtt | 181 |
| Cseresznye cukorban | 185 |
| Eper cukorban | 186 |
| Erdei szeder cukorban | 190 |
| Erdei vadszeder | 183 |
| Fái eper | 184 |
| Görögdinnye-befőtt | 188 |
| Hámozott dióbefőtt | 185 |
| Kajszinbarack | 182 |
| Kajszinbarack | 187 |
| Körte-befőtt | 183 |
| Magolt ribizli | 189 |
| Málna-befőtt | 182 |
| Meggybefőtt | 184 |
| Meggy cukorban | 186 |
| Őszi barack | 187 |
| Rendes érett vörös szilva | 183 |
| Ribizli cukorporral | 184 |
| Rumos vegyes gyümölcs | 190 |
| Sárgadinnyehéj cukorban | 187 |
| Som cukorban | 189 |
| Szárított cukros gyümölcs (őszibarack, kajszinbarack, és körte) | 190 |
| Szőlő-befőtt | 183 |
| Zölddió-befőtt | 188 |
| Zöld köszméte | 182 |
| Zöld köszméte cukorban | 186 |
| Zöldparadicsom cukorban | 187 |
| Zöldringló cukorban | 189 |
| Ecetes gyümölcs | |
| Birsalma ecettel | 191 |
| Ecetes szilva | 191 |
| Kajszinbarack ecettel | 191 |
| Meggy ecetben | 191 |
| Sárgadinnye ecettel | 192 |
| Ecetbe rakott dolgok télire | |
| Aszalt hús | 217 |
| A tejben eltartott hús | 218 |
| Ecetes uborka | 209 |
| Ecetes uborkasaláta | 210 |
| Fojtott káposzta | 216 |
| Francia uborka | 212 |
| Gyalult hordós káposzta | 216 |
| Hagyma ecetben | 211 |
| Hordóba eltett fejeskáposzta | 215 |
| Káposztás paprikasaláta | 213 |
| Kovászos uborka télire | 214 |
| Kovászos uborka más módon | 214 |
| Kukorica ecetben | 210 |
| Nagy édespaprika ecetben | 210 |
| Paprikasaláta télire | 211 |
| Paprikás piros saláta | 212 |
| Rizike-gomba ecettel | 212 |
| Sokáig eltartható kocsonya | 218 |
| Tökkáposzta sóban | 215 |
| Uborkasaláta sóban | 213 |
| Vegyes zöldségsaláta | 211 |
| Zöldbab ecetben | 210 |
| Friss gyümölcs eltartása | |
| Citrom és narancs eltartása | 202 |
| Dió hámozható módon | 201 |
| Nyers szilva eltartása | 201 |
| Sárga és görögdinnye eltartása | 201 |
| Szamóca eltartása néhány napig | 200 |
| Szőlő eltartása | 202 |
| Szőlő eltartása más módon | 202 |
| Erjedt gyümölcslevek | |
| Málnaszörp | 197 |
| Málna, szeder, ribizli | 197 |
| Málna és szeder más módon | 197 |
| Szamóca | 196 |
| A főzéshez szükséges és egyéb dolgok eltartása | |
| Aszalt körte sajtolva | 205 |
| Aszalt paradicsom | 209 |
| Aszalt zöldbab | 207 |
| Ecetes gomba | 203 |
| Gombapor | 204 |
| Keserügomba eltartása | 204 |
| Nyers zöldpaprika eltartása | 203 |
| Paradicsom áttörve | 208 |
| Paradicsom eltartása ecettel és borral | 208 |
| Paradicsom üvegben | 209 |
| Paradicsom víz nélkül | 208 |
| Sóban eltett rákfark | 203 |
| Spárga eltartása | 206 |
| Szarvasgomba eltartása | 204 |
| Télire eltett sóska | 207 |
| Tojás eltartása | 202 |
| Üvegben eltett kapor | 207 |
| Zöldbab sóban eltéve | 207 |
| Zöldborsó cukorral főzve | 205 |
| Zöldpetrezselyem levele szárítva | 206 |
| Disznóölés | |
| Bőrsajt | 177 |
| Császárhús | 178 |
| Debreceni kolbász készítése | 178 |
| Disznófősajt | 176 |
| Falusi disznóölés | 171 |
| Gömböc | 176 |
| Hájszéles | 176 |
| Kásás hurka | 175 |
| Kocsonyakészítés | 180 |
| Kolbász készítése | 172 |
| Májashurka készítése | 175 |
| Paprikás szalonna | 178 |
| Sonka és marhanyelv pácolása | 179 |
| Tüdős hurka készítése | 173 |
| Véres hurka | 174 |
| Virsli készítés | 179 |
| Zsírolvasztás | 179 |
| Vegyesek | |
| Bálmos | 169 |
| Komlós kenyér sütése | 170 |
| Komlós korpa készítése | 171 |
| Muskolbász | 168 |
| Puliszka (Erdélyi étel) | 169 |
| Különfélék | |
| A kozmás ételekről | 225 |
| Angol mustár | 222 |
| Az alkörmös festék készítése | 224 |
| Ecetkészítése | 221 |
| Szappanfőzés | 226 |
| Világossárga szín | 224 |
| Az elromlott befőttek értékesítése | |
| Az elromlott befőttek értékesítése | 181 |
| Gőzbenfőtt gyümölcs | 180 |
| Szalicil használata | 181 |
| A beteg ember táplálása | |
| A gyerekágyas és szoptató nő ételrendje | 246 |
| Bélbajosok ételrendje | 238 |
| Cukorbajosok ételrendje | 242 |
| Elhizottak ételrendje | 239 |
| Gyomorbajosok ételrendje | 234 |
| Köszvényesek ételrendje | 240 |
| Lábadozó betegeknek való ételek és italok | 231 |
| Lázas betegek táplálása | 230 |
| Tüdőbajosok ételrendje | 232 |
| Nagyobb ebédek vagy vacsorák | |
| Nagyobb ebédek vagy vacsorák | 226 |
| Az asztalterítés | 227 |
| Nagy ebéd (Tavasszal) | 228 |
| Nagy ebéd (Nyáron) | 228 |
| Nagy ebéd (Ősszel) | 229 |
| Nagy ebéd (Télen) | 230 |
| Nagy vacsora (Tavaszzal) | 228 |
| Nagy vacsora (Nyáron) | 229 |
| Nagy vacsora (Ősszel) | 229 |
| Nagy vacsora (Télen) | 230 |
| Italok | |
| Almabor | 222 |
| Barackpálinka | 224 |
| Diópálinka | 223 |
| Főtt must készítése | 225 |
| Hideg puncs | 168 |
| Köménymagos vagy ánizsos pálinka | 226 |
| Meleg limonádé | 168 |
| Meleg tojásos limonádé | 221 |
| Narancspálinka | 223 |
| Puncs | 168 |
| Rumkészítés (Kitünő módszer) | 221 |
| Vaniliás pálinka | 223 |
| Vegyes gyümölcspálinka | 222 |