kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Corvina Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Vászon |
| Oldalszám: | 246 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 25 cm x 18 cm |
| ISBN: | 963-13-2284-X |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. 2., javított, átdolgozott kiadás. |
| Kövi Pál: Előszó | 9 |
| Tűzhelytől tűzhelyig | 13 |
| Szőcs István: Az erdélyi magyaros zamatok krónikája | 15 |
| Mircea Zaciu: Mintha anyám főztje volna... (Az erdélyi román konyháról) | 22 |
| Kövi Pál: Az örmény ösvényen | 27 |
| Szőcs István-Kövi Pál: Az erdélyi örmények gasztronómiája | 29 |
| Ünnepeik és szokásaik | 31 |
| Éltető-Wellman József: Ebéd a templomerődben (Az erdélyi szászok) | 33 |
| Ünnepeik | 36 |
| Ebédeik | 36 |
| Szőcs István-Kövi Pál: Az erdélyi zsidók | 38 |
| Étkezési szokásaik | 39 |
| Szőcs István-Kövi Pál: Székely szombatosok vagy zsidózók | 42 |
| Étkezési törvényeik, ételeik | 44 |
| Ünnepeik | 45 |
| Erdélyi ínyesmtester | 47 |
| Előételek vagy első fogások | 48 |
| Ízelítők | 48 |
| Húslevesek, csorbák, kachenek, majorságból főtt levesek | 55 |
| Egyéb vegyes levesek | 70 |
| Füves-, zöldség- és gyümölcslevesek | 78 |
| Pityóka- és paszulylevesek | 83 |
| Levesbevalók | 87 |
| Főételek vagy főfogások | 91 |
| Ételek szárnyashúsból vagy majorságból | 91 |
| Juh- és kecskeételek | 97 |
| Vadak | 102 |
| Sültek | 108 |
| Másodfogások | 114 |
| Gombás ételek | 114 |
| Káposztás ételek | 119 |
| Halételek | 127 |
| Belsőségek | 136 |
| Körítések és hozzávalók | 144 |
| Mártások | 144 |
| Főzelékek | 149 |
| Köretek | 154 |
| Töltött és rakott kertijavak | 158 |
| Saláták, savanyúságok, fűszerecetek | 165 |
| Lisztes ételek és édességek | 172 |
| Kenyér- és puliszkaféleségek | 172 |
| Kőttestészták, palacsinták és pogácsák | 179 |
| Sütemények, nyalánkságok | 188 |
| Az étel tisztessége | 197 |
| Bajor Andor:Terített asztal | 199 |
| Sütő András: Egy csupor zsír | 203 |
| Romulus Guga: Az örök hírvivő | 207 |
| Bálint Tibor: A húslevesről | 209 |
| Szabó Gyula: Puliszkaostrom | 211 |
| Bálint Tibor: Egynémely fűszerszámunkról | 214 |
| Kövi Pál: Az otthon fészekmelege: Anyám kovásza | 217 |
| Kövi Pál: A réteskészítés titka | 219 |
| Erdély borai | 221 |
| Csávossy György: Borissza kalauz | 223 |
| Milyenek az erdélyi borok? | 226 |
| Frigyre lépő ízek | 228 |
| Hajdu Győző: Utószó | 231 |
| Függelék | 23 |
| Az erdélyi konyha legkedveltebb hontermő fűszerei | 234 |
| Külföldi, úgynevezett egzotikus fűszerek | 237 |
| Az erdélyi konyha különleges szavairól | 238 |
| Irodalomjegyzék | 239 |