1.035.076

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Eredeti magyar alföldi szakácskönyv

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Pro-Team Nonprofit Kft.
Kiadás helye: Nyíregyháza
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 304 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-9952-97-3
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó


Levesek
1. Jó marhahúsleves
Egy kiló marhahúst, (hajó levest akarunk nyerni) egy három literes fazékba tiszta hideg vízben, (ha inkább jó marhahúst akarunk: forró vízben) tűzhöz teszünk; egy... Tovább

Előszó


Levesek
1. Jó marhahúsleves
Egy kiló marhahúst, (hajó levest akarunk nyerni) egy három literes fazékba tiszta hideg vízben, (ha inkább jó marhahúst akarunk: forró vízben) tűzhöz teszünk; egy óra hosszáig lassan főni hagyjuk s ezalatt többször lehabozzuk. Ezután elegendő petrezselyemgyökeret (rendes vastagságúból 2-3 szálat), sárgarépát (2 szálat), egy darab zellert, egy darab karalábét, egy kis fej vöröshagymát (héjával együtt), húsz szem fekete borsot, egy kis kanál sót és két kanál paradicsomot hozzáadva, két és fél órai csendes főzés után levesszük a tűzről, meghagyjuk higgadni s ezután másik fazékba szűrve, tetszés szerinti tésztát vagy gombócot főzünk bele.
2. Csontleves
A levesfőző fazékba felteszünk néhány darab csontot s egyidejűleg hozzáadunk éppen annyi zöldséget, mint a húsleveshez, aztán főni hagyjuk egy és fél óráig, a mikor egy kétliteres fazékhoz számítva bele teszünk négy darab megtisztított s összevagdalt burgonyát s főzzük mindaddig, míg a burgonya egészen szét nem fő. Ekkor egy jó kanál zsírral és fél kanál liszttel szép piros rántást sütünk, hozzá téve kevés apróra vágott zöld petrezselymet (petrezselyem levelet), ezzel az egész levest feleresztjük és felforraljuk s ha kissé higgad, sült borsóval feltálaljuk. Vissza

Tartalom


Tartalomjegyzék
Levesek
1. Jó marhahúsleves 5 28.
2. Csontleves 5 29.
3. Mészárosleves 6 30.
4. Barnaleves 6 31.
5. Tyúkleves 6 32.
6. Becsinált leves csirkéből 7 33.
7. Zöldségleves 7 34.
8. Karalábéleves 7 35.
9. Karfiolleves csirkével 8 36.
10. Almaleves 8
11. Raguleves 8 37.
12. Egresieves 8
13. Gombaleves 9 38.
14. Borkövesleves 9 39.
15. Zöldborsóleves 9 40.
16. Áttört borsóleves 10 41.
17. Zöldbableves sonkaszeletekkel 10 42.
18. Paradicsomleves 10 43.
19. Árpakásaleves 11 44.
20. Rizskásaleves 11 45.
21. Vágottleves 11 46.
22. Pacalleves 11 47.
23. Halleves 12 48.
24. Ikraleves 12 49.
25. Rákleves 13 50.
26. Úgynevezett zsufás leves 13 51.
27. Borleves 13
Gombócleves 13
Kötöttleves 14
Cousomméleves 14
Szegfűgombaleves 14
Sonkás gombócleves 15
Velős gombócleves 15
Csirke becsinált citrommal 15
Édes becsinált 15
Savanyú rozmaring becsinált kap-
pannal 16
Pulyka becsinált aszalt büszkével
(egressel) 16
Paradicsomos csirke 16
Tárkonyos bárány 16
Sóskaleves 17
Lencseleves 17
Keménymagleves 17
Savanyú tojásleves 18
Káposzta (korhely) leves kolbásszal 18
Töltött karalábéleves 18
Áttört karalábéleves 19
Lebbencsleves 19
Hamis leves sült borsóval 19
Sárréti édes tojásleves 19
Hurotos örményleves 20
Fehér áttörtleves 20
Levesbe való tészták
1. Májgombóc 21
2. Tüdős táska 21
3. Tüdős táska más módon 21
4. Grízgaluska 22
5. Gyenge felvert galuska 22
6. Lakodalmi csiga 22
7. Hamis csiga, tyúk vagy gombalevesbe 22
8. Sült borsó 23
9. Súlt gombóc zöld borsó, karalábé vagy gombalevesbe 23
10. Liszt-kockák 23
11. Sült grízkockák 23
12. Nyújtott tészta levesbe 24
Leves utáni étkek
1. Marha nyelv olaszosan 25
2. Borjú felfújt 25
3. Hideg kappan majonézzel 26
4. Csirke- vagy kappanmell ragumártás-
sal 26
5. Paprikás hal 27
6. Szegedi halászos hal 27
7. Kecsege citrommal 27
8. Paprikás kecsege tejföllel 27
9. Csuka tormával 28
Alföldi szakácskönyv 295
10. Rácz hal ^8
11. Halkocsonya 29
12. Igen jó vegyes kocsonya 29
13. Kecsege kocsonyásítva 30
14. Szardellás csuka 30
15. Kocsonyásított hal formában 30
16. Töltött tojás 31
17. Spárga 32
18. Jurgeta 32
19. Finom olasz káposzta 32
20. Zöld borsó pástétom 32
21. Párolt marhahús 33
Húsköretek
1. Burgonya püré 35
2. Kifli-burgonya 35
3. Burgonya utánzat 35
4. Maradék pecsenyéből készült köret . 36
5. Gomba tojással 36
6. Gomba rizskásával 36
7. Vegyes köret 37
8. Vese velővel 37
9. Gyenge zöldborsó 37
10. Apró túrósgombócok 38
11. Pirított tarhonya 38
12. Tojásos galuska 38
13. Túrós perecek 38
14. Tejfölös rántotta 39
15. Rizskása rudacskák 39
16. Rizskása köret 39
17. Grízköret 39
18. Prockedli 40
19. Sárgarépa 40
20. Sárgarépa burgonyából készítve 40
Mártások
1. Tejfölös tormamártás 41
2. Paradicsommártás 41
3. Gombamártás 41
4. Fokhagyma-mártás zsemlével 42
5. Sóskamártás 42
6. Kapormártás 42
7. Hideg metélő hagyma (snidling) mártás 42
8. Almamártás 43
9. Uborkamártás 43
10. Egresmártás 43
11. Igen jó meggymártás 43
12. Ribizlimártás 44
13. Pöszméte (büszke) mártás 44
14. Vöröshagyma-mártás 44
15. Ecetes torma 44
16. Szardella-mártás 44
17. Szardella mártás hidegen 45
18. Kápri-mártás 45
19. Torma-mártás mandulával 45
20. Reszelt birsalma-mártás 45
Főzelékek
1. Töltött káposzta 47
2. Kolozsvári töltött káposzta 47
3. Kolozsvári káposzta (apró) 47
4. Disznótoros káposzta 48
5. Hajdú káposzta 48
6. Kapros káposzta füstölt hússal 49
7. Töltött paprika 49
8. Töltött paradicsom 50
9. Töltött karalábé 50
10. Töltött kelkáposzta 50
11. Töltött uborka 50
12. Töltött burgonya 51
13. Kifejtett zöldborsó csirkével 51
14. Karalábé csirkével 52
15. Úgynevezett rizottó 52
16. Lerakott burgonya 52
17. Olasz káposzta gesztenyével 53
18. Jó zöldbab (paszuly) főzelék 53
19. Sárgarépa 54
20. Szilvafőzelék 54
21. Spenótfőzelék 54
22. Lencsefőzelék 54
23. Csík káposztával 55
24. Székelyudvarhelyi káposzta 55
25. Erdélyi lucskos káposzta 55
26. Kelkáposzta burgonyával 56
27. Töltöttke 56
28. Padlutka 56
29. Libás kása 57
30. Zöldborsó olaszosan 57
31. Olasz káposzta kirántva 58
32. Padlizsán 58
296 | Alföldi szakácskönyv
33. Olasz káposzta szerb módon 58
34. Burgonya főzelék erdélyiesen 59
35. Spenót főzelék rizskásával 59
36. Tejfeles tojás köretnek 59
37. Burgonya hasáb 59
38. Burgonya püré tojással 60
Húsfélék
1. Vesepecsenye mártással 61
2. Vesepecsenye gyorsan sütve 61
3. Vesepecsenye rántva 62
4. Vesepecsenye olajban 62
5. Beafsteak 62
6. Töltött vesepecsenye 63
7. Párolt vesepecsenye 63
8. Vesepecsenye angolosan 63
9. Francia vesepecsenye 63
10. Francia vesepecsenye burkolattal 64
11. Rozsdás felsár 64
12. Bécsi szelet 64
13. Felsár széle fokhagymával és tejfölös mártással 65
14. Felsár széle paradicsommal 65
15. Frissen sült felsár 65
16. Töltött felsár 65
17 Vagdalt pecsenye 66
18. Vagdalt pecsenye más módon 66
19. Huszár pecsenye 66
20. Fehér pecsenye gőzben 67
21. Borjú fehér pecsenye 67
22. Fehér pecsenye magyarosan 67
23. Párolt rostélyos 68
24. Eszterházy rostélyos 68
25. Gyorsan sült rostélyos 68
26. Francia rostélyos 68
27. Igen finom párolt marhahús 69
28. Marhahús körettel 69
29. Igen jó marhapaprikás vagy pörkölt 70
30. Borjúgerinc 70
31. Borjúszelet 70
32. Töltött borjú 70
33. Borjú fej és láb rántva 71
34. Borjúcomb olaszosan 71
35. Borjú cotlett 71
36. Natúr-szelet 72
37. Budapesti borjúpörkölt 72
38. Borjú-fiié 72
39. Bárány-pörkölt 72
40. Ürüpörkölt 73
41. Ürücomb párizsi módra 73
42. Ürühús sárga-kásával 73
43. Malacpörkölt 73
44. Malacpecsenye 74
45. Sertéskaraj kirántva 74
46. Vaddisznógerinc 74
47. Nyúl vadmártással 74
48. Nyúl fasírozva 75
49. Nyúlgerinc más módon 75
50. Nyúl rántva 75
51. Nyúl pástétom 76
52. Pulyka megtöltve 76
53. Kappan hidegen 76
54. Kappan vagy pulyka és jérce sült 76
55. Jó libapecsenye 77
56. Közönséges sült csirke szalonnával . 77
57. Rántott csirke 77
58. Töltött csirke 77
59. Csirke paprikás 78
60. Pörkölt csirke tejfellel 78
61. Pörkölt csirke tojással 78
62. Fogoly sülve 79
63. Fogoly rizskásával 79
64. Fogoly vadlével 79
65. Fenyves madár 80
66. Veréb paprikás 80
67. Fácánpecsenye 80
68. Őzderék 81
69. Túzokmell 81
70. Felsár gombával töltve 82
71. Bismark rostélyos 82
72. Levelen sült 83
73. Cigány pecsenye 83
74. Galantin 83
75. Fasírozott nyúl 84
76. Töltött kecsege 84
77. Norvégiai halászlé 85
78. Sült galambok köpönyegben 85
79. Paradicsomos csirke 85
80. Tárkányos bárány 86
81. Vetrece 86
82. Spékelt beafsteak 86
83. Mikádó-szeletek 87
84. Fasírozott pecsenye 87
85. Borjúpecsenye tejben gőzölve 87
86. Orosz felsár 87
87. Szardellás kappan 88
Alföldi szakácskönyv 297
88. Kappan vagy jérce köpenyegben 88
89. Vadász-haché 89
90. Angol vesepecsenye 89
91. Baromfi-cotlette •—•¦¦¦ 89
92. Rétestésztába vagy hachéba való töltelék 89
93. Galambpástétom 90
94. Bélszínpecsenye neczben 91
95. Libamáj-pástétom 91
96. Vesepecsenye vörösborral 92
97. Vegyes berbécs pörkölt 93
98. Maradék nyúl mint pástétom 93
99. Őz gerinc mártással 93
100. Libamáj pástétom egyszerűsítve 94
101. Napóleon szelet 94
102. Borjúmáj pástétom 95
103. Marhanyelv paradicsommal 95
104. Borjú becsinált gombával 95
105. Töltött rostélyos 96
106. Igen finom májas hurka 96
Tészták
1. Magyaros túrós csusza 97 38.
2. Túrós metélt 97 39.
3. Túrós derelye 97 40.
4. Túrós gombóc 98 41.
5. Grízes tészta 98 42.
6. Lekváros laska 98 43.
7. Szőlős metélt 98 44.
8. Tejbe párolt tészta 99 45.
9. Úgynevezett burgonya nudli 99 46.
10. Burgonyagombóc 99 47.
11. Igen jó túrós lepény 100 48.
12. Sonkás tészta 100 49.
13. Olasz tészta sajttal 100 50.
14. Jó élesztős kalács 100 51.
15. Vajas kifli 101 52.
16. Tejfel fánk 101 53.
17. Közönséges fánk 101 54.
18. Tolófánk 101 55.
19. Debreceni fonatos 102 56.
20. Finom kuglóf 102 57.
21. Kuglóf más módon 102 58.
22. Szilvás bukta 102 59.
23. Habos élesztős tészta 103 60.
24. Dorong fánk 103 61.
25. Élesztős rétes 104 62.
26. Többféle rétesek 104 63.
27. Húsos pite 104 64.
28. Vékony pite 105 65
29. Finom pite 105 66,
30. Almás pite 105 67.
31. Almás pite más módon 106 68
32. Krémes pite 106 69.
33. Igen finom almás pite 106 70.
34. Tejfölös rétes 107 71
35. Jó palacsinta 107 72
36. Sonkával töltött palacsinta 107 73
37. Törött palacsinta 107 74.
Kirántott gríz 108
Kitűnő pogácsa 108
Tepertős pogácsa 108
Vajas pogácsa 108
Diós lepény 108
Igen jó mákos vagy diós kifli 109
Apró diós kifli, igen kitűnő 109
Egri kifli kitűnő 110
Irósvajas tészta 110
Iróstészta más módon 110
Csokor-tészta 111
Rózsa-tészta 111
Közönséges csőröge 111
Sulyom-tészta 111
Gomba tészta 112
Arany galuska 112
Jó hájas pogácsa 112
Budapesti tepertős pogácsa 113
Burgonyás perec 113
Túrós perec H3
Cseh-pimasz 113
Németes, de igen finom túrósrétes 114
Igen finom túrós-lepény 114
Igen jó meggylepény 114
Metélt sülve H5
Lángos 115
Alföldi kenyér-lepény 116
Mézes mákosguba 116
. Debreceni béles H6
Élesztős kifli U7
. Toló-fánk II7
Gőzfánk II7
Finom irósvajas kifli H8
. Iróstészta H8
. Krémes tiroli rétes 118
. Vajas tészta H9
Tejfel-pite 119
Alföldi szakácskönyv 298
75. Öntött perec 119
76. Nagyon jó túrós metélt 120
77. Puffancs 120
78. Puffer 120
79. Burgonya pogácsa 121
80. Kitűnő tepertős pogácsa 121
81. Almával töltött palacsinta 121
82. Igen finom habfelfújt 121
83. Finom élesztős tészta 122
84. Siklósi tészta 122
85 Alavicskás szelet 122
86. Kitűnő farsangi fánk 123
87. Hájas almás lepény 123
88. Finom túrós béles 123
89. Igen jó sonkás kifli 124
90. Sonkás kifli más módon 124
91. Igen finom palacsinta 124
92. Igen finom almástészta 124
93. Túrós pogácsa 125
94. Burgonya-fánk kitűnő 125
95. Meggy lepény 126
96. Erdélyi málé béles 126
Cukros sütemények
1. Mandula-tészta 127
2. Habszeletek 127
3. Hab-kifli 127
4. Finom mandula gyűrűk 128
5. Csokoládé szeletek 128
6. Római pogácsa 128
7. Piskóta 129
8. Király-piskóta 129
9. Vanília-piskóta 129
10. Görbe-tészta 129
11. Diós-lepény 129
12. Vajas csókocska 130
13. Főispán tészta 130
14. Finom mogyorós csók 130
15. Csokoládészeletek 131
16. Szolnoki csók 131
17. Zempléni perec 131
18. Szerecsen pogácsa 132
19. Tea-kenyér 132
20. Csokoládé perec 132
21. Mogyoró szelet 132
22. Teasütemény 132
23. Marcipán 133
24. Diós pite 133
25. Névtelen tészta 133
26. Dió csókocskák 133
27. Szalámi 134
28. Párisi szelet 134
29. Jaffai csók 134
30. Női szeszély 135
31. Kifőtt tojásperec teához 135
32. Finom tojásperec 135
33. Élesztős perec 136
34. Kifőtt perec 136
35. Vajas pite 136
36. Bécsi szeletek 136
37. Mogyoró kockák 137
38. Margit csók 137
39. Perzsa kenyér teához 137
40. Csokoládészeletek 137
41. Diótészta teához 138
42. Ecetes tészta 138
43. Kávéfánk 138
44. Mézeskalács 138
45. Mézeskalács más módon 139
46. Mézes kenyér 139
47. Barna szeletek 139
48. Vanília perecek 140
49. Rácz pite 140
50. Olasz rétes 140
51. Barna csók 141
52. Igen finom rózsacsipke-szeletek 141
53. Mokka-szeletek 141
54. Nagyon finom tengeri lepény 142
55. Püspök kenyér 142
56. Kávé-csók 142
57. Tejfel-lepény 143
58. Omlett 143
59. Pozsonyi kifli 143
60. Kétszersült 144
61. Töltött ostya 144
62. Habos, vajas tészta (Schaumrollen) 144
63. Krémes kifli 145
64. Krémes laska 145
65. Mandula-lepény 145
66. Apácza-csók 146
67. Metélt hegy 146
68. Diólepény 146
69. Meggylepény 146
70. Gesztenyelepény 147
71. Omlet ' 147
72. Fahéjfánk 147
Alföldi szakácskönyv 299
73. Fahéjfánk más módon 147
74. Fahéjfánk vagy görbe tészta 148
75. Gyümölcsös rizs 148
76. Császár piskóta 148
77. Mogyorópuszedli 149
78. Indiai-fánk I49
79. Teasütemény I50
80. Teasütemény I50
81. Teasütemény I50
82. Teasütemény I50
83. Teasütemény 151
84. Igen jó porhanyó tészta 151
85. Porhanyós tészta 151
86. Vanília-ívek 152
87. Teasütemény 152
88. Töltött diós tészta 152
89. Töltött kétszersült 152
90. Sós teasütemény 153
91. Vanília kenyér 153
92. Diószeletek 153
93. Apró vajas-kifli 153
94. Rumos-szeletek 154
95. Trieszti ívek 154
96. Piskóta anyag 154
97. Luiza-fánk 154
98. Vajas pogácsa 155
99. Legszebb csókok 155
100. Sárga passiant 155
101. Berlini fánk 155
102. Bécsi porlós tészta 155
103. Csokoládés szeletek 156
104. Dió-szeletek 156
105. Indiai fánk 156
106. Puncs-fánk 157
107. Csokoládé csók 157
108. Fehértói sütemény 157
109. Barack-perec 157
110. Vaníliaperecek 158
111. Piskóta 158
112. Piskóta másképpen 158
113. Mandula pogácsa 159
114. Linci perec zsírral 159
115. Mandulalepény 159
116. Nagymama-csók 159
117. Diós-tészta 159
118. Püspök-kenyér 160
119. Igen jó tészta teához 160
120. Nyergecskék készítése 160
121. Meggyes-tészta 161
122. Citronád rétes 161
123. Datolya-csókok 161
124. Perkelt csokoládészelelek 162
125. Passiáns teasütemény 162
126. Gesztenyekenyér 162
127. Stibicsek teához 162
128. Piskóta-lepény sadeauval 163
129. Liszt-felfújt 163
130. Tejfel-felfújt 164
131. Gríz-felfújt 164
132. Gesztenyefelfújt 164
133. Mogyorófelfújt 164
134. Diófelfújt 165
135. Csokoládéfelfújt 165
136. Citromfelfújt 165
137. Mandulafelfújt 165
138. Kitűnő réteges felfújt 165
139. Puncs fánk 166
140. Sonkáslepény 166
141. Francia piskóta 167
142. Krémes diós tészta 167
143. Kitűnő dió- vagy mogyorópite 168
144. Finom cseresznyés vagy meggyes lepény 168
145. Bohócz-pogácsa 169
146. Holdacskák 169
147. Nagyon jó omlós lepény 169
148. Habkifli 170
149. Igen finom dióslepény 170
150. Alma pongyolában 170
151. Fehércseresznye puszedli 171
152. Barát-kenyér 171
153. Barack-krém lepénykék 172
154. Körösvölgyi tészta (kitűnő) 172
155. Csokoládé fánkocskák 173
156. Igen jó gyümölcskenyér 173
157. Töltött datolyák 174
158. Apró barna koszorúk 174
159. Sonkás makarónis lepény 174
160. Sonka cukorból 174
161. Bazár-csók 175
162. Orosz tészta 175
163. Dió-torta krémmel 175
164. Csokoládétekercs 176
165. Görbe tészta teához 176
166. Jezsuita szelet 176
167. Kolozsvári lepény 177
168. Dió utánzat I77
169. Habos tölcsér I77
Alföldi szakácskönyv 300
170. Mandula gombóckák 178
171. Pergelt mandula szeletek 178
172. Teasütemény 178
173. Diólepény 179
174. Oroszkrém 179
175. Ujabb készítése a karamell máznak torták bevonásához 179
176. Pergelt mandula csók 180
Torták
1. Csokoládétorta 181
2. Csokoládétorta más módon 181
3. Csokoládékrém torta 181
4. Töltött csokoládétorta 182
5. Dobos torta 182
6. Pischinger torta 182
7. Rum torta 183
8. Zacher torta 183
9. Kenyértorta 183
10. Diótorta , 184
11. Diótorta 184
12. Diótorta 184
13. Linci-torta 184
14. Sárga mandulatorta 185
15. Sárga torta más módon 185
16. Mogyoróstorta 185
17. Leveles mogyorós torta 185
18. Mogyoró csók-torta 186
19. Mogyoró-püré torta 186
20. Száraz mogyorótorta 186
21. Igen finom mogyorótorta 187
22. Igen finom mogyorótorta töltelékkel 187
23. Vajtorta 187
24 . Habtorta 187
25. Spanische Wind torta 188
26. Pörkölt torta 188
27. Krumpli (burgonya) torta 188
28. Datolya torta 189
29. Almatorta 189
30. Indianer 189
31. Király torta 190
32. Zsemledaratorta tejhabbal 190
33. Kajszitorta 190
34. Diótorta 191
35. Puncstorta 191
36. Vegyes torta 192
37. Habtejszín torta 192
38. Magyar torta 192
39. Gesztenyetorta 193
40. Gesztenyetórta 193
41. Homokos torta 193
42. Igen finom töltött csokoládétorta 193
43. Finom piskótatorta málnajéggel 194
44. Linczi-torta 194
45. Linczi torta másképpen 195
46. Linczi tortácskák 195
47. Berlini torta 195
48. Piskótatorta 195
49. Mogyorótorta 196
50. Mogyorótorta másképp 196
51. Mogyorótorta csókocskákkal 196
52. Töltött mogyorótorta 197
53. Fehér mandulatorta 197
54. Szarvasi torta 197
55. Szentmiklósi torta 198
56. Torta, mint virágváza 198
57. Orosz torta 199
58. Tortalepény 199
59. Burgonyatorta 200
60. Csokoládé torta 200
61. Finom csokoládétorta 200
62. Gesztenyepüré torta 201
63. Jászai Mari torta 201
64. Stefánia torta 201
65. Mogyorótorta 202
66. Mogyorótorta vanília krémmel 202
67. Guszti-torta 202
68. Meggytorta 203
69. Francia-torta 203
70. Valéria-torta 203
71. Mignon-torta 204
72. Sárga krémtorta 204
73. Tyúkfészek 204
74. Zebratorta 205
75. Citronádtorta 205
76. Amerikai torta 205
77. Stefánia-torta 206
78. Bismark-torta 206
79. Narancstorta 206
80. Café á la krém torta 207
81. Bánffy-torta 207
82. Diótorta krémmel 207
83. Haynald-torta 208
84. Gazdász-torta 208
85. Finom Linczi torta 208
Alföldi szakácskönyv 301
86. Vajas mogyorótorta 209
87. Pörkölt mandulatorta 209
88. Narancstorta 209
89. Őzgerinctorta 209
90. Kitűnő gesztenyetorta 210
91. Nyuga 210
92. Sacher-torta (valódi) 210
93. Kávétorta 211
94. Kávétorta más módon 211
95. Almatorta 211
96. Vajas dobos torta 212
97. Mokka-torta 212
98. Cukrozott narancstorta 213
99. Mogyoró krémtorta 213
100. Mogyoró pireétorta 214
101. Vidéki-torta 214
Teasütemények
1. Teához való sütemény 215
2. Dominó 215
3. Gesztenye-fánk 215
4. Hercegnő szeszély 216
5. Pozsonyi kifli zsírral 216
6. Spanyol-bombák 216
7. Diókrém fánk (kitűnő) 217
8. Igen finom teasütemény 217
9. Teasütemény 218
10. Ánizs-kenyér 218
Krémek és
1. Tej-krém 221
2. Rizskása-krém 221
3. Mogyoró-krém 221
4. Gyümölcs-krém 221
5. Eper (málna, ribizli) krém 222
5. Mogyorókrém 222
7. Csokoládékrém 222
8. Kávékrém 222
9. Puncskrém 223
10. Gesztenyekrém 223
11. Vaníliakrém 223
12. Égett cukorkrém 223
13. Narancskrém 224
14. Citromkrém 224
15. Vaníliakrém sütemények megtöltéséhez 224
16. Csokoládékrém 225
17. Krémtöltés bélesekhez 225
18. Parfé 225
19. Bor-kocsonya 225
20. Rum-kocsonya 225
21. Sárgabarack kocsonya 226
22. Málna kocsonya 226
23. Meggy kocsonya 226
24. Vegyes kocsonya 226
25. Maraszkin kocsonya 227
20. Narancs kocsonya 227
11. Angol-cakes 218
12. Vanília teasütemény 218
13. Linczi-perec teához 219
14. Sós teasütemény 219
15. Mogyorószeletek 219
16. Csokoládé teasütemény 219
17. Teasütemény 220
18. Libamájas tészta teához 220
19. Gesztenye-perecek 220
kocsonyák
27. Szamócakocsonya 227
28. Citromkocsonya 227
29. Narancs- és citromjég tortákra 228
30 Egyszerű jég 228
31. Csokoládémáz 228
32. Kávémáz 228
33. Bor-chaudeau 228
34. Vanília-chadeau 229
35 Csokoládé-chadeau 229
36. Jeges kávé cukrászosan 229
37. Jeges kávé más módon 229
38. Jeges csokoládé 229
39. Csokoládé főzés 230
40. Kávéfőzés 230
41. Szaloncukor 230
42. Kávékrém cukor 231
43. Kathár celtli 231
44. Árpacukor 231
45. Töltött cukor 232
46. Vaníliafagylalt 232
47. Csokoládéfagylalt 232
48. Perkelt-cukor fagylalt 233
49. Málnafagylalt 233
50. Görögdinnye-fagylalt 233
51. Mogyorófagylalt 233
52. Kajszifagylalt 234
53. Szamócafagylalt 234
Alföldi szakácskönyv 302
54. Maraszkin-fagylalt 234 55. Narancsfagylalt 234
Befőttek
6. Őszibarack 237
7. Birsalma 237
8. Aranyalma 237
9. Vadszeder 238
1. Cseresznye 235
2. Spanyol meggy 236
3. Kajszibarack 236
4. Reine claude 236
5. Körte 236
Cukorba főtt
1. Fehér cseresznye 239
2. Földi eper (szamóca) 239
3. Málna 240
4. Zöldmandula 240
5. Kajszibarack 241
6. Reine claude 241
7. Spanyol meggy 242
8. Egres vagy pöszméte (büszke) 242
9. Vadribizli (lángsóska) 242
10. Birsalma 242
11. Tök 243
12. Tök más módon 243
10. Faszeder 238
gyümölcsök
13. Mustba főtt tök 243
14. Szőlő cukorban 244
15. Rózsa-csipke cukorban 244
16. Görögdinnye 244
17. Görögdinnye más módon 245
18. Sárgadinnye 245
19. Arany-alma cukorban 246
20. Narancs cukorban 246
21. Füge cukorban 246
22. Fehér dió 247
23. Fekete dió 247
Kandírozott gyümölcsök
1. Kajszibarack 249 3. Meggy
2. Cseresznye 249
Lekvárok
.249
1. Kajszi lekvár 251
2. Málnalekvár 251
3. Ribizlilekvár 252
4. Szamócalekvár 252
5. Meggylekvár cseresznyével vegyítve . 252
6. Rózsacsipke-lekvár 252
7. Őszibarack-lekvár 253
8. Szilvalekvár 253
9. Málnakocsonya 253
Különlegességek
1. Szarvasgomba pástétom 255
2. Házi imperial 255
3. Finom sajt tehéntejből 256
4. Pariser 256
5. A szalámi készítés módja 256
6. Jó sonkapác 257
7. Kitűnő marhanyelvpác 257
8. Vaddisznó-pác 258
9. Tartármártás 258
10. Igen jó magyar mustár 258
11. Igen jó majonéz 258
12. Főtt majonéz 259
13. Aszpik 259
14. Kávélikőr 259
15. Narancslikőr 260
16. Citromlikőr 260
17. Körtelikőr 260
18. Diólikőr 261
19. Paprikalikőr 261
20. Ananászlikőr 261
Disznó-aprólék
1. Citromos kolbász 263 3. Nyári kolbász 263
2. Fokhagymás kolbász 263 4. Magyaros tüdős hurka 264
Alföldi szakácskönyv 303
5. Tüdős hurka más módon 264
6. Magyaros sárgakásás hurka 265
7. Németes véres hurka 265
8. Magyaros véres hurka 265
9. Májas hurka 265
10. Fehér disznósajt 266
11. Disznósajt más módon 266
12. Zsírsütés 266
13. A füstölthús eltartása 267
Saláták
1. Vegyes saláta 269
2. Zöld saláta hidegen 269
3. Forrázott zöld saláta 269
4. Burgonya-saláta zellerrel 270
5. Paprikasaláta 270
6. Uborkasaláta 270
7. Uborkasaláta más módon 270
8. Uborkasaláta olajjal 271
9. Heringsaláta 271
10. Vegyes saláta 271
Különfélék
1. Málnaszörp 273
2. Birsalmasajt 273
3. Csája 274
4. Hideg mártás hideg halakhoz 274
5. Hering saláta 274
6. Szardella mártás 274
7. Gesztenye parfait 274
8. Ananász dinnyekrém 275
9. Caramell-krém 275
10. Fehér kóch 275
11. Perkelt mandula kóch 276
12. Mogyorófagylalt 276
13. Csokoládékrém-kóch 276
14. Narancs-kóch 276
15. Mogyoró parfait 277
16. Igen finom majonéz 277
17. Csokoládé máz 277
18. Csokoládémáz más módon 278
19. Igen jó vaníliakrém tészták töltéséhez 278
20. A meggybor készítés módja 278
21. Ribizli bor 278
22. Egres vagy pöszméte bor 278
23. Télre való uborka, znaimi módon 279
24. Ecetes uborka 279
25. Ecetes uborka más módon 279
26. Télire való vegyes saláta 280
27. Uborkasaláta 280
28. Édes paprika ecetbe 280
29. A paradicsom legcélszerűbb befőzése 281
30. Mártásnak való pöszméte eltartása . 281
31. Sóska, igen finom 281
32. Sóska más módon 281
33. Zöldborsó 281
34. Zöldbab 282
35. Zöldbab más módon 282
36. Zöldbab sóban 282
37. Zöldbab aszalva 282
38. Tökfőzelék 283
39. Tök más módon 283
40. Kapor célszerű eltartása 283
41. Ecetágyak készítése 283
42. Törköly-ecetágy 283
43. Lencse-ecetágy 284
44. Rózsa-ecet 284
45. Szamócza-, málna- vagy szederágy .285
46. A tojás eltartása 285
47. Zöldségek eltartása 285
48. Aszalt zöldség 286
49. Kenyérsütés 287
50. Komlóskorpa-készítés 288
51. Szappanfőzés 288
52. Igen finom epeszappan 289
53. Igen jó bútortisztító 289
54. Igen jó padlófénymáz 289
55. Baromfi vész elleni szer 290
Terítékek rendezése
Vacsora 291 Vacsora 292
Egyszerűbb magyaros ebéd 292 Egész heti ebéd és vacsora 292

Bagossy Klára

Bagossy Klára műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bagossy Klára könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv