A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Kávéház-sirató

Törzshelyek, írók, műhelyek

Szerkesztő

Kiadó: Officina '96 Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 174 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 963-902-611-5

Fülszöveg

A kávéház lassan félezer esztendős intézmény lesz Magyarországon, és különösképpen Budapesten. A török időkben nyílt az első, szemünk előtt múlik ki a maga nemében az utolsó, a New York. A kávéházak jó helyen voltak: a Körúton, az Andrássy úton, a Belváros nagyforgalmú sarkain, ahol szívesen időzött a pesti polgár, kiváltképp, ha az írás mesterségét folytatta. Ami korántsem jelenti, hogy Budán, ahol először kínálták a "fekete leves"-t a törökök, ne lett volna egy Philadelphia vagy egy Hadik, olyan "udvart tartó" asztalfejedelmekkel, mint Szabó Dezső vagy Karinthy Frigyes. És megvolt a szerves folytatása a "kávéházi irodalom"-nak, ahogy Révai József nevezte nem kis megvetéssel, Révai korának elmúlta után is: a Belvárosi, a Metropol, az óbudai Sipos vendéglő.
A Magyar Rádióban előadott sorozatból közismert újságíró-irodalomtörténész, Erki Edit XX. századi irodalmunk eltűnt törzsasztalait mutatja be az olvasónak az írók, költők, festők és "egyéb komédiások" saját szavaival,... Tovább

Tartalom

Előszó helyett5
Centrál8
Három holló26
Meteor31
Abbázia42
Japán49
New York64
Philadelphia82
Magyar Korona91
Hadik97
Simplon111
Bucsinszky118
A kis Ilkovics126
Darling130
Hungária135
Luxor145
Belvárosi153
Sipos169
Utószó helyett173
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem