1.034.668

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A templomosok titkos szigete

A lovagok, a pap és a kincs

Szerző
Fordító
Lektor

Kiadó: Gold Book Kft.
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 255 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 963-943-720-4
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes fotókkal, ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Bornholm parányi, alig tízszer húsz mérföld nagyságú sziget a Balti-tengeren. Tizenöt középkori temploma és több száz menhire jelzi, hogy a sziget ősidők óta szent hely. Az emlékek - különösen a templomok - hihetetlen és zseniális földmérési, geometriai és matematikai ismeretekről tanúskodnak.
A templomosok titkos szigete feltárja a középkori Skandinávia, Franciaország és Jeruzsálem rejtélyes kapcsolatát. Bemutatja, hogyan működtek együtt a XII. században egy fantasztikus titok megőrzésének érdekében olyan befolyásos személyiségek, mint Clairvaux-i Bernard, Bertrand de Blancheford templomos nagymester és egy dán püspök. A nyom átszelte Európát, s egészen az ókori Palesztináig vezetett. A következő fordulat akkor következett be, amikor a szerzők felfedezték, hogy 1911-ben egy elfeledett svéd kutató expedíciója ásatásokat végzett Dávid városa alatt, megismételve a híres templomos lovagok nyolc évszázaddal korábbi vállalkozását. Az expedíció által feltárt titok hidat képez a kétezer... Tovább

Fülszöveg

Bornholm parányi, alig tízszer húsz mérföld nagyságú sziget a Balti-tengeren. Tizenöt középkori temploma és több száz menhire jelzi, hogy a sziget ősidők óta szent hely. Az emlékek - különösen a templomok - hihetetlen és zseniális földmérési, geometriai és matematikai ismeretekről tanúskodnak.
A templomosok titkos szigete feltárja a középkori Skandinávia, Franciaország és Jeruzsálem rejtélyes kapcsolatát. Bemutatja, hogyan működtek együtt a XII. században egy fantasztikus titok megőrzésének érdekében olyan befolyásos személyiségek, mint Clairvaux-i Bernard, Bertrand de Blancheford templomos nagymester és egy dán püspök. A nyom átszelte Európát, s egészen az ókori Palesztináig vezetett. A következő fordulat akkor következett be, amikor a szerzők felfedezték, hogy 1911-ben egy elfeledett svéd kutató expedíciója ásatásokat végzett Dávid városa alatt, megismételve a híres templomos lovagok nyolc évszázaddal korábbi vállalkozását. Az expedíció által feltárt titok hidat képez a kétezer mérfölddel távolabb fekvő szigetig.
A bornholmi temploomok emellett rávilágítanak az ókor egyik nagy, máig megoldatlan, az évszázadok során még a Descarteshoz hasonló tudósok zsenialitását is próbára tevő matematikai problémájának zseniális megközelítésére.
A szerzők felfedezései kapcsolatot tártak fel Bornholm szigete és az önmagában is rejtélyes Rennes-le-Chateau faluja között - s a könyv bemutatja, miképpen tartozik össze elválaszthatatlanul a Föld ezen két parányi pontja. Szemmel láthatólag mindkét helyszín magán viseli azoknak a mesteri építőknek a keze nyomát, akik ugyanazzal a szakértelemmel, ugyanazzal a tudással bírtak, s akiket ugyanaz a vágy vezérelt: megfelelő rejtekhelyet készíteni kincseiknek.
A szerzők együttműködése akkor kezdődött, amikor a bornholmi Erling Haagensen felfigyelt a sziget templomainak különös történetére, és kapcsolatba lépett Henry Lincolnnal, akinek rennes-le-chateau-i kutatásai már bepillantást engedtek a balti-tengeri rejtélyes sziget történelme mögött rejlő tényekbe. Vissza

Tartalom

A képek jegyzéke11
Köszönetnyilvánítás13
A tények
A kezdetek17
Az ösvény18
A másik világ22
A rejtelmes sziget25
Bornholm templomai31
Gótikus építészet33
Számmisztika37
A templomos lovagok titkai43
Hiedelmek és elméletek46
Jeruzsálem48
Clairvaux-i Szent Bernát51
A skandináv kapcsolat52
Keresztes háború60
A láthatatlan alakzat67
Kiterjesztett kutatás76
Olsker83
Csillagalakzatok87
Jelképrendszer90
Christianso92
Az ötágú csillag96
Mértékegységek101
A méter, a yard és a rúd105
Az angol mértékrendszer106
Mellékesen a Grálról112
Földmérték115
Szimbolikus pontosság118
Hiedelmek
Az összetett alakzat ügyének felgöngyölítése123
A Szent Sír125
Starck klérusa130
A forgatókönyv131
Jeruzsálem alatt134
Titkos kódok138
Bizonyítékok
Mérföldek és könyökök151
A templomosok és a toise156
A kör felderítése159
Isteni arányok164
A leleplezett zseni168
Egy ősi probléma megoldása172
Befejezés175
Kitalálós játék179
Számítások
A geometriai kulcs191
A kulcs értelmezése193
A "kulcs" elemzése199
A koordináták kiszámítása201
Az elméleti koordináták kiszámítása a "bornholmi 45-ös rendszerben"203
Összehasonlító elemzés234
Kronológia243
Irodalomjegyzék245
Függelék
Corvus - a holló247
Tárgymutató251
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv