A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Akiért a harang szól

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Kozmosz Könyvek
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 458 oldal
Sorozatcím: Fiatalok Könyvtára
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 12 cm
ISBN: 963-211-220-2
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

Fülszöveg

"Az ember nem arra született, hogy legyőzzék"- ez a hemingwayi életmű summája, ez csendül ki az 1936-os spanyol polgárháborúról írott regényéből is. Mégis sokkal több van ebben a történetben. Egyén és közösség sorsának világhírű hőssé válása a vállalt feladatban: a köztársaság védelmében.
Hazafiasság és nemzetköziség, szerelmi beteljesülés és halál. A történelmet egyszerű emberek csinálják. Például Robert Jordan, aki amerikai létére vállalta ezt a küzdelmet, a harcot a fasiszták ellen. Spanyol partizánokkal együtt hajtja végre azt az akciót - egy híd felrobbantását -, mely döntő direkt hozhat a köztársaságnak.
Három napot örökít meg a regény, három napba sűrűsödik bele a történelmi és az emberi sors minden lehetősége és buktatója.
A vereség kínzó réme és a győzelem ígérete viaskodik a lelkekben. De a legerősebb az a hang, amelyik azt mondja: "Egy vagyok az emberiséggel."

Ernest Hemingway

Ernest Hemingway műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ernest Hemingway könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Akiért a harang szól Akiért a harang szól Akiért a harang szól Akiért a harang szól Akiért a harang szól Akiért a harang szól Akiért a harang szól

A védőborító, a lapélek és néhány lap nedvességtől foltos. A védőborító enyhén kopott.

Állapot:
840 ,-Ft
7 pont kapható
Kosárba