837.284

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Búcsú a fegyverektől

Szerző
Fordító

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 304 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 16 cm
ISBN:

Fülszöveg

A modern angol irodalom jelentős alkotása ez a regény, mely az első világháború élményeit dolgozza fel, de csak 1929-ben jelent meg, ugyanabban az évben, mint Remarque háborús regénye (Nyugaton a helyzet változatlan).
Hemingway könyve halk szűkszavúságában is messzehangzó tiltakozás a háború glorifikálása ellen, amelyből valamennyi hadviselő fél katonái hamar kiábrándulnak. Ez a könyv az írásművészet szempontjából is jelentős; nagyfokú tömörség és purián egyszerűség jellemzi.
A magánember áll itt szemben a háború gépezetével. A regény egyik hőse amerikai fiatalember, aki Rómában építészetet tanul és a háború kitörésének mámoros hangulatában önként beáll az olasz hadseregbe. Másik hőse angol ápolónő, aki az olasz front mögött egy kórházban dolgozik. Kettőjkü közt szövődik az a nagy szerelem, amelynek végtelenül őszinte történetét - kezdetétől egészen tragikus végéig - mélységes líra hatja át.
A világirodalom egyik legszebb szerelmi regénye ez, és felejthetetlenül kimagaslik belőle... Tovább

Ernest Hemingway

Ernest Hemingway műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ernest Hemingway könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Búcsú a fegyverektől Búcsú a fegyverektől Búcsú a fegyverektől

A borító enyhén kopott.

Védőborító nélküli példány.

Állapot:
980 ,-Ft
9 pont kapható
Kosárba