Közel 4.000 kötet Minikönyvek témakörből 20% kedvezmény CSAK MA!

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A géprombolók

Dráma

Szerző

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 97 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 17 cm x 13 cm
ISBN:

Fülszöveg

1929 februárjában a városligeti Feld Mátyás színkörben a munkásszínjátszók jelentős bemutatóra készültek. A plakátok már városszerte hírül adták, hogy Ernst Toller műve, A géprombolók kerül színre. A rendőrség azonban úgyszólván az utolsó pillanatokban betiltotta a darab előadását, arra való hivatkozással, hogy a munkásszínjátszók "a müncheni kommunista lázadás népbiztosának, Ernst Tollernek darabját akarják előadni Budapesten", és a bemutatóra igyekvő közönséget kardlappal kergette szét.
Az elmaradt bemutató tehát emlékezetes adalék a magyar munkásmozgalom történetéhez.
A mű, mely annak idején nem kerülhetett előadásra, megérdemli, hogy legalább ma mennél többen olvassák, hiszen van mondanivalója a mi számunkra is.
A géprombolók hatásos és művészi képe annak a kornak, amikor a munkások először lépnek fel szervezetten kizsákmányolóik ellen.

Ernst Toller

Ernst Toller műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ernst Toller könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem