| Kiadó: | Jószöveg Műhely Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
| Oldalszám: | 368 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 26 cm x 21 cm |
| ISBN: | 978-963-7052-75-0 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér és színes fotókkal, reprodukciókkal illusztrálva. |
| Bevezetés | |
| Paul Freedman: Új konyhatörténet | 7 |
| Vadászó-gyűjtögetők és az első földművesek | |
| Alan K. Outram: Az ízek fejlődése az őskorban | 35 |
| Kész étkek után kezüket kivetették | |
| Veronika Grimm: Az ókori Görögország és Róma ízei | 63 |
| A tökéletes egyensúly keresése | |
| Joanna Waley-Cohen: A császári Kína ízei és konyhaművészete | 99 |
| A táplálkozás élvezete | |
| H. D. Miller: Az iszlám konyha születése | 135 |
| Böjtök és lakomák | |
| C. M. Woolgar: A középkori Európa étkei és ízei | 163 |
| Új világok - új ízek | |
| Brian Cowan: A reneszánsz kori és a rákövetkező étkezési divatok | 197 |
| A modern fogyasztói társadalom születése | |
| Hans J. Teuteberg: A XIX-XX. századi francia konyha | 263 |
| Házon kívüli étkezés | |
| Elliott Shore: Az étterem fejlődése | 301 |
| Újdonság és hagyomány | |
| Peter Scholliers: A gasztronómia új képe | 333 |
| A Jószöveg Műhely ajánlja | 358 |
| Munkatársak | 362 |
| Név- és tárgymutató | 363 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.