A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Étel- és italismeret

Szerző

Kiadó: Külkereskedelmi Oktatási és Továbbképző Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 269 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Ételismeret7
A gasztronómia jelentősége9
Rövid gasztronómia történeti áttekintés 11
Elődeink étkezési szokásai17
A magyar konyha jellemzése26
A magyar konyha ételei ételcsoportonként, néhány jellegzetes étel ismertetésével29
Levesek29
Előételek34
Főzelékek, köretek40
Saláták43
Meleg halételek45
Húsételek48
Tészták és egyéb édességek60
Ételeink tálalása és felszolgálása64
Gasztronómiai hagyományok66
Hazánk tájegységeinek étkezési szokásai és ünnepi hagyományai70
Észak-Magyarország70
Az Alföld72
A Dunántúl74
Nemzetek konyhája és étkezési szokásai78
A francia konyha és az étkezési szokások78
Az olasz konyha és az étkezési szokások84
Az angol konyha és az étkezési szokások88
A német konyha és az étkezési szokások93
Az osztrák konyha és az étkezési szokások96
A svájci konyha és az étkezési szokások99
A benelux államok konyhája és az étkezési szokások101
A skandináv népek konyhája és az étkezési szokások104
A spanyol és portugál konyha és az étkezési szokások108
Az orosz konyha és az étkezési szokások111
A lengyel konyha és az étkezési szokások113
A bolgár, görög, albán konyha és az étkezési szokások114
A török konyha és az étkezési szokások117
A román konyha és az étkezési szokások119
A távol-keleti konyha és az étkezési szokások120
A vallások és az étkezés123
A zsidó vallás étkezési előírásai124
Az ünnepek132
A katolikus vallás ünnepei és étkezési előírásai140
Az iszlám vallás ünnepei és étkezési előírásai158
Vegetarianizmus164
Az étrend összeállításának szempontjai167
Felhasznált és ajánlott irodalom171
Italismeret173
Bevezetés175
Bor178
A bor jellemzése178
A bor készítése179
A szőlő feldolgozása179
A must erjesztése180
A bor kezelése182
A bor forgalomba hozatala183
A bor minősége184
A bor kémiai összetétele184
A bor érzékszervi tulajdonságai187
A bor rendellenes elváltozásai190
A borok fő típusai191
Természetes borok192
Likőrborok193
Szénsavas borok197
Magyarország borvidékei és természetes borai200
Csongrádi borvidék202
Hajós - vaskúti borvidék202
Kiskunsági borvidék202
Ászár-neszmélyi borvidék204
Badacsonyi borvidék204
Balatonfüred-csopaki borvidék204
Balaton-melléki borvidék205
Etyeki borvidék205
Móri borvidék206
Pannonhalma-sokoróaljai borvidék206
Somlói borvidék206
Soproni borvidék207
Dél-balatoni borvidék207
Mecsekaljai borvidék207
Szekszárdi borvidék208
Villány-siklósi borvidék208
Bükkaljai borvidék209
Egri borvidék209
Mátraaljai borvidék210
Tokaj-hegyaljai borvidék210
A bor helye az étrendben218
A bor fogyasztása218
Borfogyasztási szokások, kulturált borfogyasztás220
A szőlőművelés és a bortermelés hagyományai Magyarországon224
Sör229
A sör jellemzése229
A sör készítése229
A sörgyártás nyersanyagai229
Malátagyártás232
Sörkészítés233
A sör minősége235
A sör kémiai összetétele235
A sör érzékszervi tulajdonságai237
A sörök fő típusai240
Kereskedelmi forgalomba kerülő sörfajták241
Szeszesitalipari készítmények243
Pálinkák244
Valódi pálinkák245
Különleges pálinkák246
Kereskedelmi pálinkák247
Egyéb készítmények247
Likőrök249
Kereskedelmi likőrök249
Különleges likőrök250
Kevert italok251
Egyszerű kevert italok252
Kevert báritalok252
Néhány nevesebb külföldi italféleség253
Alkoholmentes italok258
Gyümölcs- és zöldséglevek259
Szörpök261
Szénsavas üdítőitalok262
Cukrot nem tartalmazó szénsavas üdítők263
Cukortartalmú szénsavas üdítők264
Felhasznált és ajánlott irodalom267
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Étel- és italismeret Étel- és italismeret Étel- és italismeret Étel- és italismeret Étel- és italismeret Étel- és italismeret

Több lapon bejegyzések, aláhúzások találhatók.

Állapot: Közepes
3.960 Ft
3.160 ,-Ft 20
25 pont kapható
Kosárba
konyv