kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
| Oldalszám: | 703 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér, színes fotókkal és ábrákkal illusztrálva. Második, változatlan kiadás. |
| A konyha elhelyezése, berendezése, felszerelése | |
| A konyha elhelyezése és a különböző helyiségek kapcsolata | 3 |
| Gazdasági bejáró - áruátvevő hely | 4 |
| Raktárak | 5 |
| Előkészítő helyiségek | 7 |
| Elkészítő helyiségek (konyhák) | 9 |
| Kiegészítő tevékenységek végzésére alkalmas helyiségek | 13 |
| A konyha berendezése | 13 |
| A konyhagépek ismerete és kezelésük | 13 |
| Főző- és sütőberendezések | 25 |
| Főzőüstök | 26 |
| Tűzhelyek és sütőberendezések | 29 |
| Egyéb sütőkészülékek | 32 |
| Tálalóberendezések | 33 |
| Mosogató és meleg víz szolgáltató berendezések | 34 |
| A hűtők | 36 |
| Fagylaltgépek | 37 |
| A konyha felszerelése | 38 |
| Konyháinkon szükséges edények és egyéb eszközök | 38 |
| Konyhatechnikai eljárások | |
| Növényi eredetű anyagok előkészítő műveletei | 41 |
| Tisztítás | 42 |
| Főzéshez és sütéshez való előkészítés | 44 |
| Húsfélék előkészítő műveletei | 58 |
| A vágóállatok | 58 |
| Előkészítés főzéshez, sütéshez | 99 |
| A vadak | 107 |
| Nagy vadak részekre bontása és kicsontozása | 109 |
| A vadhúsok előkészítése főzésre, sütésre | 111 |
| Háziszárnyasok és vadszárnyasok | 113 |
| A háziszárnyasok levágása | 114 |
| Vadszárnyasok bontása | 118 |
| Háziszárnyasok és vadszárnyasok előkészítése főzéshez és sütéshez | 118 |
| Halak, rákok és egyéb hidegvérű állatok | 126 |
| Tisztítás, bontás | 126 |
| Előkészítés főzéshez, sütéshez | 129 |
| A rákok | 134 |
| Az élő teknősbéka előkészítése főzésre | 135 |
| Ételek készítése | |
| Főzés | 136 |
| Párolás | 138 |
| Sütés | 139 |
| Zárt hőben vagy sütőben sütés | 139 |
| Nyílt hőben sütés | 141 |
| Az ételkészítéshez szükséges egyéb műveletek | 146 |
| Sűrítés | 147 |
| Ízesítés és fűszerezés | 148 |
| Íz- és zamatkivonatok (fumets-essence) | 150 |
| Lazítás | 153 |
| Bundázás | 154 |
| Lerakás, rétegezés | 155 |
| Töltés | 155 |
| Tiszítás, derítés | 156 |
| Szűrés | 157 |
| Áttörés | 158 |
| Feljavítás (legírozás és montírozás) | 159 |
| Kőmozsárban törés | 159 |
| Galuska szaggatás | 159 |
| Smizírozás | 160 |
| Fényezés (glasszírozás) | 160 |
| Áthúzás, bevonás | 160 |
| Dermesztés | 161 |
| Fagyasztás | 161 |
| Kiszúrás formákkal | 161 |
| Lepréselés, sajtolás | 161 |
| Formaadás (dresszírozás) | 162 |
| Húspürék (farce-ok) | 163 |
| Pépek | 164 |
| Raguk | 164 |
| Színezés | 164 |
| Pecsenyelé (jus) | 164 |
| Tálalás | 165 |
| Díszítés | 167 |
| A diétás főzés | 168 |
| Diétás étrendek | 169 |
| A nagyüzemi főzés | 171 |
| Levesek és leves betétek | |
| Híg levesek | 173 |
| Magyaros híg levesek | 175 |
| A híg levesek betétei | 176 |
| Erőlevesek | 181 |
| Sűrített levesek | 186 |
| Egyszerű sűrített levesek | 187 |
| Áttört vagy püré levesek | 191 |
| Krémlevesek | 192 |
| Sűrített levesek betétei | 196 |
| Nyáklevesek | 196 |
| Gyümölcslevesek | 197 |
| Különleges vagy összetett levesek | 199 |
| Főzelékek | |
| Sűrített főzelékek | 205 |
| Egyéb főzelékek | 211 |
| Párolt főzelékek (légumes á la francaise) | 212 |
| Angolos főzelékek (légumes á l'anglaise) | 214 |
| Köretek | |
| Burgonyából készült köretek | 217 |
| Gabonafélékből készült köretek | 223 |
| Tésztafélékből készült köretek | 225 |
| Vegyes köretek | 227 |
| Saláták | |
| Nyersen készült saláták | 228 |
| Főzve készült saláták | 230 |
| Tartósított saláták | 232 |
| Mártások | |
| Hideg mártások | 235 |
| Majonézes mártások | 235 |
| Egyéb hideg mártások | 238 |
| Zománcmártások | 239 |
| Meleg mártások | 240 |
| Alapmártások | 240 |
| Barna vagy spanyol mártás | 240 |
| Tejmártás vagy besamel | 243 |
| Fehér mártás vagy velutée | 244 |
| Hollandi mártás | 245 |
| Egyszerű meleg mártások | 247 |
| Gyümölcsmártások | 249 |
| Meleg előételek | |
| Zöldség- és főzelékfélék | 250 |
| Tojásételek | 260 |
| Tojásételek csoportosítása | 261 |
| Lágy tojások | 262 |
| Töltött tojások | 263 |
| Bevert tojások | 264 |
| Habart tojások | 267 |
| Edényben pácolt tojások | 268 |
| Tálon sült tojások | 268 |
| Tojáslepények | 269 |
| Tésztafélék | 271 |
| Vajastészta készítése | 272 |
| Rizottók | 286 |
| Húsok és belsőségek | 287 |
| Sajtfélék | 291 |
| Hideg előételek | |
| A hideg ételek nyersanyagai, készítése, tálalása és díszítése | 293 |
| Aszpik (aspic) | 294 |
| Hideg előételek csoportosítása | 295 |
| Meleg halételek és egyéb hidegvérű állatokból készült meleg ételek | |
| A halak és egyéb hidegvérű állatok ismertetése | 322 |
| Édesvízi fehérhúsú halak | 332 |
| Édesvízi barnahúsú halak | 336 |
| Tengeri fehérhúsú halak | 339 |
| Tengeri barnahús halak | 341 |
| Vándorhalak | 344 |
| A kaviár készítése | 345 |
| Egyéb hidegvérű állatok | 346 |
| Édesvízi rák | 346 |
| Tengeri rákok | 346 |
| A kagylók | 348 |
| Béka | 350 |
| Teknősbéka | 350 |
| A meleg halételek készítése | 350 |
| Édesvízi fehérhúsú halakból készült ételek | 351 |
| Édesvízi barnahúsú halakból készült ételek | 359 |
| Tengeri fehérhúsú halakból készült ételek | 364 |
| Tengeri barnahúsú halakból készült ételek | 366 |
| Vándorhalakból készült ételek | 367 |
| Egyéb hidegvérű állatokból készült ételek | 367 |
| Édesvízi rák | 367 |
| Tengeri rákok | 369 |
| Kagylók | 370 |
| Béka | 371 |
| Teknősbéka | 372 |
| Hideg halételek készítése | |
| Hideg halételek készítése és tálalása | 373 |
| Marhahúsból készített ételek | |
| A marhahús felhasználás előtti kezelése | 387 |
| Általános tudnivalók a marhahúsból különböző módokon készült ételekről | 388 |
| A bélszínből és hátszínből egészben sütve vagy felszeletelve frissen készült ételek | 393 |
| Párolással készített marhahúsfélék | 407 |
| Főzéssel készített marhahúsok | 416 |
| Apróhúsból készült ételek | 417 |
| Belsőségekből készült ételek | 424 |
| Borjúhúsból készített ételek | |
| Egybesütéssel és egyéb módokon a borjúhúsból készíthető ételek | 429 |
| Sertéshúsból készített ételek | |
| Füstölt sertéshúsok | 456 |
| Egybesült sertéshúsok | 456 |
| Frissen sült sertéshúsok | 460 |
| Párolással készült sertéshúsok | 463 |
| Főzéssel készült sertéshúsok | 476 |
| A házi vegyes disznótor | 480 |
| Bárány- és ürühúsból készített ételek | |
| Bárányhúsból készített ételek | 483 |
| Egybesütéssel és egyéb módokon készült bárányhús ételek | 484 |
| Ürühúsból készített ételek | 490 |
| Egybesütéssel és egyéb módokon készíthető ételek ürühúsból | 491 |
| Háziszárnyasokból készített ételek | |
| A különböző háziszárnyasok | 499 |
| Fehérhúsú háziszárnyasokból készített ételek | 501 |
| Sötéthúsú háziszárnyasokból készített ételek | 514 |
| Vadhúsokból és vadszárnyasokból készített ételek | |
| A vadpác készítése | 527 |
| Általános tudnivalók az elkészítési módokról | 527 |
| Vadnyúlból készített ételek | 528 |
| Őzből készített ételek | 533 |
| Szarvashúsból készített ételek | 537 |
| Vadsertésből készített ételek | 538 |
| Vadszányasok készített ételek | 540 |
| Éttermi meleg tészták és egyéb utóételek készítése | |
| Lazítási eljárások | 550 |
| Formálás | 551 |
| Hőbehatás | 552 |
| Melegkonyhai tészták, illetve egyéb utóételek csoportosítása | 552 |
| Gyúrt tészták | 552 |
| Tészták főzése | 553 |
| Kevert tészták | 560 |
| Galuskák | 560 |
| Palacsinták | 561 |
| Egyéb kevert tészták | 564 |
| Dara morzsa | 564 |
| Császár morzsa | 564 |
| Máglyarakás | 564 |
| Kelt tészták | 564 |
| Omlós tészták | 567 |
| Rétesek | 572 |
| A rétestészta készítése | 572 |
| Vajas tészták | 573 |
| Hájas tészta | 574 |
| Égetett tészták | 576 |
| Felfújtak | 578 |
| Felfújtak | 579 |
| Pudingok | 580 |
| Hideg felfújtak és pudingok | 281 |
| Frissen készített tészták | 282 |
| Hideg krémek | 584 |
| Felvert tészták | 585 |
| Teasütemények | 589 |
| Édes teasütemények | 590 |
| Sós teasütemények | 592 |
| Krémtöltelékek, torta- és süteménymázak | 593 |
| Vajkrém készítése | 593 |
| Torta- és süteménymáz készítése | 596 |
| Gyümölcs készítmények | 597 |
| Hideg gyümölcs készítmények | 598 |
| Meleg gyümölcs készítmények | 598 |
| Fagylaltok és parfék | 600 |
| Tejesfagylaltok | 601 |
| Gyümölcsfagylaltok | 602 |
| Parfék | 603 |
| Tésztafélékhez mártások, habok és öntetek | 604 |
| Meleg mártásak | 605 |
| Meleg habok | 605 |
| Meleg öntetek | 606 |
| Hideg mártások | 607 |
| Hideg habok | 607 |
| Hideg öntetek | 607 |
| A kávéskonyha készítményei | 608 |
| Sajtok | 612 |
| Nemzetiségi konyhák | |
| A magyar konyha | 614 |
| A magyar konyha kialakulása | 614 |
| A magyar konyha speciális főzéstechnikája | 617 |
| Magyaros étrendek és az ételek elkészítése | 619 |
| A francia konyha | 625 |
| A francia konyha kialakulása | 625 |
| A francia konyha néhány ételkülönlegessége | 627 |
| Az orosz konyha | 633 |
| Az orosz konyha kialakulása | 633 |
| Az orosz konyha néhány ételkülönlegessége | 635 |
| Az olasz konyha | 640 |
| Az olasz konyha kialakulása | 640 |
| Az olasz konyha néhány ételkülönlegessége | 642 |
| Az angol konyha | 646 |
| Az angol konyha kialakulása | 646 |
| Az angol konyha néhány ételkülönlegessége | 647 |
| A kínai konyha | 652 |
| A kínai konyha kialakulása | 652 |
| A kínaji konyha néhány ételkülönlegessége | 653 |
| A szomszédos népek konyhája | 658 |
| Osztrák konyha | 658 |
| Román konyha | 658 |
| Jugoszláv konyha | 659 |
| Csehszlovák konyha | 661 |
| Lengyel konyha | 661 |
| Bolgár konyha | 662 |
| Német konyha | 662 |
| Az északi és egyéb népek konyhája | 664 |
| Étlapszerkesztés és étrend összeállítás | |
| Az étlap | 666 |
| Étlap minták | 674 |
| Az étrend | 689 |
| Étrend minták | 690 |
| Felhasznált irodalom | 694 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.