kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 246 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | III. kiadás. Tankönyvi szám: 21 136. |
| Bevezetés | 3 |
| Előkészletek | 5 |
| Alapelvek | 5 |
| Íz- és zamatkivonatok | 8 |
| Pácok | 9 |
| Sűrítési előkészletek | 10 |
| Töltelékek, pépek, húspürék | 10 |
| Raguk, szalpikonok | 13 |
| ízesített, előkészített vajak | 14 |
| Kocsonyák, gyümölcskocsonyák | 16 |
| Talapzatok | 17 |
| Paprikás zsír | 18 |
| Ropogós hagymakarikák | 19 |
| Ételismeret | 20 |
| Levesek | 20 |
| Híglevesek | 23 |
| Sűrített levesek | 27 |
| Nyáklevesek | 37 |
| Gyümölcslevesek | 37 |
| Különleges levesek | 38 |
| Levesbetétek | 44 |
| Előételek | 50 |
| Hideg előételek | 50 |
| Meleg előételek | 59 |
| Mártások | 74 |
| Hideg mártások | 75 |
| Meleg mártások | 78 |
| Főtt húsokhoz illő mártások | 83 |
| Hideg és meleg halételek, rákételek | 90 |
| Hideg halételek | 90 |
| Meleg halételek | 93 |
| Rákételek | 99 |
| Húsok | 103 |
| Marhahúsból készült ételek | 103 |
| Borjúhúsból készült ételek | 116 |
| Bárányhúsból készült ételek | 119 |
| Ürühúsból készült ételek | 122 |
| Sertéshúsból készült ételek | 124 |
| Belsőségek felhasználása | 134 |
| Háziszárnyasokból készült ételek | 135 |
| Vadhúsokból készült ételek | 140 |
| Főzelékek | 143 |
| Köretek | 150 |
| Saláták | 158 |
| Tészták | 164 |
| Gyúrt tészták | 166 |
| Kevert tészták | 168 |
| Kelt tészták | 172 |
| Zsírbansült tészták | 173 |
| Égetett tészták | 174 |
| Omlós tészták | 174 |
| Rétesek | 175 |
| Hajtogatott leveles tészták | 177 |
| Levegővel lazított tészták | 178 |
| Felfújtak | 179 |
| Mézes tészták | 181 |
| Omlettek | 181 |
| Fagylaltok | 182 |
| Parfé | 184 |
| Krémek | 185 |
| Édes meleg mártások | 185 |
| Gyümölcsöntetek | 187 |
| A helyes élelmezés szabályai | 188 |
| A magyar népélelmezés jellemzői | 191 |
| Idegen nevek, idegen vendégeink élelmezése | 194 |
| Ünnepi étrendek összeállítása | 196 |
| A diétás élelmezés alapelvei | 202 |
| A fontosabb diéták ismertetése | 204 |
| Vegetáriánus élelmezés | 223 |
| Közüzemi tartósítás | 227 |
| Gyümölcsök, zöldségek tartósításához szükséges eszközök | 230 |
| Befőttek, kompótok készítése | 231 |
| A gyümölcs húsának feldolgozása | 234 |
| Gyümölcsszörpök készítése | 236 |
| Paradicsomfőzés | 237 |
| Uborka eltevése | 238 |
| Ecetes gomba készítése | 239 |
| A káposzta savanyítása | 240 |
| Tartósítás sűrű cukorban | 242 |
| A tartósított készítmények raktározása | 242 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.