kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 207 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 16 cm |
| ISBN: | 963-220-903-6 |
| Megjegyzés: | Tankönyvi száma: 21407. 100 fekete-fehér ábrát tartalmaz. |
| Bevezetés | 3 |
| A konyha és helyiségei | 5 |
| A raktárak | 6 |
| Szárazáruraktár | 6 |
| Földesáruraktár | 8 |
| Hűtőraktár | 8 |
| Göngyölegraktár | 9 |
| Az előkészítők | 10 |
| Zöldségelőkészítő | 11 |
| Húselőkészítő | 12 |
| Halelőkészítő | 13 |
| A termelőhelyiségek | 14 |
| Melegkonyha | 15 |
| Hidegkonyha | 16 |
| Ételbár | 18 |
| Cukrászüzem (Kiegészítő anyag) | 21 |
| Kávéskonyha (Kiegészítő anyag) | 22 |
| Az előkészítők és a termelőhelyiségek gépi eszközei | 23 |
| A gépesítés jelentősége | 23 |
| Baleset-elhárítósi óvórendszabályok | 23 |
| A konyha rendje | 24 |
| Munkaeszközök | 24 |
| Forró anyagok mozgatása | 24 |
| Gépek kezelése | 25 |
| Elektromossággal kapcsolatos előírások | 26 |
| Tűzvédelem | 26 |
| Higiéniai előírások | 27 |
| Az előkészítők gépei | 28 |
| Zöldség-előkészítő gépek | 28 |
| Húselőkészítő gépek | 30 |
| Egyetemes konyhagép és segédgépei | 34 |
| Hőközlő berendezések és gépek | 37 |
| Tűzhely | 37 |
| Főzőzsámolyok | 40 |
| Főzőüstök | 41 |
| Sütőkemencék | 42 |
| Sütőkészülékek | 44 |
| Ételbár infragrill sor | 48 |
| Nagykonyhai blokksorok (Kiegészítő anyag) | 49 |
| Ételkészítő automaták (Kiegészítő anyag) | 50 |
| Tálalóberendezések | 52 |
| Vízmedencés étel-melegentartó | 52 |
| Tálalóasztal | 53 |
| Hűtőberendezés | 54 |
| Kigészítő helyiségek | 55 |
| Mosogatók | 55 |
| Szociális helyiségek | 56 |
| Irodák | 56 |
| Ételkészítési alapismeretek | 58 |
| Előkészítő műveletek | 58 |
| A növényi eredetű élelmiszerek előkészítése | 58 |
| Gyökérgumósok | 59 |
| Káposztafélék | 59 |
| Kabakosok | 60 |
| Hagymafélék | 60 |
| Levélzöldségek | 61 |
| Hüvelyesek (borsó, bab, lencse) | 61 |
| Évelők | 61 |
| Gombák | 62 |
| Burgonyafélék | 62 |
| Gyümölcsök előkészítése | 64 |
| Tartósított zöldségek és gyümölcsök | 65 |
| Hőkezeléssel tartósított főzelékkonzervek | 65 |
| Hőelvonással tartósított főzelékfélék | 65 |
| Állati eredetű élelmiszerek előkészítése | 66 |
| Vágóállatok | 67 |
| Szarvasmarha | 67 |
| Borjú | 69 |
| Sertés | 71 |
| Malac | 73 |
| Juhfélék | 73 |
| Vadon élő állatok | 76 |
| Nyúl, őz, szarvas, vaddisznó | 76 |
| Fácán, fogoly, fenyvesmadár, fürj, szalonka, vadkacsa, vadliba | 77 |
| Baromfifélék | 78 |
| Halak, hidegvérű állatok | 80 |
| Előkészítő műveletek | 84 |
| Főzés | 84 |
| Gőzölés | 85 |
| Sütés | 86 |
| Párolás | 89 |
| Mikrohullámú felmelegítés (Kiegészítő anyag) | 89 |
| Kiegészítő műveletek | 90 |
| Bundázás | 91 |
| Sűrítés és dúsítás | 92 |
| Alaplevek és kivonatok készítése | 95 |
| Ízesítés, fűszerezés | 97 |
| A fűszerezés általános szabályai | 99 |
| Befejező műveletek | 100 |
| Melegentartás | 100 |
| Tálalás | 101 |
| A szakács feladatai | 102 |
| A szakács ismeretei | 102 |
| Díszítés | 104 |
| Levesek és levesbetétek | 107 |
| Sűrítés nélküli levesek | 108 |
| Sűrítés nélküli levesek betétei | 111 |
| Sűrített levesek | 115 |
| Sűrített zöldség- és húslevesek | 116 |
| Püré- és krémlevesek | 118 |
| Gyümölcslevesek | 119 |
| Sűrített levesek betétei | 121 |
| Különleges levesek | 122 |
| Levesalapok (Kiegészítő anyag) | 124 |
| Ételeink kiegészítői | 126 |
| Főzelékek | 126 |
| Sűrített főzelékek | 126 |
| Sűrítés nélküli főzelékek | 131 |
| Pácolt főzelék (francia mód) | 131 |
| Gőzöléssel készült főzelékek (angolos mód) | 133 |
| Köretek | 133 |
| Burgonyaköretek | 133 |
| Főtt burgonyaköretek | 134 |
| Főtt-sült burgonyaköretek | 135 |
| Sült burgonyaköretek | 137 |
| Rizsköretek | 138 |
| Párolt rizs | 138 |
| Feltárt rizs | 139 |
| Tésztaköretek, koncentrátumok (Kiegészítő anyag) | 139 |
| Gyümölcsköretek | 140 |
| Friss gyümölcsből készült köretek | 140 |
| Tartósított gyümölcsből készült köretek | 140 |
| Köretek összeállítása | 141 |
| Saláták | 143 |
| Nyers saláta | 143 |
| Főtt saláta | 146 |
| Tartósított saláták | 147 |
| Mártások | 149 |
| Hideg mártások | 151 |
| Majonéz alapú mártások | 151 |
| Gyümölcs alapú mártások | 153 |
| Meleg mártások | 154 |
| Francia alapú mártások | 154 |
| Tejmártás vagy besamel | 154 |
| Fehérmártás vagy velouté | 155 |
| Vajas vagy holland mártás | 156 |
| Barna vagy spanyol mártás | 157 |
| Egyszerű meleg mártások | 160 |
| Gyümölcsmártások | 161 |
| Zománcmártások | 162 |
| Éttermi tészták | 166 |
| Alapműveletek | 166 |
| Hőközlési eljásárok | 168 |
| Az éttermi tészták kiegészítői | 169 |
| Mártások | 169 |
| Öntetek | 170 |
| Habok | 170 |
| Borhab | 170 |
| Az éttermi tészták csoportosítása | 171 |
| Gyúrt tészták | 171 |
| Főtt tészták | 172 |
| Főzéssel-sütéssel készült tészták | 173 |
| Kevert tészták | 175 |
| Egyszerű palacsinták | 176 |
| Összetett palacsinták | 176 |
| Flambírozott palacsinták | 177 |
| Egyéb kevert tészták | 179 |
| Kelt tészták | 179 |
| Omlós tészták | 182 |
| Sárga linzertészta készítése | 182 |
| Pozsonyi tészta készítése | 185 |
| Rétesek | 186 |
| Rétestöltelékek | 187 |
| Vajastészták | 188 |
| Forrázott tészták | 192 |
| Forrázott tészta készítése | 192 |
| Felfújtak és pudingok | 193 |
| Felfújtak készítése | 194 |
| Pudingok készítése | 194 |
| Felvert tészták | 196 |
| Hidegen készített könnyű felvert tészta | 196 |
| Melegen készített könnyű felvert tészta | 196 |
| Frissen készített tészták | 197 |
| Gyümölcsös készítmények | 198 |
| Gyümölcssaláták | 198 |
| Hideg gyümölcsös készítmények | 199 |
| Meleg gyümölcsös készítmények | 200 |
| Reggeli italok (Kiegészítő anyag) | 201 |
| Felhasznált irodalom) | 205 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.