kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Bevezetés | 3 |
| Általános ismeretek | |
| Alapfogalmak | 5 |
| A konyha rendje, munkafegyelem | 5 |
| Általános higiéniai követelmények | 5 |
| Kötelező orvosi vizsgálat | 5 |
| A konyhák és kapcsolódó helyiségek | 5 |
| A raktárak | 5 |
| Az előkészítők | 7 |
| A termelőhelyiségek | 9 |
| Az ételbár | 10 |
| A kiegészítő helyiségek | 11 |
| A termelés gépei és kezelésük | 12 |
| Az előkészítő és termelő helyiségek gépei | 12 |
| Gépek kezelése, működtetése | 14 |
| Balesetelhárítás | 14 |
| Vágóállatok | |
| Higiéniai előírások | 15 |
| Balesetvédelmi előírások | 15 |
| A marhahús | 15 |
| A marha bontása | 17 |
| A negyed marha elejének bontása és csontozása | 18 |
| A negyed marha hátuljának bontása és csontozása | 19 |
| A marha belsőségei és előkészítésük | 21 |
| A borjúhús | 15 |
| A borjú elejének bontása és csontozása | 21 |
| A borjú hátuljának bontása és csontozása | 23 |
| A borjú belső részei és előkészítésük | 25 |
| A sertéshús | 26 |
| A félsertés bontása | 31 |
| A sertés belső részei és előkészítésük | 31 |
| A bárány- és ürühús | 31 |
| Ételkészítés | |
| A termelés, az ételkészítés helye a vendéglátóipari tevékenységben | 33 |
| Nyersanyagok kiválasztása, előkészítése | 33 |
| Elkészítő tevékenység | 33 |
| Kiegészítő tevékenység | 33 |
| Befejező tevékenység | 34 |
| Termeléshez szükséges eszközök | 34 |
| Levesek | |
| Híg levesek | 35 |
| Húsleves jellegű levesek | 35 |
| Magyaros híg levesek | 39 |
| Erőleves és módozatai | 47 |
| Sűrített levesek | 47 |
| Egyszerű sűrített levesek | 47 |
| Pürélevesek | 54 |
| Krémlevesek | 56 |
| Gyümölcslevesek | 63 |
| Nyáklevesek | 64 |
| Összetett levesek | 64 |
| Különleges levesek | 74 |
| Levesbetétek | 74 |
| Főzelékek | |
| Sűrített főzelékek | 80 |
| Egyéb főzelékek | 90 |
| Angolos főzelékek | 90 |
| Franciás főzelékek | 92 |
| Lengyeles főzelékek | 93 |
| Különleges főzelékek | 94 |
| Köretek | |
| Burgonyából készíthető köretek | 97 |
| Bő zsírban sült burgonyaköretek | 97 |
| Főtt burgonyaköretek | 102 |
| Főtt, sült burgonyaköretek | 106 |
| Rakott és töltött burgonyaköretek | 106 |
| Egyéb burgonyaköretek | 108 |
| Gabonafélékből készíthető köretek | 109 |
| Tésztafélékből készíthető köretek | 111 |
| Vegyes és gyümölcsköretek | 114 |
| Saláták | |
| Öntetek | 110 |
| Nyers saláták | 121 |
| Főzve készült saláták | 123 |
| Tartósított saláták | 126 |
| Mártások | |
| Alaplevek | 130 |
| Rövid levek | 131 |
| Íz- és zamatkivonatok | 131 |
| Meleg mártások | 132 |
| Francia alapmártások | 133 |
| Francia alapmártásokból készíthető mártások | 137 |
| Egyszerű meleg mártások | 145 |
| Gyümölcsmártások | 150 |
| Hideg mártások | 151 |
| Majonéz alapú mártások | 151 |
| Egyéb hideg mártások | 154 |
| Zománcmártások | 156 |
| Tárgymutató | 158 |
| Felhasznált irodalom | 162 |
| Tartalom | 163 |
| Kislexikon | 167 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.