| Kiadó: | BEST-BOOKS Kiadói, Kereskedelmi és Tanácsadó Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 414 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-8565-59-4 |
| Ajánlás | 8 |
| Első rész | |
| A táplálkozástudományok új határmezsgyéjén | 13 |
| A fokhagyma és más gyógyhatású csodák | 15 |
| Második rész | |
| Hogyan szállnak szembe élelmiszereink a betegségekkel | |
| Tizenkét tudományos vizsgálat története | 41 |
| A hatékony vérhígító: a kínai gomba esete | 42 |
| A hagyma jó a szívnek | 50 |
| Az árpa, a zab és a vegetáriánusok titka | 57 |
| Yin-Yang terápia chiliborssal | 68 |
| Mélyről jövő segítség: halak | 76 |
| A káposzta és a rák kapcsolata | 86 |
| Olajos és egyéb magvak védőszárnya alatt | 96 |
| A titokzatos sárgarépafaktor nyomában | 105 |
| Az áfonya titokzatos antibiotikuma | 115 |
| A bor, a tea és a csodálatos fenolok | 121 |
| Joghurt: elképesztő történetek | 130 |
| Tej és tojás: fürkésző tekintetek a jövőbe | 142 |
| Harmadik rész | |
| A táplálékok: élelmiszerismertető a gyógyhatások megismerésére | 156 |
| Áfonya | 160 |
| Alma | 163 |
| Árpa | 168 |
| Articsóka | 174 |
| Bab | 175 |
| Banán | 182 |
| Bor | 186 |
| Borsó | 192 |
| Brokkoli | 195 |
| Burgonya | 197 |
| Búzakorpa | 199 |
| Chilibors (chilipaprika) | 204 |
| Citrom | 210 |
| Cukor | 212 |
| Cseresznye | 217 |
| Dinnye | 218 |
| Édesburgonya | 220 |
| Eper | 224 |
| Fehérrépa | 226 |
| Fokhagyma | 228 |
| Füge | 239 |
| Gombák | 241 |
| Grapefruit | 244 |
| Gyömbér | 248 |
| Hagyma | 252 |
| Hal | 258 |
| Joghurt | 268 |
| Kagylók és rákok | 274 |
| Káposzta | 278 |
| Karfiol | 285 |
| Kávé | 286 |
| Kelbimbó | 296 |
| Kelkáposzta | 299 |
| Kukorica | 301 |
| Méz | 303 |
| Narancs | 307 |
| Olajos magvak | 309 |
| Olivaolaj | 311 |
| Padlizsán | 315 |
| Paradicsom | 317 |
| Ribizli | 319 |
| Rizs | 321 |
| Sárgabarack | 324 |
| Sárgarépa | 326 |
| Sör | 331 |
| Spenót | 336 |
| Szilva | 339 |
| Szójabab | 342 |
| Szőlő | 347 |
| Tea | 349 |
| Tej | 358 |
| Tengeri algák és moszatok | 368 |
| Tök és sütőtök | 373 |
| Vörösáfonya | 375 |
| Zab | 379 |
| Negyedik fejezet | |
| Betegségek és táplálékok | |
| Rövid ismertető az élelmiszerek gyógyító és megelőző hatásairól | 385 |
| Irodalomjegyzék | 393 |