| Kiadó: | Bioenergetic Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Piliscsaba |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 214 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 19 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-9569-00-3 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
| Bevezetés | 7 |
| Az elemek eredete és kapcsolatuk az emberrel | 9 |
| Tai Chi | 11 |
| Jin-jang az emberi szervezetben | 15 |
| Jin-jang a táplálkozásban | 15 |
| Az évszakok | 20 |
| Az elemek és az ember | 20 |
| Konyhaművészet az öt elemmel | 23 |
| Az életenergia áramlása az emberben | 27 |
| A föld elem | 28 |
| A fém elem | 32 |
| A víz elem | 35 |
| A fa elem | 38 |
| A tűz elem | 41 |
| Egyéni táplálkozási szükségletek | 45 |
| A hagyományos táplálkozás | 47 |
| Különböző természeti népek táplálkozási szokásai | 48 |
| Táplálkozásunk összeállítása | 50 |
| Létezik egy számunkra ideális táplálkozás? | 52 |
| Lelkünk és szellemünk is igényel táplálékot | 52 |
| A kozmosszal összhangban | 53 |
| A diéták dzsungelében | 54 |
| A hagyományos kínai táplálkozás tanításai | 55 |
| Alapelvek | 57 |
| Jin-jang | 58 |
| Az ízek hatásai | 65 |
| Az élelmiszerek termikus tulajdonságai | 68 |
| Az édes íz | 71 |
| Az erős íz | 87 |
| A sós íz | 96 |
| A savanyú/összehúzó íz | 108 |
| A keserű íz | 119 |
| A főzés és evés művészete | 133 |
| Konyhaművészet | 135 |
| Vágási technikák az öt elemmel | 141 |
| Keverés | 149 |
| Étkezés | 152 |
| Emésztés | 153 |
| Táplálkozás a négy évszakkal | 155 |
| A hagyományos kínai naptár | 157 |
| Késő nyár, vénasszonyok nyara avagy indián nyár | 160 |
| Ősz | 165 |
| Tél | 168 |
| Tavasz | 173 |
| Nyár | 178 |
| Gyermekeink táplálkozása | 185 |
| Meseországban sem tökéletes minden | 186 |
| Betegségek | 192 |
| Tudatos táplálkozás és világbéke | 208 |
| Rádióaktivitás | 209 |
| A szerzőről | 211 |
| Receptindex | 212 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.