| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó Rt. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 87 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-222-181-8 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. Tankönyvi szám: 21 437. |
| Mit kell tudni az etikáról? | 5 |
| Erkölcsi szabályok | 5 |
| Az etika célja | 5 |
| Vendéglátás régen és most | 6 |
| A jó házigazda | 9 |
| Hogyan szerezzük meg a szakmai etikai ismereteket | 10 |
| Mi tartozik a szakma etikájába? | 11 |
| Etikai alapfogalmak | 14 |
| Munkafegyelem | 14 |
| Kötelességtudat | 15 |
| Felelősségérzet, felelősségtudat | 16 |
| Szakmai ismeretek alapos elsajátítása | 18 |
| Becsületesség | 22 |
| Általános műveltség | 28 |
| A jellem formálása | 30 |
| Udvarias érintkezés, magatartás, viselkedés | 35 |
| Hogy viselkedjünk munkatársainkkal? | 35 |
| Emberismeret | 36 |
| Milyenek a vendég kívánságai és teljesíthetők-e? | 42 |
| Illem, udvariasság | 45 |
| Figyelmesség | 50 |
| A magatartás | 51 |
| Etikett - a társasági érintkezés formái | 56 |
| A megszólítás | 60 |
| Hogyan beszélgessünk társaságban? | 61 |
| Amikor mi vagyunk vendégek | 62 |
| Mit hogyan együnk? | 62 |
| Díszétkezés | 63 |
| Idegenforgalom | 66 |
| Az idegen nyelvek ismeretének fontossága | 68 |
| A vendéglátóipari dolgozók etikai normáinak jogi szabályozása | 71 |
| Rendeleti szabályozás | 71 |
| Melyek a szakmában leggyakrabban előforduló etikai vétségek? | 72 |
| Üzleti Munkarend | 73 |
| A szakmai etikai normák megsértésének következményei | 75 |
| Ellenőrzés | 75 |
| Szabálysértési példák | 76 |
| Ismétlés | 85 |
| Forrásmunkák és ajánlott irodalom | 87 |