| Kiadó: | TEVA Magyarország Rt. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 35 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 21 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
| Bevezetés | 2 |
| A zsíranyagcsere élettani sajátosságai | 4 |
| Hogyan kell eldönteni azt, hogy valakinél ajánlatos-e a testsúlyt csökkenteni? | 6 |
| Hogyan kell kiszámolni valakinek a napi kalória szükségletét? | 6 |
| Hogyan lehet kiszámolni azt, hogy az elfogyasztott étel mennyi kalóritá tartalmaz? | 8 |
| A vér megnövekedett zsírtartalmának étrendi kezelése | 10 |
| Hiperkoleszterinémia étrendi kezelése | 11 |
| Telített zsírsavak fogyasztásának csökkentése | 12 |
| Telítetlen (egyszeresen és többszörösen) zsírsavak fogyasztásának növelése | 12 |
| Koleszterin bevitel csökkentése | 12 |
| Az élelmiszerek zsírsav tartalma | 13 |
| Az élelmi rostok fogyasztásának növelése | 15 |
| Az étrend energiatartalmának csökkentése | 17 |
| A leggyakrabban fogyasztott hétvégi menük egyike | 19 |
| Javasolt menü | 18 |
| Élelmiszer javallatok, ellenjavallatok | 19 |
| Hipertrigliceridémia étrendi kezelése | 22 |
| Kombinált hiperlipidémia kezelése | 23 |
| Kombinált hiperlipidémia mintaétrendje | 24 |
| Receptjavaslatok | 31 |
| Felhasznált és ajánlott irodalom | 34 |