1.035.019

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Verdi: A szicíliai vecsernye

Opera három részben, olasz nyelven

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Kapcsolódó személy

Kiadó: Magyar Állami Operaház
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 118 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Guy de Monfort vezetésével a franciák meghódították Szicíliát, kivégezték Elena bátyját, Ausztriai Frigyest, és rémuralmat honosítottak meg. A mindennapos megaláztatások kétségbeesésbe és... Tovább

Előszó

Guy de Monfort vezetésével a franciák meghódították Szicíliát, kivégezték Elena bátyját, Ausztriai Frigyest, és rémuralmat honosítottak meg. A mindennapos megaláztatások kétségbeesésbe és csüggedésbe taszították a szicíliaiakat.
ELSŐ RÉSZ
I. felvonás
Palermo egyik terén féktelenül isznak a francia megszállók, miközben mély levertségükben a szicíliaiak bosszúra áhítoznak.
Amikor megjelenik a bátyját gyászoló Elena hercegnő, a francia katonák kényszerítik, hogy szórakoztatásukra énekeljen el egy dalt. Ő ehelyett magával ragadó beszédet intéz a szicíliaiakhoz. Kis híján sikerül felkelést kirobbantania, ám Monfort kormányzó váratlan megjelenése megakadályozza ezt; a tömeg szétrebben.
Elena, valamint a kíséretében lévő Ninetta és Danieli honfitársaik gyávaságát panaszolják, miközben Monfort higgadtan nyugtázza a hatalmát.
Egyszer csak fölbukkan Arrigo, akit felkelőként bebörtönöztek, de akinek Monfort most megkegyelmezett. Mindazonáltal az ifjú szicíliai továbbra is legnagyobb ellenfelét látja a kormányzóban, jóllehet még soha nem találkozott vele.
Amikor Monfort fölfedi magát előtte, párbeszéd alakul ki köztük, amely alaposan összezavarja Arrigót. Monfort először a fiatalember családi viszonyai felől érdeklődik, azután fölajánlja, álljon be a katonái közé, végül megtiltja neki, hogy kapcsolatba lépjen Elenával. A hercegnő iránti szerelmét mindeddig titkoló Arrigo hevesen visszautasítja Monfort intelmeit. Vissza

Fülszöveg

A szicíliai vecsernye sosem volt repertoárdarab. Mivel új, kifinomultabb technikákkal kell megbirkózni, ebben a törekvésben olykor elnémul a zeneszerző művészi hangja, s a mesteremberi igyekezetnek néha a spontaneitás vallja kárát [...] Pedig a darabnak olyan erényei is vannak, amelyek máshol nem találhatók az életműben. Berlioz nem tévedett nagyot, amikor az erőt érezte benne, amely szenvedélyes, de lassan bontakozik ki, s amely „a műre a nagyság, a fejedelmi fenség bélyeget pecsételi, sokkal nyilvánvalóbban, mint a komponista korábbi alkotásaiban."

Eugenio Caimi

Eugenio Caimi műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Eugenio Caimi könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv