Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!
A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig!

Európa és Magyarország 1969-1972 (dedikált példány)

A budapesti felhívástól a brüsszeli közgyűlésig

Szerkesztő

Kiadó: Európai Biztonság és Együttműködés Magyar Nemzeti Bizottság
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 70 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Tatár Imre szerkesztő által dedikált példány. Fekete-fehér fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Olyan gyűjteményt kap kézhez az olvasó, amely tágabb hazánkról, Európáról szól: az európai biztonság és együttműködés megteremtéséért folyó küzdelemről, munkáról.
Ezerkilencszázhetvenkettő... Tovább

Előszó

Olyan gyűjteményt kap kézhez az olvasó, amely tágabb hazánkról, Európáról szól: az európai biztonság és együttműködés megteremtéséért folyó küzdelemről, munkáról.
Ezerkilencszázhetvenkettő valósággal a fordulat éve lett Európa politikai életében. Jóváhagyták a szovjet-nyugatnémet és a lengyel-nyugatnémet szerződést, életbe lépett a Nyugat-Berlinről szóló megállapodás, a Német Demokratikus köztársaság és a Német Szövetségi Köztársaság megkötötte első államközi szerződését, általánosan elfogadottá vált az európai biztonsági és együttműködési értekezlet és sokoldalú előkészítésének terve, s létrejött a szovjet-amerikai csúcstalálkozó.
Nem volt egyszerű az út idáig. A Varsói Szerződés országai kezdeményezések sorával, türelmes diplomáciai tárgyalásokkal és a közvélemény széles körű tájkoztatásával haladtak lépésről lépésre sikeres útjukon. Tették ezt egész Európa érdekében. Ennek a kibontakozásnak ugyanis az a sajátossága, hogy a szocialista országok hirdette békés egymás mellett élés elve és gyakorlata az európai társadalom mind szélesebb köreit nyeri meg, sőt egyre több realisztikusan gondolkozó nyugati politikus és kormány mutat készséget az együttműködésre.
A budapesti felhívás elhangzása óta új lendületet kapott az európai kibontakzás, meggyorsult ahaladás egy általános európai biztonsági rendszer megteremtése felé. Ebből a munkából - szocialista szövetségeseivel karöltve és velük teljes összhangban - Magyarország is igyekezett kivenni részét. Kormány és társadalom egyaránt. Az itt következő könyvben a magyar hozzájárulást igyekszünk bemutatni ehhez a nemes ügyhöz. Magyar politikusok beszédeiből, nyilatkozataiból olvashatnak bő és érdekes részleteket. De az európai biztonság nemcsak a kormányok ügye. A békemozgalom, a Hazafias Népfront és más társadalmi szervezetek akciói, képviselőinek beszámolói is bőven helyet kapnak tehát ebben a gyűjteményben. A kettő együtt: a kormány diplomáciai munkája és a társadalom tevékenysége egymást támogatva, egymást kiegészítve szolgálja az ügyet. Valamennyi kormánynyilatkozatot, valamennyi olyan társadalmi megnyilatkozást, amely az európai biztonság megteremtését szolgálja - helyszűke miatt - természetesen nem ismertethetkünk. E gyűjteménynek egyrészt az a hivatása, hogy jellegzetes részletekkel mutassa meg, hogyan segítette a magyarkormány és a magyar társadalom az európai fejlődést. Másrészt e részletek együttesen bemutatják a folyamatot, amelynek ezekben az években tanúi lehettünk, amely a hidegháború korszakától elvezet egy remélhetőleg szilárd, békés európai együttműködési rendszerhez. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem