A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Amerika útja

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Athenaeum
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 78 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 14 cm x 10 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta Athenaeum, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ezt a kis könyvet annak a számtalan itteni és külföldi érdeklődőnek szántuk, akik tisztább képet szeretnének nyerni az Elnök belső indítékairól, egyéni életfelfogásáról és társadalombölcseletéről.... Tovább

Előszó

Ezt a kis könyvet annak a számtalan itteni és külföldi érdeklődőnek szántuk, akik tisztább képet szeretnének nyerni az Elnök belső indítékairól, egyéni életfelfogásáról és társadalombölcseletéről.
A szerkesztő gondosan áttanulmányozta Mr. Roosevelt valamennyi rendelkezésre álló Írásának és nyilatkozatának vaskos kötetté dagadó anyagát és ebben a munkában azokat az alapvető elveit és megingathatatlan hitét megvilágító kijelentéseit gyűjtötte egésszé, mélyek, bizonyára, a mélyből féltörő ösztönzés szerepét töltötték be e kivételes ember cselekedeteiben. Ezek a megállapítások a politikai élet különböző fordulatai alkalmával elhangzott számos beszédének a szerkezetébe vannak beleszőve. Néha csak valamilyen kényszerű lépés okát megvilágító rövid indokolásként, néha csak odavetett alkalmi észrevételként, de szavai, túlnőve a pillanatnyi időszerűség megkötöttségén, mindenkor tanúbizonyságot tettek hitének állhatatosságáról.
Ez a hit, összeforrva a mélyen átérzett szociális életbölcselettel és az emberi szükségletek és törekvések érvényesítéséért küzdő odaadással, alakította ki, Jefferson és Lincoln óta, egészen Rooseveltig, az amerikai életmódot. Vissza

Tartalom

Az amerikai életmód5
A közember jogai6
Ifjú Amerika15
Az amerikai belső rend18
Nem csak kenyérrel22
Idegen zsarnokság24
A négy szabadság27
A belső ellenség31
Kormány, amelynek lelke van44
A békéért fogok munkálkodni48
Igazi nevelés54
Dinamikus demokrácia63
Mi sok fajhoz tartozunk71
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv