1.035.086

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Études Brillantes

Op. 36. II.

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Zeneműkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 51 oldal
Sorozatcím: Hegedűiskolák és tanulmányi művek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Német  
Méret: 32 cm x 24 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kotta.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Mazas Féréol Jacques kiváló francia hegedűművész és tanár (1782-1849) hegedűpedagógiai művei közül kiemelkednek a hegedűoktatás középfokán használt "Études spéciales" és "Études brillantes" (Op.... Tovább

Előszó

Mazas Féréol Jacques kiváló francia hegedűművész és tanár (1782-1849) hegedűpedagógiai művei közül kiemelkednek a hegedűoktatás középfokán használt "Études spéciales" és "Études brillantes" (Op. 36.) című gyakorlatai.
Minden egyes gyakorlat egy-egy hegedűtechnikai feladat megoldását segíti elő, s ezért gondos előkészítő munkát igényel. Ügyeljünk a vonásjelzésekre, az ujjazatokra, a dinamikai- és tempójelzésekre.
A hegedűjáték az utóbbi 40 év alatt is sokat fejlődött az egyszerűbb, a közvetlenebb, a cifrálkodás nélküli salaktalan technika és érthetőbb előadásmód irányában. Az "egyszerűbb" technika egyelőre talán nem jelent könnyebbséget. A páros fekvések használata nehezebb. Azonban a cél a technikának a zene szolgálatába való állítása, zeneileg helyesebb alkalmazása. Ezenkívül az ugyanazon húron maradás egységesebb hangszínt biztosít, az ízlés fejlődése pedig egyre inkább kerüli a zeneellenes hangsúlyozásokat és a felesleges csúszásokat. Ezért egyes helyeken kétféle ujjazatot is találhatunk. Az előző Bloch-kiadás magyarázatait részben felhasználtam, mert a metodikai magyarázatokat nem tartom feleslegeseknek.
Abban a reményben indítom útjára az új kiadást, hogy az segítséget jelent az oktatásban. Országh Tivadar Vissza

F. J. Mazas

F. J. Mazas műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: F. J. Mazas könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv