1.034.801

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Válogatott receptjeink 1.

Tízéves a Magyar Konyha

Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Idegenforgalmi Propaganda és Kiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 220 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 15 cm
ISBN: 96-331-6101-0
Megjegyzés: Színes ételfotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tízéves a Magyar Konyha. Azzal ünnepeljük ezt a számunkra jeles jubileumot, hogy csokorba kötve nyújtjuk át olvasóinknak azokat az ételleírásokat, amelyeket korábban kipróbáltak, megszerettek. Tíz... Tovább

Előszó

Tízéves a Magyar Konyha. Azzal ünnepeljük ezt a számunkra jeles jubileumot, hogy csokorba kötve nyújtjuk át olvasóinknak azokat az ételleírásokat, amelyeket korábban kipróbáltak, megszerettek. Tíz éven át számonként több mint 100 recept jelent meg magazinunkban. Akadtak ugyan olyanok, akik az első számtól kezdve gyűjtötték, sokan be is köttették a példányokat, mégis többen vannak, akik később léptek be a Magyar Konyha olvasótáborába. A tíz évfolyam példányait átolvasva szembetűnő volt, hogy mennyire változott ez alatt a Magyar Konyha, és ezáltal a lapban megjelent receptek is. Nagyító alatt vettük ezért az ételleírásokat, a legjobbakat válogattuk ki, sőt - ahol kellett - ki is igazítottuk. Úgy szeretnénk kínálni olvasóinknak, hogy abban örömüket leljék. A mellékelt színes képanyag is azt szolgálja, hogy felkeltsük érdeklődésüket a legjobbak iránt. Különleges helyet foglal el ez a könyv a népes szakácskönyv kínálatában: nemcsak tízévi munkánk hű tükörképe, de azt is jól mutatja, merre tart a magyar gasztronómia.
A receptek összegyűjtése során nyilvánvalóvá vált, hogy olyan sok kitűnő ételleírásunk van, ami egy jól forgatható könyvbe már bele se fér. Ezért gondos mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy két könyv - két kötet - is kitelik belőle. És hogy igazságos egyensúly legyen a két szakácskönyv kötet között, úgy állítottuk össze mindegyiket, hogy önállóan is megállja a helyét: Mindkettőben legyen pecsenye, köret, édesség. Az első kötetbe soroltuk a leveseket, a meleg előételeket, egytálételeket. Ide kerültek a hal- és vadételek, valamint a szárnyasokból készülő fogások. Köretnek ebben a könyvben salátát kínálunk hozzájuk, no meg a különleges hideg falatokat vacsorára. És hogy az édesség se hiányozzék belőle, a meleg tésztákból állítottunk össze egy fejezetet, a gyúrt tésztáktól meg a zsiradékban sültektől kezdve, a meleg felfújtakig. Nem véletlenül került a befőzés is ebbe a kötetbe: gondoltunk rá, hogy olvasóink már tavaszutón, nyár elején hozzáfognak üvegbe zárni a friss gyümölcsöket, zöldségeket; legyen útmutató hozzá. Vissza

Tartalom

Előszó5
Levesek, levesbetétek7
Meleg előételek - egytálételek31
Tojásos ételek31
Sajtos ételek36
Zöldséges ételek40
Tésztás ételek74
Vegyes falatok - meleg szendvicsek 82
Halak - vadak89
Halételek89
Vadételek97
Baromfiételek105
Csirke- és tyúkételek105
Kacsa- és libaételek120
Pulykaételek123
Belsőségek127
Hideg falatok - saláták133
Tésztés falatok133
Húsos falatok135
Halas falatok139
Tojásos falatok141
Sajtos falatok143
Zöldséges falatok146
Saláták149
Salátaöntetek160
Meleg tészták165
Főtt tészták165
Zsírban sült tészták167
Felfújtak174
Rétesek-bélesek177
Tartósítás181
Gyümölcsök181
Zöldségek190
Ecetek-olajok195
Tárgymutató199
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv