1.034.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A vörössipkás diákok

Regény

Szerző
Grafikus

Kiadó: Dante Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 160 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Biczó András szövegközti fekete-fehér rajzaival illusztrálva. A Szikra Irod. és Lapkiadó Váll. Nyomdai Rt. nyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
A tavaszi nap teli fénnyel, ingerlő tűzzel ragyogta be a losonci öreg kollégium épületét. A napsugarak szikrázva cikáztak a falak málladozó vakolatán, követelőzve nyilaztak be... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
A tavaszi nap teli fénnyel, ingerlő tűzzel ragyogta be a losonci öreg kollégium épületét. A napsugarak szikrázva cikáztak a falak málladozó vakolatán, követelőzve nyilaztak be a pókhálós, poros ablakokon, betörtek a tantermekbe, csiklandoztak a diákok arcát és pajkos gondolatokat keltettek elméjükben. A tavaszi napfény káprázatában az ötödik klasszis diákjai nem igen figyeltek Homokai professzor érdekes irodalmi előadására. Mocsáry András, dacára eminensi mivoltának, csak szórakozottan hallgatott az előadásra. Egy napsugár a nyakát találta. András odakapott és ujjain megérezte a napsugár tüzét, félszemmel az ablakra pillantott, leste, honnan lopakodott be a tavasz hírnöke. Hátrahajtotta a fejét, hogy egész arcát beragyoghassa a napsugár. Lehúnyta szemét, élvezte az éltető meleget, majd - maga sem tudta, mi szállotta meg - fölkiáltott. Homokai professzor csodálkozva pillantott a diákra. András szerényen kért bocsánatot.
- Engedje meg professzor úr, hogy kinyithassam az ablakot, hogy levegő és több napfény jöhessen a terembe. Vissza

Fábián Gyula

Fábián Gyula műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Fábián Gyula könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv