1.034.915

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kisérettségi feladatsorok angol nyelvből - CD-vel

Készüljünk a kétszintű érettségire!

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Maxim Kiadó
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 139 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-261-104-4
Megjegyzés: CD-melléklettel. Tankönyvi szám: MX-320.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Feladatgyűjteményünk az angol nyelvet A2 szinten elsajátított nyelvhasználóknak íródott. A Közös Európai Referenciakeret határozza meg, hogy az egyes szinteken a nyelvtanulónak milyen képességekkel... Tovább

Előszó

Feladatgyűjteményünk az angol nyelvet A2 szinten elsajátított nyelvhasználóknak íródott. A Közös Európai Referenciakeret határozza meg, hogy az egyes szinteken a nyelvtanulónak milyen képességekkel kell rendelkeznie olvasás, írás, beszéd és hallás utáni értés terén. Az A2 szintű nyelvhasználó megért olyan mondatokat és rövid szövegeket, amelyek az őt közvetlenül érintő területekhez kapcsolódnak. Tud kommunikálni olyan mindennapi, begyakorolt helyzetekben, amelyekben egyszerű és közvetlen információcserére van szükség. Tud egyszerű nyelvi eszközöket használva beszélni önmagáról, családjáról és szűkebb környezetéről.
A kötet hat teljes feladatsort tartalmaz, melyek az érettségi vizsga követelményeire épülnek, és felépítésük teljes mértékben megegyezik a középszintű angol érettségi felépítésével. Ezért a kötet hasznos a 9-10. évfolyamos diákoknak egyéni vagy órai gyakorlásra, illetve minden olyan A2 szintű nyelvtanulónak, aki a majdani érettségihez hasonló speciális feladatokkal szeretné tesztelni jelenlegi nyelvtudását.
A hat feladatsor tehát az érettségihez hasonlóan Olvasott szöveg értése, Nyelvhelyesség, Hallott szöveg értése, íráskészség és Beszédkészség elemekből áll. Minden komponens ugyanannyi feladatot és ütemet tartalmaz, mint az érettségi vizsgán, azonban a szövegek együttes terjedelme arányosan kisebb.
A feladatok olyan, viszonylag egyszerű megfogalmazású, anyanyelvi olvasóknak íródott, részben szerkesztett szövegekre épülnek, melyek gyakran használt szavakat és nyelvi szerkezeteket tartalmaznak. Autentikus jellegükből adódóan azonban esetenként nehéznek tűnhetnek, hiszen előfordulhatnak bennük olyan kifejezések és nyelvtani szerkezetek is, amelyeknek ismerete ezen a szinten nem követelmény, megértésük azonban nem szükséges a feladat megoldásához. Ily módon remélhetőleg motiválják a nyelvtanulókat, hiszen tapasztalhatják, hogy nem kell mindig mindent érteni a sikeres feladatmegoldáshoz.
Reméljük, a kötet nemcsak a vizsgára való felkészülést segíti, hanem érdekes olvasmány is lesz. Vissza

Fabók Ágnes

Fabók Ágnes műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Fabók Ágnes könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv